TazDeVil
Čuven
- Učlanjen(a)
- 19.03.2002
- Poena
- 619
Danas sam odneo laptop u servis radi kupovine memorije pa da se testira na licu mesta. Vratili su mi računar kao sve je ok, radi. Ali od tada imam probleme. Prvo se pojavio neki banalan error za winamp. S obzirom da je menjana memorija a stari je sistem bio jos, nisam previse paznje obracao na to. Ali onda su poceli problemi. Pokusao sam da pustim memtest, i u radu se odjednom iskljucio racunar. Nije se resetovao vec se skroz iskljucio. Mislio sam da je baterija, pa sam prikljucio na punjac, kad ono ista pojava. To sam protumacio da sigurno ima neki mehanizam za iskljucivanje koji ne detektuje memtest da radi u dos-u.
Krenuo sam ja sa instalacijom i tu ponovo ista prica. Stalno se iskljucivao.
Vratio sam nazad staru memoriju, kad ono ista prica. Sad nekako i radi, ali se stalno zakuca kad treba da se resetuje ili da se ugasi. Najveći problem je što računar nije ni moj, pa nemam pojma šta da radim, odakle da počnem, ne razumem se u laptopove.
Pa me zanima da li se neko vec sreo sa ovakvim problemima ili možda ima neki predlog ?
U pitanju je ACER Aspire 5101ANWLMi
Fabrička memorija: Hynix 512MB DDR2 667MHz
Nova memorija: Kingston 1GB DDR2 800MHz
Krenuo sam ja sa instalacijom i tu ponovo ista prica. Stalno se iskljucivao.
Vratio sam nazad staru memoriju, kad ono ista prica. Sad nekako i radi, ali se stalno zakuca kad treba da se resetuje ili da se ugasi. Najveći problem je što računar nije ni moj, pa nemam pojma šta da radim, odakle da počnem, ne razumem se u laptopove.
Pa me zanima da li se neko vec sreo sa ovakvim problemima ili možda ima neki predlog ?
U pitanju je ACER Aspire 5101ANWLMi
Fabrička memorija: Hynix 512MB DDR2 667MHz
Nova memorija: Kingston 1GB DDR2 800MHz