Šta je novo?

Acer Aspire 1300 Bios Update problem !

P9GURU

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
309
Kupio sam ovaj polovan Llaptop pre nedelju dana.Osim baterije koja je riknula sve je radilo bez problema dok nisam resio da update-iram Bios.Skinuo sam najnovu verziju BIOS-a sa Acer-ovog sajta za doticni model i poceo sam sa flashovanjem preko diskete, i sve je islo kako treba .Flashing process nije pokazao nikakvu gresku i normalno na kraju kad je zahtevao da ugasim racunar -ugasio sam i BYE BYE BABY ....nece da se pali,niti pokazuje bilo kakav znak zivota.Ne puni bateriju , ne pokazuje da je povezen na struju,niti se pali !!!!:wall: :mad: .
Izvadio sam Bios chip i probao da reflasujem kod jednog servisera ali nije uspelo.Nasao sam jedan Fujitsu Lifebook A kod jednog mog druga kome je riknula maticna i koji ima potpuno isto kuciste i konfiguraciju sa ovim ,izvadio Bios chip i probao da reflashujem sa Bios-om Acer-a ali nije uspeo.

Konfiguracija je sledeca

Acer Aspire 1300 Series
AMD Athlon Mobile 1800+
512mb RAM
40gb HDD
DVD+CDRW Combo
15"1 TFT

....Postoji li mogucnost da se "reinkarnira" ova masina ili da se oprostam sa ovim llap-om...BTW Baterija tog Fujitsua je ista i u dbrom stanju , ali ni sam njom nece da se pali.....

....zar niko nema bilo kakvu ideju ili iskustvo sa Acer-ima ?!?!? :crash: :crash:

Da li si ti probao da napunis taj bios cip na programatoru ?
Kako nije islo,sta to znaci ?

Probao sam , Chip se cita ali ne moze da se brise ili da se reprogramira.Prijavi mi 6 error-a tokom brisanja ! Nasao sam isti cip sa drugog llaptopa ali situacija je ista i sa njim !

Vrh Dno