Šta je novo?

Acer AL 1916W monitor iritira oci

four7

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poena
301
Prvo da pozdravim sve na ovom sjajnom forumu...

Evo ovako

Kupio sam Acer AL1916w 19' i imam mali problem.

Prilikom citanja teksta, nakon pola sata oci mi se umore, teze pratim stranice sto me zabrinjava jer sam procitao same pohvale za ovaj monitor.
Pokusao sam sa svim podesavanjima u meniju i nisam dobio zeljeni rezultat, tj "pravu sliku".

Takodje, pokusao sam sa driverima za graficku i opet nista.

Posto nemam pojma koju graficku imam, napisacu sta mi pise u advanced meniju ( ako je to uopste to ) :

Radeon 7000 series AGP 0*5159

Pretpostavljam da je kartica integrisana i da je problem u tome.

Plus, nikako da podesim svetlo na monitoru. Imam osecaj da me upravo to bljestavilo umara.

Ako neko moze da mi pomogne sa bilo kojim savetom, bio bih mu jako zahvalan!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Monitor sam po sebi ima malo jace pozadinsko osvetljenje, i boje su mu agresivnije, ali moze biti i do tog izuzetno starog, pri tom integrisanog grafickog chipa, vrlo verovatno, sada sve zavisi i od subjektivnog shvatanja sto se slike na monitoru tice?

Imam isti takav primerak monitora i meni se desava da me oci malo zabole od gledanja ali to je ako konstantno vise od pola sata ne skidam pogled sa njega. Prosetaj pogledom na neki minut po sobi, fokusiraj nesto drugo i, barem kod mene, nema bolova (umora) :) Probaj i da ekspetimentises bojama, osvetljenjem, kontrastom.. dok nenadjes pravu kombinaciju za npr. citanje tekstova na monitoru. Inace monitor je super, ne bih se nikada vratio na CRT 17". Pozdrav!

Vrh Dno