Šta je novo?

Acer 8920G се прегрева, а хлађење ради?

Teacher

Cenjen
Učlanjen(a)
23.04.2009
Poena
169
Дакле, друг има проблем са дотичним лаптопом, а који се манифестује у томе да се он замрзне или ресетује после неког времена. Он је пробао да реинсталира Windows и да одради MemTest, али није помогло/све је било ОК.

Мени је пало на памет да се вероватно прегрева, те сам инсталирао SpeedFan (у BIOS-у не могу да се виде температуре), по коме се лепо види да температура процесора за 5 минута (када стоји само SpeedFan упаљен) нарасте са 50 на 65 степени.

Тад сам ја лепо отворио поклопац који је преко процесора, мислећи да се вентилација запушила и да је решење било само очистити је. Међутим, све је било чисто, вентилатор исправан, тако да је моје чишћење више било реда ради, него што је било од неке помоћи.

Дакле, моје питање је, да ли постоји још нешто што бих могао да погледам, пошто ме стварно збуњује ситуација?

Хвала унапред на одговорима!

Е видиш, једва да се примети појачање вентилатора, односно, све време се једва осећа струјање ваздуха.
Је л' постоји неки програм којим могу да задам да се стално врти на максимуму?

Али, вентилатор је сигурно исправан потпуно, а сада је и очишћен.

Ako se jedva primeti pojačanje rada ventilatora a samim tim i protoka odnosno izbacivanja vrelog vazduha dakle on neradi kako treba, i na osnovu čega zaključuješ da je sigurno ispravan i to potpuno?:wall:

Е видиш, једва да се примети појачање вентилатора, односно, све време се једва осећа струјање ваздуха.
Је л' постоји неки програм којим могу да задам да се стално врти на максимуму?

Али, вентилатор је сигурно исправан потпуно, а сада је и очишћен.

Ne treba samo ventilator da bude čist, već i prolaz vazduha prema perima hladnjaka, verovatno imaš čep od prašine na putu vazduha. Mnogi koji su to prvi put videli pomislili su da je to neki filter, ali nije, put vazduha mora da bude slobodan.

Na primer ovako - pored ventilatora imamo i zaprljan 'radijator'

http://img62.imageshack.us/img62/4020/coolerdirtyyv2.jpg

Poslednja izmena:
Да, наравно, очистио сам и одвод ваздуха, четкицом, тако да је и то проходно.

А примећујем да је вентилатор потпуно исправан јер могу да га видим како ради.

Међутим, грејање изгледа није једина мука лаптопу. Јуче ми се пар пута десило да се замрзне и на 55 степени, што је температура на којој би сигурно требало да ради. Да бих био сигуран да је нешто хардверски, односно да нису драјвери/антивирус/нешто слично узрок, покренуо сам Ubuntu са диска, и пустио 1080p филм. Исти проблем. Онда сам покренуо Ubuntu и упалио само музику, чисто да видим кад се заблокира, а да не ради ништа захтевно. Исти проблем.

Да је стони рачунар, до сад бих му проверио и графичку и матичну, али овако појма немам шта више да пробам:)

Nazad
Vrh Dno