Šta je novo?

Acer 7520G - problem sa zvučnikom

psihodel

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Lap iz naslova kupljen pre otprilike dve nedelje :)

Pre neki dan primetim neko krčanje iz desnog zvučnika kada pustim muziku malo glasnije. Kao da zvučnik probija. Zvučnici se nalaze iznad tastature, a ispod srebrne metalne rešetke koju verovatno nije moguće ukloniti bez većeg cimanja.

Da li je neko imao slično iskustvo. Da li zbog ovoga vrediti reklamirati računar ili ga nositi do servisa.

Većinu vremena slušam zvuk sa lapa uz pomoć slušalica. Da lepo tako nastavim i :,,:
... ili :crash:

Hvala!

Pa ne znam, zavisi koliko jako pustiš muziku pa počne krčanje, mada ja mislim da bih svakako zvao servis i pitao. Ne verujem da treba da krči, definitivno.

Dakle - predlog je da pozoveš servis i da kažeš koji je tvoj problem, pa vidi šta će ti reći...

Hvala na brzom odgovoru :)

Možda ja cepidlačim, ali krčanje se svakako čuje. Ne stalno, ali se čuje. Posebno kada je jačina zvuka veća.

Tako i ja razmišljam, da zovnem servis i vidim šta će reći :)

Znam da je offtopic, ali ne mogu da izdrzim :).
Da li si zadovoljan lapom? Dvoumim se izmedju tog i Toshibinog, pa ako moze pomoc ...

Nema frke :)

Planiram da napišem jedan duži user review, po ugledu na Northwooda :D

Ukratko, za sada sam veoma zadovoljan. Nisam se uopšte pokajao što nisam sačekao 7720.

Poz

Preinstalirao win xp na jednom istom pre neki dan i problemi sa zvukom nisu postojali, btw jedan od najboljih zvucnih sistema ugradjenih u neki lap skoro (cuo sam ih dosta) reklamiraj :)

Sinoć sam se bacio malo na testiranje zvučnika :)

Posle dva sata osluškivanja, prislanjanja uveta na sve delove lapa itd. skontao sam da krčanje ustvari ne dolazi iz zvučnika. E sad sam tek zbunjen. Krčanje ne dolazi ni iz malog niskotonca sa donje strane. Verovatno ćete se smejati, ali čini mi se da veća jačina zvuka izaziva vibriranje nekog dela koji se nalazi na desnoj strani, pored tastature. Da li je ovo uopšte moguće. Kada podignem tu stranu lapa ili je pritisnem malo jače, taj zvuk nestaje :(

Kao što civi kaže, stvarno je u pitanju najbolji zvučni sistem na lapu koji sam do sada čuo (nisam se baš naslušao, ali sam imao prilike da testiram nekolicinu modela). Mali niskotonac odozdo se stvarno oseti :)

moguce da imas mali gap na tastatiri , brobaj da podbodes parce papira ispod (lako se skida)

@civi

Proverio sam i nema razmaka između tastature i ostatka kućišta.

Kako sam okretao računar na sve strane da bih proverio da nešto nije labavo, pomislih da proverim šrafove sa donje strane. Jedan je bio labav, tj. nedovoljno stegnut. Sada, kada pustim neku numeru sa prilično jakim basovim, više nema krčanja. Nadam se da sam pronašao uzrok problema :)

Hvala!!

Vrh Dno