Šta je novo?

Acer 7520G i ventilator

markez

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
309
Imam problem sa masinom iz naslova. Naime kada igram nesto na njemu (uglavnom WOW) sve radi ok dok se ne upali ventilator. Tada krece sve da secka i zvuk da krci i da bude isprekidan. To mi se desava i sa Skype-om i jos ponekom aplikacijom. Sta bi mogao da bude problem i kako da ga resim.

Pogledaj sa Everestom koje su temparature procesora, grafike ... Po simptomima u pitanju je pregrijavanje.

Imam problem sa masinom iz naslova. Naime kada igram nesto na njemu (uglavnom WOW) sve radi ok dok se ne upali ventilator. Tada krece sve da secka i zvuk da krci i da bude isprekidan. To mi se desava i sa Skype-om i jos ponekom aplikacijom. Sta bi mogao da bude problem i kako da ga resim.

Takodje bi mogao da proveris driver-e chipset-a,kao i graficke...Mene je jedanput tako zezao desk...Reinstalirao sam tad driver za chipset i instalirao nove driver-e za graficku i to je bilo to...resen problem...Probaj...

Definitivno je pregrevanje, samo mene interesuje sto odjednom kad sve radi isto kao i pre. Evo i temperatura pri kojima se to javlja:

CPU 91
CPU1 78
CPU2 76
MCP 83
GPU 85
WDC 43

Meni se cini da su malo visoke i problem se javlja kad CPU predje 90C, tada se pali ventilator i krece da secka dok ga ne ohladi.
Drajvere za graficku sam stavio pre neki dan i nije pomoglo, skinuo sam i za chipset pa cu da vam javim sta je bilo.

Kod nekih modela Acera potrebno je ubaciti zadnji Bios (obicno popravlja upravljanje ventilatorom) ako vec nije i da se instalira empowering utilites

Otvorio sam ga i produvao pumpicom kojom inace cistim senzor i opremu na digitalnom aparatu, izasla jedno dva nepoznata oblika zivota iz njega i gomila prasine. Sad CPU ne prelazi 70C.

Hvala na pomoci

dobro je ako si rijesio problem, mada je i 70C malo povisoka temp

^^ za laptop i nije ;)

Vrh Dno