Šta je novo?

Acer 7520

Maler_BG

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2006
Poena
304
Posle mnogih peripetija i cimanja uzeh ovog Acera iz naslova.Ali u startu prodavci su mi bacili rovca da pre upotrebe laptopa treba da prvo punim 12 sati bateriju ne bi li je formirao.A u vise navrata je ovde na Benchu pominjano da nema potrebe formirati litijumsku bateriju i da je najbolje drzati bateriju na nekih 40% kapaciteta,zar ne?Posto ce mi laptop biti 99% vremena na punjacu razmisljao sam da je za pocetak i ne stavljam dok ne kompletiram instalaciju Viste i softvera.Da li ce uticati na bateriju kasnije da je za sada ne punim i da je odlozim sa strane dok koristim laptop na struju. Druga stvar se tice Acerovog ERecovery Management-a.Naime od prateceg softvera sam dobio samo cd sa Vista Premium update-om.Sad pitanje je da li je vec na laptopu kompletan softver preinstaliran i samo treba da ga finalizujem.Valjda mi taj erecovery management omogucava da napravim neku vrstu ghosta sistema na DVD-ove?

Bateriju niti sam formirao niti sam ubacivao_Odmah sam ukjucio adapter.Ne znam da li je ispravno izvaditi bateriju kad koristim samo adapter.Da ne ulazi prasina na mestu za bateriju! Preinstalaciju sam dovrsio,ali mi nigde nije bilo ponudjeno da uradim taj famozni erecovery backup na dvd.Kasnije sam pokrenuo Acer eRecovery Management pa pod Backup opcijom pravi Full User Backup point velicine oko 5,4 GB na hardu i ima varijanta sa Burn Disk- Create factory default disc-zauzima oko 5.9GB i Create current system configuration backup disk-oko 12GB i varijanta da kreiram bekap drajvera i programa. Sa kojom od ovih opcija mogu da u slucaju pada sistema boot-ujem Vistu sa DVD-a i da vratim sve kao sto je bilo_Ovo pitam zbog toga sto bih hteo da stavim XP pa u slucaju da ne budem zadovoljan sa istim da mogu da vratim original fabricki softver!

Mozda bolje da sam odmah backup-ovao Norton Ghostom nego da se cimam sa ovim eRecovery Managementon kod Acera. Sad je vec gotovo toliko sam nagomilao sistem da mi se ne isplati da Ghostujem hard. Je l mogu nekako da uklonim tu Recovery particiju, ne vidim je iz Explorera, prvo bih je bekapovao na DVD-ve naravno ako je izvodljivo...
Ajde siguran sam da ima vas dosta koji imaju Acera pa su se cimali sa ovom problematikom.Dodje mi odmah da formatiram hard i ubacim XP, ali mi zao da ne sacuvan licenciranu Vistu.Ko zna kada cu sledeci put da se sretnem sa originalnim OS :)

Poslednja izmena:
Nemoj bre da brišeš skrivenu particiju! Ti slobodno formatiraj particiju C, ali ne diraj onu hidden koju svakako ne vidiš osim iz recimo FDISK-a, ili onog Windows XP setup-a (plavog). Taj ACER recovery je super stvar i ja sam je koristio nekoliko puta (ALT + F10 kombinacija tastera prilikom boot.a).

Inače, kakvi su utisci, jesi li stigao da se poigraš? Daj mali "user review"

Ćaooo

Ma nisam stigao jos da uradim backup sistema, a kamoli da ga testiram. Mada nisam nesto vican tome.Meni je to sve isto, dok ne naidjem na program/igricu koja ne radi. Ovako na prvi pogled mi se cini da sve lepo radi u Visti a kako i ne bi kad ima 2GB RAMA! Mada bi moglo da radi i brze, nervira me ovoliki broj nepotrebnih programa pokrenutih na startupu.Neki Norton Protection Center, Windows Defender,Windows Security i slicni Update bespotrebni programcici koji samo jedu memoriju i usporavaju racunar! Siguran sam da bi sa dobro podesenim XP-om sve letelo! Ali ajde probacu za koji dan da napravim neki review. Sa cim predlazete da ga testiram?

Nazad
Vrh Dno