Šta je novo?

Acer 5920 i temp kljucanja?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Testirao sam komp Acer 5920G da vidim da li je sve uredu preko Orthosa (znaci nije OC ovano nista niti je pokusavano) proc je T7500 @ 2.2 Ghz evo slike temp i tog momenta sam prekinuo test http://i413.photobucket.com/albums/pp215/MC_Dule/untitled1.jpg da li je ovo normalno? Inace imam i Infinity notepal (samo za test je bio iskljucen). Koliko je zdravo da ima 101 stepen komp? I gde mu je tacka explozije :) znam da na desktop konf 72 C (moj e8400) je max.

Sve preko 80 C ti je opasna zona, bilo da su u pitanju CPU ili GPU jedinice. Inače svaki proizvođač deklariše temperaturu na kojoj se procesor sam gasi kako ne bi pregoreo. Ona je obično od 100 do 100 C.
Čisto da znaš nije strašno ako ti komp u jednom kratkom trenutku dosegne 100 C. Mislim može biti opasno, ali će verovatno preživeti. Opasno je kada ti dug vremenski period radi na visokoj temperaturi jer onda dolazi do termičkog oštećenja procesora, pa šansa da ti CPU ili GPU riknu se eksponencijalno povećava.

Moj savet ti je da ako ti komp radi lepo nemoj da eksperimentišeš sa benčmark programima, sem ako za to nemaš neku specijalnu potrebu.

pa hteo sam da vidim temp mislio sam da ce da dodje do 90 C al ono kad pogledao nagruvao ga na 101 i cekao jedno 2 min i ugasio da se ne zapali. inace dodje 80-90 stepeni u igrici (kupio sam notepall neki infinity i na max ga drzim i u igranju sada dodje 70ak stepeni i redje ide do 80-90. pa ne radi bas izasli su mi neki plavi ekrani iz cista mira. pa sam se prebacivao iz sa xp na vistu pa sam se vratio na xp zbog manje zahtevnosti

a da probas sa nekim drugim programom da izmeris temp.
core temp, real temp, TAT?

nesto tu meni smrdi (bice da je procesor ili plastika :D)
jer pri toj temperaturi bi se lap sigurno ugasio istog trena,
a koliko je topao/vreo pod ruku?

pa ne znam meni sve sto pipnem bilo da je 80 ili 60 stepeni meni je to isto :) a everest pokazuje tacne temp valjda? core temp nije toliko tacan bar meni 15ak stepeni manje je pokazivao.

***.
uglavnom ljudi koriste core temp,

ja everestu nikad nisam verovao, individualno.

I moj glas ide protiv Everesta. Testirao sam sa njim staru Vectru P3 1000 MHz.
Everest pokazuje da je procesor u stvari na 500 MHz a da je overclocovan i to duplo.

Posle sam proveravao sa Intelovim CPU ID i naravno ispostavilo se da Everest prikazuje
glupsti.

pa najbolje everest,real temp, core temp i TAT zajedno i verovacu vecini :) jos samo da "iskopam" programe. jel su TAT i real temp free kao core i everest?

real temp,everest i TAT pokazuju istu temp tj 2 stepena razlike max al mislim da je to do refreshovanja. ona temperatura od 101 stepen je realna. ali necu vise da probam dokle moze da ide temp. mada me zanimaju jos neciji rezultati na notebooku. da vidim jel ima jos neko ludji od mene :D

meni proc ide max do 60-65... penryn 2.1
a graficka, nagruvala se jednom do 96. svi na stranim forumima su mi rekli da moze opusteno da ide i preko 100, ali je preporucljivo da se drzi oko 80, zbog veka trajanja graficke

btw merenje u igrama najvise, nisam ga mucio ovako... posle par sati, temp preko hwmonitor-a

I moj glas ide protiv Everesta. Testirao sam sa njim staru Vectru P3 1000 MHz.
Everest pokazuje da je procesor u stvari na 500 MHz a da je overclocovan i to duplo.

Posle sam proveravao sa Intelovim CPU ID i naravno ispostavilo se da Everest prikazuje
glupsti.

Everest se stalno azurira. Takodje ima i opciju "send report" pa mozete autoru poslati izvestaj i zamoliti ga da ispravi ako je nesto pogresno. Ja sam to radio kad mi je stigao novi laptop jer ga ni jedan program nije "ocitavao" kako treba. Ne mozete ocekivati da autor ima na raspolaganju sav hardver kao i vi.

Za nove mobilne procesore Everest pokazuje tacne temperature.

Testirao sam komp Acer 5920G da vidim da li je sve uredu preko Orthosa (znaci nije OC ovano nista niti je pokusavano) proc je T7500 @ 2.2 Ghz evo slike temp i tog momenta sam prekinuo test http://i413.photobucket.com/albums/pp215/MC_Dule/untitled1.jpg da li je ovo normalno? Inace imam i Infinity notepal (samo za test je bio iskljucen). Koliko je zdravo da ima 101 stepen komp? I gde mu je tacka explozije :) znam da na desktop konf 72 C (moj e8400) je max.

Novi BIOS resava problem (ACER inace ima najblaze receno ocajne BIOS-e, skoro svi modeli).
Inace 100C za CPU na notebook-u je relativno normalna pojava i umeju dosta dugo da pozive na toj temperaturi (barem dok im ne istekne garancija :d ).

Vrh Dno