Šta je novo?

Acer 5732ZG problem instalacija windowsa

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Kupio sam nov laptop Acer 5732ZG koji nema u sebi windows, i kada ubacim cd win xp za instalaciju, i kada pokaze windows is starting windows, javi se BSD. I tako non stop.

Onda ubacim win 7, kaze da ne mogu da instaliram windows na trenutnoj particiji, pogledajte sliku.

Da li treba mozda sa partitionh magic da brisem ceo hdd? Mislio sam da to uradim sa windowsowim cd-om ali sa xp-om se javlja BSD, sa win 7 nista ne mogu da radim.

Prilozi

• IMG_0512.jpg
    IMG_0512.jpg
    309.8 KB · Pregleda: 94
Mozes li ista da uradis kad ides na drive options (advanced)?

uopste mi nije jasno zasto mi na win xp cd-u pojavljuje blue screen of death? Probao sam sa dva proverena xp cd-a i situacija je ista.

ima li neko ideju, prosto ne mogu da verujem da ne moze da se instalira win xp na ovom aceru

Mislim da preko butabilnog diska sa win7 mozes da odradis memtest. Probaj da odradis jer mozda te ram zeza. Ako pukne dok bude radio memtest vrati laptop tamo gde si kupio. Na drive options (advanced) ,imas na screen shot-u koji si zakacio u prvom postu, mozes da formatiras particiju cas posla. Vidi probaj pa javi

Jel si probao iz Win7 instalacije da ides na Drive options(advanced) pa tamo obrises te particije i napravis koliko tebi treba particija. Ja sam tako uradio na jednom 5536G i bez problema se instalirao W7 i jako lepo radi na njemu, doduse WinXp nisam ni hteo da probam...

za XP prvo moras da podesis drugu opciju za HDD u BIOSu. jer XP nema SATA drajvere...

za Win 7 poslusaj sta ti Marko gore rekao ...

U biosu sam boot podesio normalno da je prvi dvd-rom a drugi da je hitachi hdd.
Probacu preko partition magica da pod dosom napravim particije i instaliram XP, posto na tom kompu treba da stavim windows.

Zaista mi nije jasno zasto pokazuje blue screen od death sa Win XP. Probao sam cak tri razlicita Win XP diska, i svaki put kada kada napise starting Windows on pukne.

Memorija na tom laptopu je DD3, da li je moguce da memorija nije nesto ispravna da zeza? A opet radi normalno kada ubacim win 7 disk. Da li je moguce da Win XP nije kompatibalan sa tima laptopom, mada mi to deluje skroz nebulozno.

u BIOSu imas podesavanje za HDD > da li radi u AHCI ili IDE modu. za XP promeni u onaj drugi od trenutnog i videce ti XP hard. mada mozes i u 7 da obrises particije i instaliras win7.

Meni se dešavalo na mom aceru da neće da se instalira na neku particiju, ali samo ako je na njoj prethodno bio linux, pa je ista(particija) preformatirana. Problem sam rešavao tako što sam sa linux live cd-om obrisao sve particije sa harda, i onda napravio nove preko win7 setup-a. Ovo verovatno nema nikakve veze sa tobom, s obzirom da kažeš da je laptop nov i da na njemu nema nikakav sistem, al' ajd da napomenem, možda nekom posluži.

Sad sam video na njihovom sajtu da ovaj laptop nema podrsku za win xp, ima za vistu, i win 7, tako da je verovatno to bio problem. Inace instalirao sam win 7 i za sada radi bez problema.

To sto oni kazu hoce ili nece da radi na xp-u nema veze sa vezom,mozes da snimis i win98 al neces imati drivere. Ako hoces win7, DRIVE OPTIONS(advanced)[jesi ti uopste probao da formatiras win7 kao sto smo ti marko i ja govorili],ako hoces xp odes u bios hdd>ide mod.

ljudi bili ste u pravu, kada se promeni u IDE mod, ucitava XP cd i moze da se instalira win xp. Nisam znam za tu foru AHCI moda. Ipak sam ostao na Win 7, jer me mrzi da opet reinstaliran sistem, a i za win XP nema drajvera za ovaj laptop.
Hvala svima na pomoci.

Hehe, danas sam kupio isti laptop i identichna situacija. Josh sam se istripovao shto se pojavljuje blue screen, kada sam sa istim diskom juche dizao xp :D

Probacu da pomocu nlite-a ubacim drajvere i dignem xp bez menjanja hdd podeshavanja u bios-u.
Naravno, ako uspem da nadjem drajvere. Ukoliko neko ima, bio bih zahvalan ako ostavi link :)

mislim da je bolje da instaliras win 7, bolje ce sistem raditi.

To sam i uradio. Radi savrsheno.
(josh samo da skinem neku noviju igru, da vidim kakva je grafika)

Vrh Dno