Šta je novo?

Acer 5520-''Mrtav 'ladan''

zverkan

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poena
154
Obracao sam se siroj javnosti vise puta po pitanju ovog racunara i nadam se da ce ovo da bude poslednji. Naime, opste je poznato da ima integrisanu graficku i tek mi je pre dva dana postalo jasno zasto mi se vecina forumasa smejala kad sam ih pitao za opciju menjanja maticne ploce i ugradjivanja neke sa neintegrisanom grafickom. O cemu se radi? Odneo sam racunar u ovlasceni servis za Acer i ostavio na pregled. Javili su mi se nakon dva dana sa saopstenjem da je na racunaru otisla maticna i da ce mi,naravno ak o ja to zelim, ugraditi novu za 30 000 din ili 3*10^4 din. na moje pitanje da mi malo pojasne situciju rekli su da sve ostale komponente(procesori, hdd,ram)
prolaze sve hardverske testove ali da ga maticna ne prolazi jer ne prepoznaje dvd rom.

kako mi ne pada na pamet da im dajem te pare za popravku jer za iste mogu da mu kupim 3 godine mladjeg brata blizanca :) znima me da li je neko do sada iamao slican problem i da se posle toga odlucio da proda racunar kao pokvaren i koliko je u tom slucaju moguce dobiti para kao i da li da li znate za neko mesto gde se navedena transakcija moze obaviti?

Upravo sam dobio odgovor od servisera u kome kaze da na maticnoj konkretno ne radi kontroler koji upravlja dvd-om i da sve ostalo funkcionise normalno kao i da je spomenuti dvd-rom ispravan.

Mislis da ce tada nastaviti da radi? malo mi j nejasan taj segment to jest da li postoji mogucnost da racunar nastavi da radi iako je na maticnoj otisao taj kontroler za dvd rom?

Ako ti je dvd i rezanje neophodan ima za oko 5800 lg dvd externi koji se kaci na usb. ako ti dvd nije bitan nastavis da ga koristis ko netbook:) Radice sve bez problema ako kvar ostane samo na tom kontroleru.

p.s. a mogao bi da potrazis korisnika "cika pera" i pitas ga da li bi mozda vredelo da popravi plocu ako moze to bi bilo jedftinije. Meni je spasavao neke ploce koje sam dobijao na servis od prijatelja koji moraju da imaju bas tu plocu koju imaju. Rade i dan danas.

Poslednja izmena:
Ako ti je dvd i rezanje neophodan ima za oko 5800 lg dvd externi koji se kaci na usb. ako ti dvd nije bitan nastavis da ga koristis ko netbook:) Radice sve bez problema ako kvar ostane samo na tom kontroleru.

p.s. a mogao bi da potrazis korisnika "cika pera" i pitas ga da li bi mozda vredelo da popravi plocu ako moze to bi bilo jedftinije. Meni je spasavao neke ploce koje sam dobijao na servis od prijatelja koji moraju da imaju bas tu plocu koju imaju. Rade i dan danas.

Hvala ti puno, pazi nije da mi je rezac neophodan, pre bi da mi raunar proradi bilo kako jer sam se nakon onog njihovog mail-a bio vec pozdravio sa njim i razmisljao od koga bi mogao ukrasti pare za novi laptop.:)

Hvala ti puno, pazi nije da mi je rezac neophodan, pre bi da mi raunar proradi bilo kako jer sam se nakon onog njihovog mail-a bio vec pozdravio sa njim i razmisljao od koga bi mogao ukrasti pare za novi laptop.:)

Upravo sam se cuo sa serviserom i rekao je da definitivno moze opcija sa eksternim citacem jer svi usb portovi rade savrseno.

naravno, svaki eksterni disk se uglavnom kaci na USB. ako ti usb portovi rade, resio si problem... jedino sto nije toliko komotno resenje, ali bolje je nego da popravljas za 30000din :)

Imaš i tih servisera-mađioničara koji popravljaju tako te ploče koje se inače u ovl. servisima isključivo bacaju/menjaju novim. Cena je uvek bezobrazno skupa, posebno u slučajevima kada prevazilazi vrednost samog uređaja. (mojoj sestri su u servisu uz osmeh rekli da popravka nekog Samsung DVD-plejera košta €60, a isti takav nov plejer u radnji nije više od €40).

Ti si odneo na servis zato što ti nije radio DVD ili ti nije radio laptop uopšte? Ako ti radi laptop, možeš da koristiš eksterni DVD, mislim da ima i jeftinije od 5800 din. a i šta će ti :)

U svakom slučaju ovo što si pitao za prodaju u delovima, to ti se isplati samo ako sam prodaješ delove, inače su meni u servisu rekli da daju €50 za neispravan laptop, makar bio plaćen i €1000. Tu lovu možeš da dobiješ samo za displej, ako ga prodaješ sam preko oglasa. (recimo). A gde su hard, gde je memorija, eventualno procesor ako mož se skida itd itd.

Doduše jedan od tih "čika Pera" je mom burazeru za neki neispravan Acer dao €80. On je procenio laptop na €180, €100 je koštala popravka, i onda je burazer odlučio da mu proda taj laptop i dobio je €80 za njega. Ne znam koji je model, neki stariji isto sa integrisanom grafikom.

Poslednja izmena:
Imaš i tih servisera-mađioničara koji popravljaju tako te ploče koje se inače u ovl. servisima isključivo bacaju/menjaju novim. Cena je uvek bezobrazno skupa, posebno u slučajevima kada prevazilazi vrednost samog uređaja. (mojoj sestri su u servisu uz osmeh rekli da popravka nekog Samsung DVD-plejera košta €60, a isti takav nov plejer u radnji nije više od €40).

Ti si odneo na servis zato što ti nije radio DVD ili ti nije radio laptop uopšte? Ako ti radi laptop, možeš da koristiš eksterni DVD, mislim da ima i jeftinije od 5800 din. a i šta će ti :)

U svakom slučaju ovo što si pitao za prodaju u delovima, to ti se isplati samo ako sam prodaješ delove, inače su meni u servisu rekli da daju €50 za neispravan laptop, makar bio plaćen i €1000. Tu lovu možeš da dobiješ samo za displej, ako ga prodaješ sam preko oglasa. (recimo). A gde su hard, gde je memorija, eventualno procesor ako mož se skida itd itd.

Doduše jedan od tih "čika Pera" je mom burazeru za neki neispravan Acer dao €80. On je procenio laptop na €180, €100 je koštala popravka, i onda je burazer odlučio da mu proda taj laptop i dobio je €80 za njega. Ne znam koji je model, neki stariji isto sa integrisanom grafikom.

Pazi, ja sam njega tamo odneo iz vise razloga ali su mi rekli da sve ostale komponente prolaze hardverske testove i da je jedino maticna pala na testu jer joj ne radi taj famozni ''kontrolor za dvd'' i da je sve ostalo sa racunarom u redu.

A sta mi se ranije desavalo, a zbog cega sam ga odneo a lik koji je popisivao to sto ja govorim verovatno propustio jer se u datom trenutku dopisivao sa nekom ribom na facebook-u, sto je umalo rezultovalo da mu isti laptop omlatim o glavu ali sam se suzdrzao dok mi bar ne kazu sta mu je:), a to je da mi se u zadnje vreme desavalo da zablokira display, ne mogu nista da otvaram osim da se pomocu alt+tab-a krecem kroz ono sto sam vec otvorio.

Takodje, ne jednom mi se desilo da kada ga nakon toga restartujem dodje do onog trenutka kada se pojavio logo windowsa i pocne da ucitava da se na tome zadrzi toliko dugo dok ga ja opet ne restartujem i tako po nekoliko puta dok se nekad ne digne ili ga ja ugasim, ostavim neko vreme da odmori pa probam ponovo itako dok se ne digne i onda radi kako treba dok opet ne dodje do onog dela sa display-om.

Nazad
Vrh Dno