Šta je novo?

ACER 5101ANWLMi baterija, 2 pitanja

Toma

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
Kupio sam juce ovaj notebook i zadovoljan sam kupovinom, ali me zbunjuje celofan ispod baterije. Ne deluje mi kao da je predvidjen za skidanje, a sa druge strane, sta trazi celofan ispod baterije? Ona se greje, a celofan ume i da se otopi kad je mnogo toplo :d.
Drugo pitanje je vezano za odrzavanje baterije. Notebook ce u 99.9% vremena svog zivota da bute koriscen kao zamena za desktop. Pogledao sam ovu temu: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=114658 i koliko sam shvatio, najbolje je da je ispraznim na 30-40% i da je onda izvadim i stavim u fioku. Sad, kako ja da znam da je ona bas na 30-40% (gde to da vidim) i koliko dugo ona treba da stoji u fioci? Da li mogu da je ostavim u fioci godinu dana ili bi trebalo da je na mesec dva napunim, opet ispraznim na tih 30-40%, pa ponovo vratim u fioku?

Toma

1. ispod same baterije nema celofan, ima u kucistu, crn..ja ga nisam vadio nit` sam ga uocio do pre minut kad sam je vadio da pogledam...tu pishe neki serijski broj, tako da skidanje ne savetujem :) kod mene se nije istopio..u pitanju je malo deblji, crn celofan/plastika...

2. Moje mishljenje je da nemash toliku potrebu za tako extremnim chuvanjem baterije, mada ako ce ti vec tako stalno sluziti na punjachu, slobodno je izvadi...30-40 posto ces videti u windows, pokazivace ti dole u cosku kod sata :) skini acer empowering technology za 5101 sa acer sajta...drzish je na hladnijem mestu :)

Eto, ja koristim 5101 skoro dva meseca, dosta chesto se baterija praznila do 5% (barem 10 puta). I nije izgleda ni malo oslabila, npr, bila je puna i laptop je 3-4 dana van punjacha..kako sam ga prikachio, lampica za punjenje je blicnula kao da je bio iskljuchen 5 sekundi..znachi nije gubila kapacitet dok je bio van punjacha.. Mislim da bi trebao da je na 2-3 meseca izvadish, ispraznish/dopunish/ispraznish pa opet ostavi..na shto hladnije mesto (ne morash bash u zamrzivach ;) )

Eto...ja ga imam, zadovoljan sam, pichi divx sa hdd-a 2.5h ...

@Marko
1. Da, to je taj celofan/plastika. I kod mene ima serijski broj. Bas su mogli da se otvore i za neko konkretnije parce plastike (po istoj ceni, naravno :d).
2. Acer empowering technology se skida.

Hvala na brzom odgovoru.

np ;)

Instaliraj epower, namesti profile i uzivaj ;)

I ja sam vidio taj savjet da se baterija izvadi na 30-40% i da se čuva na hladnom mjestu ali ima jos jedna stvar koju treba da znas a to je da se vadjenje baterije ne preporučuje zbog gomilanja prašine/prljavštine na konektorima.
Ja sam bateriju ipak ostavio u laptopu iako ga koristim samo kod kuce i non stop je na punjaču,kažu da joj ne škodi uopšte a samo povremeno je ispraznim i opet napunim ali i to rijetko jer svaka baterija ima odredjeni broj punjenja i praznjenja jeli:wave: .

Vrh Dno