Šta je novo?

ACDSee i zauzece procesora

Zare

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
630
Verzija je 2.5 Pro i kada "listam" slike redom, zauzece procesora ide preko 60%. Vreme ucitavanja sledece slike ide i do 2 sec. Koristim Win7 i nesto ne mogu da se setim da li se na sedmici tako ponasao od starta ili se kasnije javio problem.
Zna li neko u cemu je stvar jer ovako je nemoguce normalno pregledati veci broj slika?

ACDSee? You gotta be joking, right? :happy:

Rešenje problema: XnView, FastStone Image Viewer, IrfanView, Zoner Photo Studio Free...

To ponasanje svakako nije normalno. Mozda neki AV radi u pozadini, je l bas acdsee proces pravi toliko zauzece? Obavezno iskljuci ucitavanje videa i arhiva, to dosta usporava acdsee.

Bas ACDSee pravi zauzece, lepo se vidi u procesima Task Menager-a. I to skoro uvek, vrlo retko se desava da radi normalno. Iskljucio sam arhive i nema poboljsanja.

A sto se tice toga, zasto bas ACDSee, pa godinama ga koristim, navikao sam i lepo mi zavrsava posao. A nisam bas raspolozen da isprobavam druge ako nema preke potrebe ;).

ACDSee? You gotta be joking, right? :happy:

Rešenje problema: XnView, FastStone Image Viewer, IrfanView, Zoner Photo Studio Free...

Probao prva tri i kad sam se vratio na ACDSee progledao sam... Dobro nije baš toliko drastična razlika, ali generalno ACDSee je ipak tata za sve. :)

To sam i ja hteo da napišem pa batalio :). Reko neka proba čovek pa će videti sam da li mu odgovara. Što se tiče funkcionalnosti verujem da svaki ima nešto da ponudi što drugi nemaju pa šta se kome dopadne/šta kome treba. Ali Zare se žali na brzinu, a po tom pitanju nijedan ne može da priđe ACDSee-ju. Razlika po meni jeste značajna jer se primeti čim instaliraš nešto drugo i probaš (i odmah počinje da iritira). Pogotovo sa većim rezolucijama.

Probao sam sva 4 navedena programa, nuzda zakon menja :). Mozda je stvar navike ali ni jedan nema sanse prema ACDSee, bar za ono sto sam ja navikao da radim.

Malo sam isprobavao razne verzije i 2.5 Pro definitivno ima neki problem kod mene. Slike koje su snimljene na desktop-u se znacajno sporije ucitavaju od onih snimljenih na drugom mestu. Nesto starija verzija 332 brze radi od 358 koju sam imao do sada.
Probao sam 3.0 Pro i tu nema nikakvih problema ako izuzmemo da je totalno haoticna sto se tice izgleda i da nikako ne mogu da nadjem gde je sta. Ali to je druga prica ;).

Nazad
Vrh Dno