Šta je novo?

ACDSee 5.0 vs 3.1

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Posle hvaljenja v5.0 od strane svih vas.. moram samo da vas pitam - da li volite da klikcete bez potrebe i da vas tretiraju za debila, ili da vam viewer radi BRZO, da bude jednostavan, nenatrpan i integrisan (da se dize za 0.02 sekunde)... 5.0 je i posle pojednostavljivanja menija (light), bio smoran ... stalno daje thumb viewove, ostavlja djubre svuda po disku... mada je najbolji posle 3.1... Verujem da ce 6-ica biti programche od 1MB bez canvasa i ostalih gluposti...

Pa skoro da se slazem sa tobom byMax.
3.1 je bio odlican, medjutim imao je gadnu osobinu (kao i verzije pre njega) da s vremena na vreme resetuje sopstvenu dbazu (ako je chekirano "store thumbnails"). 5ica mi je ipak bolja, iako je nesto sporija (to lako osetim posto mi je graficka 2MB uz cyrix@266MHz). Odlicno je sto su uveli opciju (mozda od 4ke koju nisam mnogo koristio) Tools>Database>Catalog Files pa covek moze da ubaci i disk koji nije otvaran i da mu se posle nekog vremena iskreiraju thumbnailovi (bez potrebe da covek otvara foldere). U svakom slucaju mislim da je jedna od bitnijih stvari to sto su uveli bolje baratanje sa dbazom (kome treba).

Kazes da ostavlja djubre, al` mi se cini da lako mozes da iskljucih opciju kreiranja descript.ion fajlova (nisam vid`o da pravi neko drugo djubre)
Ako vise volis Details nego Thumb. zapamtice to kao default view ako ga promenis u View>Mode

Dobra mi je 5ica, moze fino da se customizuje i vrlo mi odgovara (iako sam se prilicno nazezao dok ga nisam po volji skockao)

A kao lagan i brz view-er ,mozda mi je najbolji IrfanView (totalni je freeware, tezak oko 1MB)

Ok, mada ima fora i kako da 3.1 ne ostavlja .ion fajlove... koji nerviraju... preko regedita. E sada, meni ne smeta baza thumbova jer ih ne koristim (smaraju, brate), a inache cache folder mi je windows/temp a ja ga preko run komande svaki cas praznim, tako da mi to ne smeta... ne volim djubre na hdd-u...

Ja i dalje koristim veryiju 4.02. 5.0 mi se ne svida jer nekako cudno prikazuje Thumbnailove (mnogo su lošeg kvaliteta šta god podesio).

Nazad
Vrh Dno