Šta je novo?

ACD See 6

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Jel neko probao ovo ???
Kakvi su utisci ? :eye:

Browsing ide prilicno brzo ali treba pola minuta da se program digne :(
Ima zanimljivih opcija, editor integrisan u browser, svidja mi se i novi crop sistem, interfejs je fleksibilniji nego ranije, database fajlovi su vecji - samim time se duze loaduju.
Sve u svemu... Cekam novu verziju a vracam se na peticu.

poz

ja instalirao 6 PowerPack (hvala Kutiji za link)... isprobavao sam ga par sati... i, eto, vratio sam se na 5.0 PowerPack, jer 6icu nisam uspeo da namestim da izgleda onako kako ja hocu... i mnogo se sporije ucitava (kao 4.0)

ma, ne znam... krivo mi je sto IrfanView nema opciju Browser (nego samo Viewer) - odmah bih izbrisao ACDSee sa mog kompa! (uzgred, pitao sam Irfana da li ce dodati to, a on mi je odgovorio da ne veruje :( )

zaklucak: ostani na 5ici (ili 3ci ako ti je komp slabiji i stariji)

ZoNi je napisao(la):
ma, ne znam... krivo mi je sto IrfanView nema opciju Browser (nego samo Viewer) - odmah bih izbrisao ACDSee sa mog kompa! (uzgred, pitao sam Irfana da li ce dodati to, a on mi je odgovorio da ne veruje :( )
... mozda covek ne zna da napise... ZoNi napisi ti neki plug. ;) type;

Ja sam se drzao verzije 3 trial. Danas sam probao 6PP i mislim da cu da je zadrzim...
Brzina mi je sasvim korektna, namestio sam je da izgleda bas kako mi odogvara :) i sve zajedno: zadovoljan sam...

ZoNi je napisao(la):
ja instalirao 6 PowerPack (hvala Kutiji za link)... isprobavao sam ga par sati... i, eto, vratio sam se na 5.0 PowerPack, jer 6icu nisam uspeo da namestim da izgleda onako kako ja hocu... i mnogo se sporije ucitava (kao 4.0)

Zanimljivo, meni se 6ica daleko brze ucitava od 5ice, a i generalno bolje/brze radi...

Vince Carter je napisao(la):
...

Zanimljivo, meni se 6ica daleko brze ucitava od 5ice, a i generalno bolje/brze radi...

ja bas sada preuzimam 6-icu i nadam se da ce i kod mene da ostavi isti utisak kao kod tebe, a sa 5-icom sam zadovoljan i cisto sam zainteresovan da vidim sta moze novo da bude u novoj verziji kad i ova "stara" ima sve

Hmmm....meni se svidja kako izgleda i jako mi odgovara. Onaj image basket mi je jako koristan samo imam mali problem. Kada u njega prevuchem petnaestak slika ACDsee se jednostavno ugasi. To mislim da je zbog zahtevnosti poshto se i pali duuugo ali daj..... da se bash sam ugasi! Pa kad mogu da igram Jedi Academy valjda mogu i da manipulishem sa desetak slika velichine po 50ak kb. :-(

Aargh je napisao(la):
...

ja bas sada preuzimam 6-icu i nadam se da ce i kod mene da ostavi isti utisak kao kod tebe, a sa 5-icom sam zadovoljan i cisto sam zainteresovan da vidim sta moze novo da bude u novoj verziji kad i ova "stara" ima sve

Molim link, ako moze. Ili na PP ili mail. Hvala

xvoodoo je napisao(la):
ja ne priznajem ni jedan acdsee posle 3.1 ...

I ja, za sada. 4-ka i 5-ca su imale nekako pretrpan interfejs, doduse mozda se uz malo truda moze to podesiti, ali ono osnovno za sta je i namenjen i verzija 3.1 radi odlicno-brzo-jednostavno.
Ima li u 6-ci ima nekih novih opcija zbog kojih bi mozda vredelo preci na nju? type;

ZoNi je napisao(la):
hmm... ne, ali znam gde ih ima puno (jedna zgrada u Srpskih vladara i jedna preko puta Pionirskog parka, obe u Bgd) :)
Necemo da mesamo politiku ;).

BTW svidja mi se kako je odradjena sestica, ali sam ipak ostavio 3.1 :beat:...

he, he... nisi to znao? c,c,c... :)

@ Crni: naravno da necemo... ne znam na sta si ti pomislio ;)

btw, sad na svom kompu imam ACDSee 2.22, 3.1, 5.0 PowerPack i 6.0 PowerPack... posle detaljne analize: default 5.0, mada mi se 2.22 najvise svidja (samo sto mnooogo sporo otvara foldere sa par desetina slika :( )

Ipak se neisplati, 5ica se je kod mene ustalila i naviko sam se na nju a ova nova verzija je malo smusena za podesavanje, neke opcije su standardno ukljucene i nemogu se menjati, ona definitivno mora da ima nesto novo u sebi ali, generalno mislim da se ne isplati prelazak sa 5 na 6. razlike nema osim glavobolje oko stelovanja

Novi ACDSee ima mogucnost rezanja diskova... Mnogo bitno za jedan ImageViewer... Uh!

I kod mene radi dosta brze od 5-ce, ALI!...
Puca kao zvecka kad je slika ostecena ili losa, database ne moze da se iskljuci, brlja oko wallpapera...itd!
Previshe bagova.

Najbagovitiji softver otkako se pojavio Windows :) :)

dali ima neko nesto pozitivno da kaze u vezi 6ice

inace ja sam je deinstalirao

ZoNi je napisao(la):
...
...

Kada pritisnes T dobices browser, tj. nesto slicno. Ima thumbnail -ova ali nema preview prozorcic. Moras da kliknes na thumbnail koja ce otvoriti slicicu u viewer -u.

Eh, znam da nije to to.
Kao sto si rekao kad bi browser dodao to bi bio najbolji Image viewer.

A sta mislite o XnView-u? On ima brozer.

Nazad
Vrh Dno