Šta je novo?

Access reports

Prospero

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2003
Poena
619
Mislio sam da pravljenje reporta u accessu i nije neka velik muka, u principu i nije ali postoji jedna stvar koju nikako da savladam. Report je relativno lako sklopiti ali je problem u tome sto mi report prilikom pregleda daje SVE zapise iz tabele. Da li je moguce, odnosno, kako je moguce da report prikazuje i stampa pojedinacni zapis iz tabele na jednoj strani. Npr. kroz formu unesem podatke u tabelu gde je PRIMARY KEY polje ORDER_ID (Autonumber), kako da napravim report koji ce na jednoj strani prikazati (i stampati) podatke SAMO iz te kolone?

Jednostavno napravi report preko upita, tj. napravi upit koji ce da ti daje tvoje trazene rezultate i onda kada ides da pravis report napravi ga preko upita.

Uf, ima li neki jednostavniji nacin? Naime, ja sam zeleo da napravim makro za stampanje reporta kako bi kolege koje unose podatke kroz formu kreiranu za tu namenu, mogle bez mnogo razmisljanja i truda jednostavnim klikom na dugme, da odstampaju poslednji unos. Problem je kao sto rekoh, sto u reportu dobijam sve unose do tada. Ovaj predlog sa pravljenjem upita mi bas ne resava problem. Ima li neki drugi nacin?

Kako ti ne rešava problem. Napravi parametarski upit koji izdvaja podatke samo za određeni ID (jedan slog). Pre štampe, ubaci ID tekućeg sloga u varijablu (parametar), prosledi taj parametar upitu i pozovi report.

Nazad
Vrh Dno