Šta je novo?

[access] pomoc

Switch

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2008
Poena
350
Da li moze da mi se javi na pm neko ko dobro zna da radi u accessu, potrebna mi je pomoc za jednu bazu. Ne mogu sad ovde da objasnjavam, ako je neko voljan da pomogne neka pusti privatnu poruku. Hvala.

Jel moguce da niko ne zna da radi u accessu?

Da li moze da mi se javi na pm neko ko dobro zna da radi u accessu, potrebna mi je pomoc za jednu bazu. Ne mogu sad ovde da objasnjavam, ako je neko voljan da pomogne neka pusti privatnu poruku. Hvala.

Mislim da je ovo ključno, a koliko ja kapiram na PM će ti se javiti neko ali taj za to ne očekuje "Hvala". ;)

"Ispljuni" ti to ovde, javno, i mislim da ćeš imati veću korist nego da ti se neko javi na PM. O tome da će to možda još nekom pomoći i da ne pričam. :)

Pravim bazu za jednu prodavnicu. Od tabela imam tabelu za: 1. artikle - popis svih artikala, 2. fakuture- popis faktura sa brojem fakture, datumom i kupcem, 3. kalkulacije- slicno kao i fakture, 4. stavke za fakture - gde se nalaze artikli koji se nalaze na odredjenoj fakturi, 5. stavke za kalkulacije, 6. popis poslovnih partnera itd. E sada, pored faktura i kalkulacija potrebne su i nivelacije. Odnosno, nesto veoma slicno kalkulaciji sa tom razlikom da se mogu uzimati i stari artikli koji se vec nalaze na stanju i da im se moze menjati cena. Problem sad nastaje, jer je potrebno da se u upitu "popisna lista" ili tabeli artikala (ali mislim da je to nemoguce) preuzimaju podaci za cenu artikla iz tabele za nivelacije. Znaci, da se napravi nivelacije koja lici na obican racun, zatim da se klikne neko "update" dugme i da se ti podaci prebace u "popisnu listu". Na primer, otvorimo formu za nivevalice odabere se tri artikla, u jednoj koloni se vidi stara cena, u drugoj koloni se upise nova cena, klikne se dugme i ta nova cena upise u popisnu listu za taj artikal. Za nivelacije je sigurno potrebna posebna tabela i tabela za stavke nivelacije, nesto slicno kao i za fakture. Sa tim sto je ovde dodatna stvar ta sto se iz te tabele moraju nekako preuzimati podaci za novu ceni u prebacivati u popisnu listu. Nadam se da razumete u cemu je problem. I mislim da se ne moze nikako resiti bez code-a, odnosno bez sql-a.

Pa mora da se napravi upit (query). To što ti hoćeš radi se preko UPDATE komande.

Evo kako bi to trebalo da napišeš:

http://www.w3schools.com/sql/sql_update.asp

S tim što bi ti morao da "pokupiš" nove vrednosti (nakon nivelacije) i da ih upišeš u odgovarajuću tabelu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno