Šta je novo?

Accelero hladnjci za mosfet i memoriju, cime zalepiti ?

Lost GhOsT

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Dakle Accelero S1 Rev.2, oni mali hladnjaci pocinju da otpadaju jedan po jedan, pogotovo sa mosfeta. Moze li se to resiti sa necim iz domace radinosti (super lepak ili nesto), ili mora nekakav termalni lepak koji verovatno nema kod nas da se kupi...:d.

Jos jedno usputno pitanje, accelero je na hd4850 i nemam za njega turbo modul, vec sam pricvrstio vezicama dvanaesticu na 5V (stavljao sam i dve:p). Inace na temperature se ne zalim, ali je previse glomazno. Jedva mogu zvucnu da stavim a da ne nakrivim kartu. Vidim sada ima turbo modul za oko ~600 din da se nadje pa ukoliko neko poseduje isti, moze li mi reci koliko je bucan ? Koliko vidim ima 3-pin konektor, tako da verovatno nema kontrolu obrtaja :D.

Akasa termalna traka, 80x80mm je oko 200-300 dinara. Ako lepo ocistis kontaktne povrsine i pravilno zalepis (uz grejanje fenom dok pritiskas), drzace kako treba. Makar drzi kod mene...

Zalman Thermal Adhesive bi ti takodje odradio posao
z0082-2_b.jpg

Kosta nesto ispod 500din

Gde mogu da se kupe? I Akasa i Zalman?

Zalman Thermal Adhesive bi ti takodje odradio posao
z0082-2_b.jpg

Kosta nesto ispod 500din

Gde mogu da se kupe? I Akasa i Zalman?

Zalman ima winwin i gigatron, a akasu samo gigatron :)

Ovaj epoksidni lepak jeste dobar, ali nije zalman. Imao sam jedno pakovanje, kutija je u stvari od Zalman FanMate 2, samo je zalepljena deklaracija preko originalnog naslova.

Po meni ti je bolje da ides na termalnu traku, ovo cudo snazno lepi, i posle nema skidanja.

Tnx :) I ja mislim da je bolje samo zameniti termalnu traku. Na Acceleru je stvarno jako losa... Na Setsugenu je odlicna pa mi sada ne treba ali dok sam imao Accelero mislio sam da nema sanse kod nas da se nadje ta termalna traka

Kod nas nije bilo te trake do pre 2-3 meseca, a i sada je ima samo na jednom (pomenutom) mestu...

Nazad
Vrh Dno