Šta je novo?

accelerator za A500 u A600?

marty

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Nabavio sam pre neki dan dodatak za A500 sa 68030 i koprocesorom,
Harms Professional 030, bez ove dodatne kartice sa memorijom http://amiga.resource.cx/photos/professional530

E sad, šta mislite da li bi to radilo i u A600?
Nisam još stigao da proverim da li fizički može da stane, ali me prvenstveno interesuje elektronski deo - da nešto ne zeznem.

Mislim da neće moći ali ipak da pitam...

Poslednja izmena:
nece raditi, nemoj pokusavati, nabavi a500 ubodi i uzivaj..

Gde si nasao taj akcelerator majke ti ?

Teorijski bi i mogao ovaj Acc da proradi u A600, ali moras da napravis adapter sa PGA na ove velike motorole 68000. Inace se ovo montira tako sto izvadis 68000 pa na njegovo mesto ubodes Acc.

Teorijski bi i mogao ovaj Acc da proradi u A600, ali moras da napravis adapter sa PGA na ove velike motorole 68000. Inace se ovo montira tako sto izvadis 68000 pa na njegovo mesto ubodes Acc.

Bas me i interesuje da li bi teoretski to proradilo kad bi fizički uspeo sve da 'naguram'.
Inače ovaj mi je došao sa već ubodenim 68000.

BTW, ima li negde u NS da se kupi alat za vađenje čipova iz podnožja, sad koristim neke priručne metode pa se bojim da nešto ne oštetim.

Ako i ima kostace te jako mnogo :(, uzmi dva pljosnata i malo sira srafcigera i polako sa dva kraja krenes da podizes malo jedan malo drugi. Samo strpljivo da na kraju ne pokrivis pinove kada popusti socket.

Ne mozes da naguras, posto je Motorola u A600 PLCC (ne PGA kako sam napisao), a u A500 DIP

http://www.cpu-world.com/CPUs/68000/index.html ovde ces jasno videti razlike.

Poslednja izmena:
Ako i ima kostace te jako mnogo :(, uzmi dva pljosnata i malo sira srafcigera i polako sa dva kraja krenes da podizes malo jedan malo drugi. Samo strpljivo da na kraju ne pokrivis pinove kada popusti socket.

Tako sam i radio. Isprobao sam još jednu varijantu - isečem ide kabl po dužini a na širinu 5-6 provodnika (zavisi od podnožja), provučem ih ispod čipa i onda polako vučem na gore :)

Ma sta polako,nisu ti cipovi od stakla.
Slobodno vuci to,budi musko :)

akceleratori za a600 u principu funkcioniraju tako sto premoscuju originalni mc68k na samim vodovima sa ploce, ako bi uspeo da nekako izvedes kontakt na kontakt premoscavanje bez gresaka mozda bi i radilo, vidi sa orange-om, mozda on zna nesto, i raspitaj se na amiga.org-u ima neka ekipa iz rusije cini mi se da razvija modularni akcelerator (mc 030/040/060) za a600

ja mogu samo da ti pomognem oko tih klesta za PLCC, imam 2 takva.
inace nisu preterano skupa bar ovde, oko 560din u radioklubu: link

@highlander, tesko da taj Acc moze da bude tako modularan. Jako je velika razlika izmedju 030 i 040/060. 040 i 060 su cak i pin kompatibilni, razlika je samo u radnoj voltazi.

ma pricalo se da kada narucujes acc od tih likova mozes da biras varijantu, nazalost sve od ovoga nema smisla sa ecs grafikom, 030 najvise pa da imas a3000 ekvivalent, 020 neki optimum, suskalo se i o razvoju grafickih kartica ali ko zna sta je bilo sa tim...

Deluje da je to to...

Nazad
Vrh Dno