Šta je novo?

ac3 6ch ---> stereo

• Začetnik teme Začetnik teme Cat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cat

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600 & Xigmatec HDT-S1284
Matična ploča
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM
2X16GB G.Skill RipJaws DDR4@3600
GPU
GTX 1660 Super
Storage
Samsung M.2 980pro & SATA 850 EVO
PSU
CHIEFTEC GDP-650C
Imam avi file od 1500MB od toga 500MB ide na zvuk ( ac3 - 6 kanala ). Kako da spakujem ovaj zvuk na stereo ?
Koristim Nandub 1.0rc2 ,i imam instaliran ac3 filter 1.o9a.
Jednostavno Nandub kaze : ACM failed to suggest audio decompression format.

malo sam glup za ove stvari - Kako ovo da uradim ???

izvinjavam se - tema treba da se premesti u digitalnu i video obradu

Poslednja izmena:
Snimiš audio ac3 stream pa prepakuješ u šta hoćeš sa npr. BeSweet-om.

imaš na ovoj stranici uglavnom sve što te zanima u vezi audio i video obrade, ostavio sam ti link konkretno za tvoje pitanje.
pozdrav.

Poslednja izmena:
hm, kod mene dekodiranje AC3 iz Nanduba radi (mislim, nije za dž u Audio meniju postavljen AC3).

Enivej, uradi sledeće:

1) skini AC-3 ACM dekompresor i instaliraj ga (nije bitan u kasnijoj priči, ali nisam siguran da li on ima uticaja, pošto ga po defaultu imam instaliranog)

http://www.free-codecs.com/download/AC-3_ACM_Decompressor.htm

2) otvori video u Nandubu, Video > na direct stream sve po propisu, Audio > Full compression

3) Audio > Conversion, selektuj Stereo/2 ch/44.1 ili 48 kHz

4) Audio > Compression > selektuj mp3 kodek koji inače koristiš i selektuj pogodan mp3 format u skladu sa parametrima koje si podesio u tački 3)

5) File > Save Wav > snimi kompresovani audio i obavezno dodaj .mp3 ekstenziju (Nandub stavlja wav kao default, zato se i zove Save Wav meni)

6) Standardni mux, Audio > Direct stream copy, selektuj za izvor prethodno dobijeni mp3 i to je to.

PS. ovo sve naravno radi i sa VDub Mod ili Vdub MPEG2-AC3

Ne to raditi! tako se dobiju oni uzasni divxi gde se govor nista ne razume, a svaki put kad metak opali hoce prozor da vam pukne
5.1->2.0 treba uraditi downmix...
mora se pravilno centralni kanal i zadnji kanali prepakovati na levi i desni!
Ja to licno ne bih ni radio ako ne moram, a ako bas moram, onda lepo besweet sa besweet gui (ima wizard, bude *****proof) ili belight (malo naprednije okruzenje). u oba slucaja imas predefinisane profile za takve operacije...

konverzija u tom slučaju jeste primitivna ali poenta je da može 🙂

Hvala svima na pomoci i savetima! Bilo mi je vrlo korisno. BeSweet ( preko GUI ) je prava stvar koja mi je trebala.
@andjelkoyu : probacu kasnije i tvoj sistem.
Za pocetak sam izdvojio ac3 stream i prepakovao ga BeSweet-om ( sada trenutno pakujem kompletan avi na 700MB ). Probacu kasnije da sve odradim samo iz Nandub-a kao sto mi je andjelkoyu preporucio - pa cu da uporedim rezultate.

Da se nadovezem - moja verzija Nandub-a moze da pakuje samo u divx - jel moze neko da mi preporuci verziju koja koristi vise kodeka ?

To si sve na jako lagan način mogao da odradiš sa Dr.DivX-om 2.0 OSS koji je inače free to use, a jedan od jednostavnijih programa za ovu svrhu, tj kompresovanje u divx. Ja sam pre neki dan skinuo neki film sa neta koji je u sebi imao engleski i nemački jezik, i naravno nemački sam uklonio iz gore pomenutog programa. Ceo proces je trajao nešto duže od sat vremena.

Poslednja izmena:
Inače bi u Dubu trajao 5 minuta. 🙂

Od DrDivX-a sam odavno digao ruke. Uglavnom se bavim prepakovanjem vec kompresovanih filmova. Cilj mi je da mi svi filmovi budu na 700 ili 1400 MB a ne 920 ili 1930 MB i sl... VirtualDub (Nandub i sl.) i ostale slicne alatke brzo i lako obavljaju posao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno