Šta je novo?

AC Adapter - Da li sme biti jaci?

atarian

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2004
Poena
609
Unapred se izvinjavam ako je vec o ovom bilo reci
Crko mi je originalni adapter [email protected] (a inace je u pitanju Amilo K 7600) a ja sam iskopao [email protected] pa me sad interesuje da li ce to da finkcionise kako treba.
Dali moze da *ezne bateriju ili nesto drugo?

unapred hvala

Naravno da sme da bude jaci, odnosno cak je i bolje da je jaci, manje ce se grejati, a i manja je mogucnost da ce otkazati jer ne radi punim kapacitetom. Elektronika za punjenje u laptopu u sadejstvu sa elektronikom u bateriji odredjuje struju punjenja, tako da iako je ispravljac "jaci", struja punjenja ce biti ista kao i sa originalnim (slabijim).

Jel to slučaj I sa drugim aparatima kao sto je mobilni?
Na original punjacu piše da ima 1A.
Da li mogu da punim telefon sa 2A?

Imam punjac onaj kao baterija i ima dva izlaza. Jedan je 0.6A, a drugi je 2A. Ja punim stalno na 0.6A i nemam zamerki, ali me je cisto interesovalo da znam da li smem i na drugi izlaz.

1A i 2A i 0.6A su maksimalne struje koje adapteri mogu da isporuce. Struja punjenja je ista za sva tri adaptera, sto znaci da ako stavis adapter od 2A punice istom strujom kao i adapter od 0.6A.
Opet dolazimo do toga da ce manje da se greje i teoretski, manje su sanse i da se pokvari.

Najbitnije u svemu ovom je da napon mora da ostane odgovarajuci, znaci 19V za notebook i 5V za telefon, dok maksimalna struja mora da je najmanje ista kao kod originalnog adaptera ali odgovara i da je veca.

Opet dolazimo do toga da ce manje da se greje i teoretski, manje su sanse i da se pokvari.

U kom slucaju ce manje da se greje?
Znaci mogu da stavim i na 2A. Hoce li tada manje da se greje i brze da puni?

U kom slucaju ce manje da se greje?
Znaci mogu da stavim i na 2A. Hoce li tada manje da se greje i brze da puni?

Manje ce da se greje i nece brze da se puni. Struju punjenja odredjuje telefon a ne adapter, kao sto je objasnio Miligor i kao sto imas objasnjeno u prethodnoj poruci. Samo obrati paznju na napon...

ok hvala

Jel to slučaj I sa drugim aparatima kao sto je mobilni?
Na original punjacu piše da ima 1A.
Da li mogu da punim telefon sa 2A?

Možeš, puni će se brže , ako telefon tj njegova baterija nema ograničenje ,ali će baterija brže da ode(zbog zagrevanja). Tako npr, nokiin 8E napuni brže nego 3E ali baterija ode ranije(100% provereno imam oba), tako taj jači koristi samo kada žuriš negde.
Punjač nije adapter.

Poslednja izmena:
ja sam koristio takve punjace i nikad nisam imao problema, jesu se grejali uredjaji ali baterija mi nikad od toga nije stradala mislim grejali su se i ovako i onako.

Nazad
Vrh Dno