Šta je novo?

Abit siluro, Ati ili Matrox za divx

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
imam abit silura, e sad zanima me kvalitet slike njegov prema nekog Ati-ju ili Matroxu.

problem je u tome sto bi dao maximum 50€ za polovnu kartu, ako ima bolji tv out i/ili 2d od Silura.

preporuka?

E i ti svasta pitas, pa pozajmi jednog Matroxa na probu od nekoga, pa kad se budes usrao od slike sve ce ti biti jasno i samo ce ti se kazati. :p

Aca je napisao(la):
E i ti svasta pitas, pa pozajmi jednog Matroxa na probu od nekoga, pa kad se budes usrao od slike sve ce ti biti jasno i samo ce ti se kazati. :p

Polovni matrox G200 Pci 8Mb, karta koja vredi 10€ ima sliku u DivX-u kojoj ne moze prici ni jedna Nvidia karta...

Miroslav je napisao(la):
imam abit silura, e sad zanima me kvalitet slike njegov prema nekog Ati-ju ili Matroxu.

problem je u tome sto bi dao maximum 50€ za polovnu kartu, ako ima bolji tv out i/ili 2d od Silura.

preporuka?

Javi se na PM da ti pozajmim mog Matroxa G400DH/32MB iz fioke.
Nemam onaj tv-out kabl, mada bih mogao da ga nabavim na dan-dva da vidis kakav je tv-out ( ;) )
Imam i ATI Radeona 8500 ali mi je on u mashini

Definitivno, Ati ili Matrox, pa da vidis sta je uzivanje... :beat:

ja imam silura 4200 i matrox g400 DH 32MB
matrox ima mnogo lepshe i prirodnije boje i to mu je glavna prednost u odnosu na silura (plus sto ima dvdmax opciju - film u prozoru pici fulscreen na tv-u, dok ti radis nesto drugo na kompu)

austin je napisao(la):
.. (plus sto ima dvdmax opciju - film u prozoru pici fulscreen na tv-u, dok ti radis nesto drugo na kompu)

to mozes i sa silurom.ctp;

Laza je napisao(la):
to mozes i sa silurom.ctp;

kako? al ne ona varijanta - multi dispolay, pa extend desktop pa da prozor sa filmom sirim i namestam ga da se vidi na tv-u.

austin je napisao(la):
kako? al ne ona varijanta - multi dispolay, pa extend desktop pa da prozor sa filmom sirim i namestam ga da se vidi na tv-u.

Ma kakvi. U nView tabu ukljucis opcije fulscreen device -- stavis TV, i ukljucis "track overlay rotation" opciju i to je to. Prozor s filmom minimizujes, i radis nesto dok film pici na TVu.

poz

Pa koji je sad bolji za gledanje DivXa Matrox ili ATi?

brankoX je napisao(la):
Vidim da Jaksa ima obe, neka kaze on...

Pa nisam ja neki strucnjak da ocenim sve parametre slike, moze samo subjektivno.

Posto sam imao priliku da na 959nf i Sony 29FX66 gledam prikaz sa obe kartice mogu samo da kazem da nisam video bolju 2D sliku od Matrox-a (G400DH). Isto vazi i za TV-out, DivX i DVD prikaz.

Ati Radeon (gledao sam sliku sa Radeona VE i Radeona 8500) mu ne bezi mnogo, cak se nekome slikam moze vise dopasti zbog izrazenijih boja.

Matrox ima jednu mnogo veliku "manu" a to je da je spor za igre.

U mom slucaju je BBA Radeon 8500 odradio posao jer ima 9000-10000 poena u 3dmarku na mojoj masini, plus odlicnu sliku i tv-out.

Nazalost, nikada nisam video sliku sa GF4Ti, pa ne znam kakva je.

Ja sam jedno vreme imao S3 Savage 4 16MB karticu koja je imala dosta dobru 2D sliku, ali kada bih pustio DiVX film slika bi postajala izuzetno lepa, prosto izvrsna..Iako je dozivljaj lepe slike subjektivan, svi koji su gledali sa mnom su bili odusevljeni slikom isto kao i ja. Ne znam tacno kako je S3 uspeo da dotera DiVX prikaz na tako visok nivo, nisam se udubljivao u to..To je najbolji kvalitet DiVX filma koji sam gledao, cak mi se cini lepsi nego na ATI Radeonima 7000 i 7500, kao i na Asusovim i Eagleovim GF. (Matroxov DiVX nisam gledao.)

Amon_Ra je napisao(la):
Pa koji je sad bolji za gledanje DivXa Matrox ili ATi?

Eto, ja bih od Matroxa/ATI-ja izabrao S3 Savage 4, (samo za DiVX, naravno)..:p

brankoX je napisao(la):
Eto, ja bih od Matroxa/ATI-ja izabrao S3 Savage 4, (samo za DiVX, naravno)..:p

I na kraju, nisi gledao Matrox, ATI samo kineske 7000 i 7500, sto se u principu ne rachuna, pa kako onda mozes da preporuchujes??

notax je napisao(la):
I na kraju, nisi gledao Matrox, ATI samo kineske 7000 i 7500, sto se u principu ne rachuna, pa kako onda mozes da preporuchujes??

Mislim da sam bio sasvim jasan. Izneo sam sopstveno iskustvo sa jednom, po mom misljenju dosta neuglednom karticom u pogledu DiVX-a. Nikakvu preporuku nisam davao, osim u saljivom smislu. Nadam se da nema jos nekoga koji je shvatio moj post na ovaj nacin...

Matrox je danas dobio privrzenog ljubitelja - mene!

ljudi... ovo je zaista lepo... najblaze receno. poslednje dve nedelje dosta sam radio sa Radeon kartama, i raznim monitorima, od crt-a preko tft-a.

kuci imam Silura na Samsungu 959nf. slika sa Matroxom je zaista velicanstvena. Ostavlja Ati-ja definitivno na drugom mestu, a nVidia ode daleko ispod...

zaista, ko ima potrebu, tj samo 2d, filmovi, net i tako te gluposti... trazite Matroxa i uzmite, necete pogresiti!

he, he;)
videcu te kad pozelis da se igras:D
mada verovatno nemas vremena za igre, kao vise ni ja.
eh, nekad je bilo drugacije...

drago mi je da su ti utisci +
dacuti ja i BB Ati-ja, pa da vidis i njega
:wave;

Jel video neko gde ima da se kupe te poovne Matrox kartice?

Prati oglase, prodaju ih ljudi s' vremena na vreme.

Nazad
Vrh Dno