Šta je novo?

ABIT Otes GF4 TI4200 na 315/800Mhz

Pa i nije joj neki rezultat u 2001. Ni 10% na default-u, cudno...

Mozda je ipak test konfiguracija problem: PIV 1.8Ghz

To i ja mislim obzirom da sam ja sa celeronom 1.7 imao 8011.
Na toliko kloku(315/800) ne smem ni da zamislim koliko bi imali gospoda Aca i Simpson:)

Vrlo je jednostavno izracunati!

Geforce ti4200 i Geforce ti 4600 imaju isti chip NV25, apsolutno isti.
Default clock speed za Geforce ti 4600 je 300/650 MHz.
Overclockovani Abit Otes Geforce 4ti 4200 je 315/800Mhz.

Toliku ulogu u brzini nema overclock memorije koliko ima overclock GPU. Kod brata sam testirao njegov Geforce 4ti 4600 sa Intel P4 1.8 Ghz (Willy), i850 768mb RDRAM PC 800-45 i sa novim Detonator driverima 40.41. Score na 3d Mark 2001SE sa clockom 315/700 Mhz je bio 10052.
( Napomena: Geforce 4ti 4600 koristi 2.8ns Samsung Memory, kad se izracuna dobije se da je max clock za takvu memoriju 2.8ns~714Mhz)
Znaci: 315/700 Mhz ------> 10052
315/800 Mhz ------> oko 10200.

Ko voli, eno mu ga na newegg-u za 179$

Freak_Power je napisao(la):
Vrlo je jednostavno izracunati!

Geforce ti4200 i Geforce ti 4600 imaju isti chip NV25, apsolutno isti.
Default clock speed za Geforce ti 4600 je 300/650 MHz.
Overclockovani Abit Otes Geforce 4ti 4200 je 315/800Mhz.

Toliku ulogu u brzini nema overclock memorije koliko ima overclock GPU.

Jeste da noviji nv procesori manje zavise od brzine memorije ali je i dalje ona najbitnija za ukupne performanse... malo si se zeznuo u racunici...

byMaX je napisao(la):
Jeste da noviji nv procesori manje zavise od brzine memorije ali je i dalje ona najbitnija za ukupne performanse... malo si se zeznuo u racunici...

Krajnje je vreme da neko proveri ovakve tvrdnje...

Ako malo pogledas razvoj brzine chip-ova i memorije videces da je brzina meme od nekih 100MHz SD-a otisla na 600MHz (u stvari 300 ali ...) a brzina chipa je samo usvostrucena ili utrostrucena tj tu negde.
Usput je na chip-ove nakaceno brdo racunski intenzivnih operacija tako da se brzom memo ne dobija bog zna sta.

Na kraju (a to isto) koliki je u stvari optimalni odnes brzina chip-a/mem-orije?

NVidia daje svakakve odnose na tu temu ali nigde nisam video da ima odnos 1:2 ili neki slican (pa ni bilo koji) celobrojan odnos.

Sve u svemu, Abit je izgleda počeo da pravi vrhunske grafičke kartice. Koliko sam imao prilike da vidim, uglavnom su sve do sada Siluro kartice imale odličan 2D, dobro se overclockuju, a ovaj OTES 4200 je zaista perverzija.

Pa jos da pocnu da prave belu tehniku pa da ne razmisljam :D Zamislite ves masinu koja se overklokuje na 3000 obrtaja, izadje odma' suv ves :D

dejandj je napisao(la):
Krajnje je vreme da neko proveri ovakve tvrdnje...

Ako malo pogledas razvoj brzine chip-ova i memorije videces da je brzina meme od nekih 100MHz SD-a otisla na 600MHz (u stvari 300 ali ...) a brzina chipa je samo usvostrucena ili utrostrucena tj tu negde.
Usput je na chip-ove nakaceno brdo racunski intenzivnih operacija tako da se brzom memo ne dobija bog zna sta.

Na kraju (a to isto) koliki je u stvari optimalni odnes brzina chip-a/mem-orije?

NVidia daje svakakve odnose na tu temu ali nigde nisam video da ima odnos 1:2 ili neki slican (pa ni bilo koji) celobrojan odnos.

Nema veze odnos... Podizes memoriju za 50% na istoj kartici, i performanse ce se uglavnom dici za oko 40-45%... Podignes core, bez dizanja memorije za 50% (uglavnom to ne moze, ali recimo da moze) - i performanse porastu za 10%... To ti je otrprilike odnos...

drfedja je napisao(la):
Sve u svemu, Abit je izgleda počeo da pravi vrhunske grafičke kartice. Koliko sam imao prilike da vidim, uglavnom su sve do sada Siluro kartice imale odličan 2D, dobro se overclockuju, a ovaj OTES 4200 je zaista perverzija.

Izuli su ga... Kad dodje u Yugu, voleo bih ga kod sebe! ODMA!

Nazad
Vrh Dno