Šta je novo?

ABIT NF7S+barton 2500+,problemi??

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Danas sam kupio plocu Abit NF7-s,procesor barton 2500+,sav srecan dosao kuci i naisao na nekoliko problema:
1)Kad sam pitao za reviziju ploce rekli su mi da je 2.0.Medjutim u biosu mi pokazuje da je 1.0,i u sisoft sandri mi za plocu pokazuje rev 1.X,pogledao sam plocu i na njoj pise Abit Nf7-s ver.2.0,a u knjizici pise 1.0,gde tacno da pogledam koja je revizija ploce???
2)U sistem meniju mi za procesor prikazuje 1.83ghz.Da li to tako treba jer je kao sto sam vec pomenuo procesor Barton 2500+
3)Kad hocu da ugasim racunar,pritisnem shut down,medjutim on mi samo restartuje komp,a i kad drzim dugme power na kucistu ,nece da ga ugasi,samo ga restartuje,sta se desava???Ne mogu da ugasim komp!!!

U Sandri definitivno mora da pise 2.x
Barton 2500+ radi na 1.83 GHz, sto znaci da je to u redu.
Sto se tice restarta, tj neuspelog gasenja, ne rece jesi li instalirao nov Win, reinstalirao preko starog, jesi li stavio drajvere za plocu...?
Tu nesto ne saradjuju OS, ploca i napajanje, a do koga je, tesko je reci.

Eh eto vidis,sredio sam gasenje,nisam bio instalirao serial sata raid drajvere sa diska.Sad je to ok.Znaci i procesor je ok.Ostaje samo revizija ploce??
U sisoft sandri 2001te mi prikazuje 1.x,da probam sa sisoft sandra 2003??

Jel zna iko da li negde na samoj ploci pise koja je revizija iste i kako to da proverim??

pise ti na nalepnici koja se nalazi na ploci.Pogledaj u cpu-z sta ti kaze, tj. pisace ti da je 1.x ali ce ti pisati da je chipset nforce ultra 400.

Za ovo si vec dobio odgovor (i to od mene! :D) u nekom drugom thread-u.

Bios je u pitanju. Flesuj neki noviji, i pisace ti 2.0.

Na nalepnici na ploci mi pise ver.2.0,znaci ipak me nisu prevarili ??Ej Care a koji bios je najbolji da skinem,sa kog sajta i kako da ga promenim???

Poglavica je napisao(la):
Na nalepnici na ploci mi pise ver.2.0,znaci ipak me nisu prevarili ??Ej Care a koji bios je najbolji da skinem,sa kog sajta i kako da ga promenim???
Bilo je price o biosima za nf7-s pa potrazi malo. Inace sve verzije biosa imas na abit-ovom sajtu kao i program za flash-ovanje.
Pozdrav

eh sada me extra mrzi da trazim link ka modovanom biosu koji resava probleme sa mnoziocom 10 i 10.5 ali imas negde na sajtu link ...

www.abit-usa.com, tamo trazi sve sto ti treba za ABIT-a...
Skini prvi bios, to je d1.0 (mozda ga i imas... ustvari, *verovatno* ga imas, jer i sam kazes da ti pise u biosu nesto 1.0, a to moze da bude samo oznaka biosa - revizija ploce se u biosu definitivno ne ocitava :)). Taj bios je majka do 250 MHz FSB-a, kada ti to postane tesno - javi se, naci ce se neki bolji bios ;)
Da bi mogao da ga uflesujes (a da nemas nikakvih problema pri tom, sto su pojedini memberi iskusili, narocito jedan dojucerasnji zagrizeni EPoX-ovac :d), trebace ti ABIT FlashMenu, program kojim mozes da flesujes bios direktno iz Win-a. I to mozes da nadjes na abit-usa.com, velicine je 1.55 MB.

Ustvari, posto sam danas svracao do ovog sajta, evo ti direktne linkove za oba, i bios i program:
ftp://63.241.67.41/pub/download/bios/nf7-s_2.0/nf7d10.exe (BIOS)
http://fae.abit.com.tw/download/utilities/flashmenu/FlashMenu133.exe (FlashMenu)

Ej ljudi hvala vam puno na savetima,posebno tebi Care na linkovima!!

Što se tiče biosa, pogledaj kod tictac-a, na
http://underclock.rocks.it/

Čovek je mućkao biose i došao do čarobnog napitka koji rešava problem oc-a za našu ploču.

Ako nisi iskusan a ovim stvarima, pročitaj po ovom forumu tredove o ploči i oc-u, pa vidi posle šta ćeš.

Imam abit plocu nf7 ver 2.0 i skinuo sam flashmenu i najnoviji bios nf724 i posle fleshovanja iz winovsa i restarta nece da se butuje. Bas nista se u kucistu se ne desava. resetovao sam CMOS i opet nista. gde je greska???

beljabeli je napisao(la):
Imam abit plocu nf7 ver 2.0 i skinuo sam flashmenu i najnoviji bios nf724 i posle fleshovanja iz winovsa i restarta nece da se butuje. Bas nista se u kucistu se ne desava. resetovao sam CMOS i opet nista. gde je greska???
Koliko ja znam 2.4 bios je poslednji za revizije 1.x a ti kazes da imas 2.0. Mozda je tu problem

Poslednja izmena:
Flesnuo si pogresan bios. Znam ja jos neke..... :D

Pa sta sad ciniti ako sam upucao pogresan bios...

Pa sta sad ciniti ako sam upucao pogresan bios...
Izvadis bios cip i odneses ga kod nekog sa istom plocom. Ili kod nekog ko ima mali bios cip na ploci. Startujes njegov komp. izvadis njegov bios cip, ubacis svoj. Ubacis flopi sa vec spremljenim biosom za tvoju plocu (mora da ima d u nazivu) i flesujes. Iskljucis racunar, vratis njegov bios cip.....
Prilikom vadjenja i stavljanja bios cipova budi pazljiv da ne bi napravio neki kratak spoj :mad: ]

Nazad
Vrh Dno