Šta je novo?

Abit NF7 & PS/2 optical mouse

nemanjam

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
Kada je racunar ugasen, a mis prikljucen na PS/2 port zasto mis ostaje jos "pod naponom", tj. jos sija i reaguje njegov senzor na pokret? Posto je mis "po default-u" USB, a uz njega dolazi i adapter USB na PS/2, sve ovo se ne desava kada je mis prikljucen na USB-u. Mis je Logitech BJ-58. U cemu je tu problem?
Pozdrav, Nemanja...

Mislim da je tako bilo i kod mene na KX-u kada sam misa bio povezao preko PS/2 adaptera. Stalno je svetleo mis, ali se meni to bas dopadalo :) Sada na NF7-S 2.0 mis je povezan preko USB-a i ne svetli vise... :( :)

Zavisi od ploce.
Neke daju napon na PS/2 dok je racunar ugasen, neke ne.
Na nekim plocama postoje jumperi koji to regulisu i moze da se promeni situacija.
Na Abitu mislim da to nije opcija, tako da ces morati da se naviknes da stalno svetli (i potrosi se "sijalica" zato sto svetli i kada se mis ne koristi ;))

Pozdrav!

To NIJE problem, vec normalna stvar. Neke ploce, da ne kazem vecina, imaju opciju i da se upale preko tastature ili misa ili LAN-a, a to podrazumeva i da su doticni uredjaji pod naponom, tj. filozofija ATX napajanja/standarda. Naravno, podrazumeva se da je racunar non-stop pod naponom, iako ugasen.

kod mene isti slucaj, evo sad mi palo na pamet da pogledam u biosu pod power men. ima li sta da se iskljuci,
inace bas me zanima rok trajanja te diode, ako svetli non-stop sigurno nece trajati kao kad nesvetli nocu tj. dok neradi komp.

Znaci ipak ce mis ostati na USB-u :) , u principu nije mi ni toliko bitno, ali me cisto zainteresovala necija logika da ostave da uredjaj i pri iskljucenom racunaru bude napajan, sto je kod optickog misa i vise nego ocigledno. Zahvaljujem na brzim odgovorima.
Veliki pozdrav od Nemanje!!!

mislim da imas dzamper na ploci koji to iskljucuje, pogledaj bas tamo oko ps2 konektora, fora je sto dzamper nije opisan u uputstvu, ali cini mi se da pise negde na abitovom sajtu... tada verovatno nece raditi paljenje racunara preko tastature/misa itd.

kazete da vam na usb-u ne svetli mish? meni svetli, ista plocha.. mada imam utisak da posle nekoliko sati prestane.. nisam siguran jer ne znam kada mi je poslednji put komp bio tako dugo ugashen ;)

Cudno, eto meni na NF7-S ne svetli opticki, a na Epoxu sam morao taj jumper staviti u drugi polozaj jer je tastatura sijala.

Nazad
Vrh Dno