Šta je novo?

Abit NF7...memorijski moduli?

trinitrol

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
619
Upravo sam prosvrljao po matichnoj stranici sa namerom da skinem noviji bios za svoju plocu (Abit NF7 v1.0)...inace trenutno je verzija 15 od 22/01/03 , kad u stavkama za bios od 10/04/03 naidjoh izmedju ostalog i na sledece:
...
4.Adds auto-detect function of "Dual Channel DDR". The DDR modules should be installed in DIMM-3 and DIMM-2.
...
bogami meni moduli (samsung -a koji bi :) 2x256/333 stoje u prvom i trecem slotu respektivno...
dakle dilema...ajde da mi neko kaze da li da oba stavim jedan do drugog u ona dva "odvojena" slota...ili da se pravim da nisam ni procitao ono :confused:

U 3 i 2 DIMM, kao sto i kazu na sajtu. Imas isto to i u knjizici ploce.

trinitrol je napisao(la):
Upravo sam prosvrljao po matichnoj stranici sa namerom da skinem noviji bios za svoju plocu (Abit NF7 v1.0)...inace trenutno je verzija 15 od 22/01/03 , kad u stavkama za bios od 10/04/03 naidjoh izmedju ostalog i na sledece:
...
4.Adds auto-detect function of "Dual Channel DDR". The DDR modules should be installed in DIMM-3 and DIMM-2.
...
bogami meni moduli (samsung -a koji bi :) 2x256/333 stoje u prvom i trecem slotu respektivno...
dakle dilema...ajde da mi neko kaze da li da oba stavim jedan do drugog u ona dva "odvojena" slota...ili da se pravim da nisam ni procitao ono :confused:

Mozes slobodno da se pravis da nisi procitao. :rtfm: :d Bilo da modul stavis u drugi ili u treci slot aktivirace se drugi memorijski kanal. Nikakve razlike u performansama nema i sve radi podjednako dobro. :D

Tacno

To sto ti je Aca rekao je tacno samo ih ubaci i kuliraj

Zar nije obaveezno prvi i treci, a srednji je za dodatni RAM? Znaci za dual channel... :?:

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Zar nije obaveezno prvi i treci, a srednji je za dodatni RAM? Znaci za dual channel... :?:
Sta to napisa majke ti :confused: Valjda je jedan kanal ona prva dva spojena, a drugi kanal onaj jedan odvojeni, i to Abit preporucuje da se popunjava od natraske da ne bi doslo do zabune.

Ma to sam mislio! :)

Znam da za dual channel mora biti treci popunjen, i eto kako ti kazes neki od prva dva (utripovao sam da mora prvi).

Kad bi ljudi procitali uputstvo od ploce bilo bi vise sinhronizacije :) Naime da ste izvoleli uciniti gore navedeno, videli biste da se moduli na NF7 gledaju obrnuto od klasicnog, nije 1 slot onaj najblizi procesoru vec obrnuto - onaj najdalji. Zatim se kao 2. slot vodi onaj najblizi procesoru, a onaj srednji se vodi kao 3. slot :p
Zbrka, zar ne :mrgreen:

Po abitovom uputstvu: ...from DIMM3 to DIMM1 in order.
Popunjavaju se 3. (najudaljeniji od procesora) i 2. ali je sve jedno hoce li to biti 1. i 3. ili 2. i 3. da bi dual chanell funkcionisao.[/b]

Da, u upustvu bas pise da se redjaju od pozadi a ne u nekom cik cak redosledu, mada nije bitno, sve sto je bitno je da je popunjen onaj izdvojeni.

Daba je napisao(la):
Po abitovom uputstvu: ...from DIMM3 to DIMM1 in order.
Popunjavaju se 3. (najudaljeniji od procesora) i 2. ali je sve jedno hoce li to biti 1. i 3. ili 2. i 3. da bi dual chanell funkcionisao.[/b]

Kod mene u uputstvu (rev 1.2) stoji da se prvo popunjava 1. slot, s'tim sto je kao 1. oznacen onaj najdalje od procesora.

Nebitno, bitno je da se mi raazumemo ;)
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno