Šta je novo?

Abit kt7a raid i Athlon XP (n-ti put)

dell

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
619
Pa posto sa vec i ovde na forumu suskalo da i verzije 1.0, i 1.1 rade sa nekim XP, samo da to potvrdim. Uz malo hrabrosti uzeo sam XP 1600+ agoia i ploca(v1.0) ga je prepoznala bez problema. Bios je 6n a trenutno sam samo podigao fsb na 150 (10.5 x 150=1575) gde on prijavljuje tacnu fekfenciju a ne xp NNNN + , Uskoro sledi i otkljucavanje mnozioca pa da se igramo.

Ne znam kako bi se ponasala sa 1700+ i dalje , ali ako je neko u prilici neka javi.

Ovo je veoma jeftin i isplativ upgrade.Za malo nisam presao na 7gvrxp ali bi doplata bila negde oko 80 evra (i to samo zbog 512 mb rama, ploca bi bila glava za glavu). samo ne verujem da bih bio toliko na dobitku u perfomansama. ovako lova ceka neku drugu priliku.cheers

Amon_Ra je napisao(la):
Reci mi koliko je ta ploca, i taj XP Agoia.

Da neces da nam se "preobratis"?

Amon_Ra je napisao(la):
Reci mi koliko je ta ploca, i taj XP Agoia.

Trenutno uzivam u svemu ovome i krivo mi je sto kingston ne ide preko 150 mhz sa turbo opcijom i cas 2. Sad moram da nadjem detaljno upustvo za otk. sa tecnim srebrom. Znam da je bilo ovde negde razgovora na tu temu ali to me tad i nije toliko zanimalo.

dell je napisao(la):
Trenutno uzivam u svemu ovome i krivo mi je sto kingston ne ide preko 150 mhz sa turbo opcijom i cas 2. Sad moram da nadjem detaljno upustvo za otk. sa tecnim srebrom. Znam da je bilo ovde negde razgovora na tu temu ali to me tad i nije toliko zanimalo.
Meni na NCP-u ide do 160 ali ploca nece vise:(

cholak je napisao(la):
Meni na NCP-u ide do 160 ali ploca nece vise:(

Moguce , ali kakva su ti mem. podesevanja u biosu?
Inace kingstone mi je uparen sa nekom noname od pre dva dana tako da sam dosta zadovoljan trenutnim stanjem.

Nego, da li je neko probao sa xp 1700+ i jacim, cisto iz radoznalosti, posto sa ovom agoiom (bez dizanja napona trenutno) nema potrebe menjati proc.
Inace potkrala se malo greska bios je 64 a ne 6n kako sam ranije napisao, posto sam jednom probao 7n i pravio mi je probleme tako da cu jos malo sacekati za neki noviji.

Mem

Imam ja memoriju koja oce preko 150 na CAS2 Turbo. "Obicna" Apacer sa Infinenon cipovima od 7ns, CL2 sertifikovana(2-2-2). I doticnu plocu. Samo mi jos treba AGOIA:D

dell je napisao(la):
...Inace potkrala se malo greska bios je 64 a ne 6n kako sam ranije napisao, posto sam jednom probao 7n i pravio mi je probleme tako da cu jos malo sacekati za neki noviji.

Isti slucaj, ista ploca i revizija, samo slabiji proc. (Morgan 1Ghz), bios 7n mi je pravio nevidjene probleme, pa sam flashovo bios 64, dakle prvi pre njega i sad sve sljaka kako treba.

cormoran je napisao(la):
Isti slucaj, ista ploca i revizija, samo slabiji proc. (Morgan 1Ghz), bios 7n mi je pravio nevidjene probleme, pa sam flashovo bios 64, dakle prvi pre njega i sad sve sljaka kako treba.

Pa znas kako je prateci sve ovo svi pozurimo na vrat na nos da isprobamo nesto novo, kao bolje je. A ovaj forum upravo i sluzi da saznamo iskustva drugih pre nego sto uradimo to sami.
Sto brzo to i ..........

dell je napisao(la):
Pa znas kako je prateci sve ovo svi pozurimo na vrat na nos da isprobamo nesto novo, kao bolje je. A ovaj forum upravo i sluzi da saznamo iskustva drugih pre nego sto uradimo to sami.
Sto brzo to i ..........

Ajd probajte ovaj novi BIOS, "A9" pa uporedite rezultate. Zanima me ima li nekih poboljsanja u rau sa XP-om.

Nazad
Vrh Dno