Šta je novo?

Abit KT7A- najveci Hard & procesor

rbane

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2003
Poena
604
Da li neko zna koji najveci hard moze da izdrzi KT7A ver. 1.1, sa biosom iz jula 2002 ( poslednjim, koliko mi je poznato). Nameravam da kupim 120 GB pa me zanima - moze li to? Takodje, moze li pored tolikog harda da stoji jos jedan od 20 GB? Ploca je bez RAID-a. Moze li pomenuta ploca (ver. 1.1.!) da podrzi neki najslabiji ATHLON XP, recimo 1.7 Ghz? Fabricki je bila predvidjena, sa starim biosom za procesore do 1.2, a sa novim biosom do 1.4. Ima li neko iskustava sa tim?

Ja sam na Abit KT7E (koji ima slabiji chipset od tog tvog jer zvanicno ne podrzava 133mhz mada radi perfektno i na vise) stavljao XP1700+ i radio je korektno godinu dana. Tako da bi trebalo da ti svi Palomino procesori rade (do 2100+).

pozdrav

Ne moze KT7A 1.1 da primi ni jedan XP. Cak ni Palomino. Barem tako kaze internet. A V1.3 bi trebalo da moze da primi i Tbred, mada nisam probao.
Sto se tice HDD-a, V1.3 moze da primi i 250GB HDD (tako kaze BIOS koji sam skinuo), a posto se Southbridge nije menjao, reklo bi se da i tvoja revizija moze da ga istrpi...

Darko nije tacno, evo ovo pisem na KT7A na kojoj je XP T-bred B 1700+ :D

Umalo da zaboravim, rbane slobodno mozes da prikljucis novije hardove (samo ne SATA normalno), momentalno imam jedan Maxtor 60 GB i (jedan superbrzi i tihi) Quantum 6,4 GB. Tako da uopste ne moras da brines, bilo koji ATA hard disk ce normalno raditit.

Zvanicno samo 1.3 moze, ali kao sto sam ti rekao, radice ti bilo koji Palomino i na 1.1 ploci...

pozdrav

Jel? Interesantno... A Tome, ti imas V1.1? A ne 1.3?

Ko je probao XP

verovatno moze da mi kaze koji, na pr XP 1.7 procesor, ide na tu plocu? Postoje li uopste za 133Mhz

Darko ja imam v1.2 i sve radi normalno, osim sto pri startovanju prijavljuje T-breda kao unknow processor.

Pustolov ja koristim XP 1700+ (vidi post) i radi na 133 MHz-oj magistrali.

Darko je napisao(la):
Ne moze KT7A 1.1 da primi ni jedan XP. Cak ni Palomino. Barem tako kaze internet. A V1.3 bi trebalo da moze da primi i Tbred, mada nisam probao.
Sto se tice HDD-a, V1.3 moze da primi i 250GB HDD (tako kaze BIOS koji sam skinuo), a posto se Southbridge nije menjao, reklo bi se da i tvoja revizija moze da ga istrpi...
U KT7-E koja je FSB 100 Mhz, ali radi i na 133, ekvivalent KT7-A v1.0-1.2 radio je TBred B 1700+ DLT3C, probano i posle toga radio i Palomino 1700+ overklokovan na 2000+.

Eh, sad tu je opet stvar pojedinacne ploce....
KT7-A RAID v1.1 radila je perfektno sa Palomino 1700+ citavih godinu dana.

Da pojednostavimo odgovor. Ovo je sa Abitovog sajta (FAQ):

Q: Does ABIT KG7 / KT7A / KT7E mainboard support AMD Athlon XP processors?
A: Statement: ABIT KG7 / KG7-RAID mainboard is hardware compatible (ready) and can support AMD Athlon XP processor via BIOS update.
ABIT KT7A / KT7A-RAID V1.3 mainboard is hardware compatible (ready) and can support AMD Athlon XP processor via BIOS update.
ABIT KT7 / KT7-RAID / KT7E all version and KT7A/KT7A-RAID V1.0/1.1/1.2 cannot support AMD Athlon XP processor.
1.ABIT has release BIOS for KG7 and KT7A V1.3 to patch the CPU model name. If user did not upgrade to the latest bios, users can also manually set the suitable working frequency for AMD Athlon XP processors in SoftMenu BIOS.
AMD Athlon XP Processors SoftMenu III Setup -> CPU Operating Speed ->User Define
With above setting users can use AMD Athlon XP processors flawlessly. The incorrect CPU information during POST can be fix via BIOS update.
2.As for KT7 and KT7A old version mainboards, which launched earlier than AMD Athlon XP processors, they are not hardware compatible with new CPU.

A evo i link za jos informacije:Abit KT7A

NTC je napisao(la):

ABIT KT7 / KT7-RAID / KT7E all version and KT7A/KT7A-RAID V1.0/1.1/1.2 cannot support AMD Athlon XP processor.

Pusti ti sta pise na sajtu.
Na KT7E radi XP samo tako.

kratko i jasno: na tvojoj KT7A RADE SVI PALOMINO procesori, ja kod mene vozio XP1700+...

pozdrav

NTC je napisao(la):

2.As for KT7 and KT7A old version mainboards, which launched earlier than AMD Athlon XP processors, they are not hardware compatible with new CPU.
Hehe... Evo kod mene XP2400+ radi na KT7 RAID :smoke:

Nazad
Vrh Dno