Šta je novo?

Abit KT7A + ASUS V7100

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Dakle u kombinaciji KT7A i Asusuovog MX400 WINXP ne može da se instalira. Zakuca se na plavom ekranu na početku instalacije na mestu gde treba da napiše na koju particiju će da se instalira WinXP. Čim sam zamenio grafičku sa Eaglom sve je proradilo bez problema....Ima li neko rešenje?

Pa lepo instalraj ga sa Eaglom pa onda ubaci ASUSA :D, ako samo kuca pri instalaciji.

Kad Vec caskate O Abit-u i VGA...

Abit KT 7(VIA133)
TNT RIVA M64
HAM modem
98 SE OS
Creative live 128 SB
Problem:
prilikom podizanja sistema javljaju se sledeci slucajevi:
komp se "zabode" pre postavljanja ikona na desktop(pojavi se zelena iskrzana linija debljine 5 mm na vrhu ekrana celom sirinom) ili se jednostavno sam od sebe resetuje i krene ponovo u podizanje.
Nema pravila za ova desavanja. Nekad se podigne sistem a nekad se javi ovaj problem.
BIOS je na default-u, nije ni do drivera za VGA
U manualu za plocu spominju ove simptome i preporucuju da se ukloni DOS driver za SB. Nisam ga nasao pod njihovim oznakama ali sam probao da obrisem sve iz config.sys medjutim uvek se pojave isti redovi u config-u kao da ih nisam ni brisao
Ima li neko savet?

Odgovor

Pazi imam Abit KT7E i ASUS V7100PRO 64MB TV OUT

i nisam imao tih problema sa Windows Profesional XP-om nikada tu je nesto drugo u pitanju.
Jedino sam imao problem sa ASUS Smartdoctor-om u XP-u, sve se lepo instalira i radi ali kada sledeci put startujes XP nece da se Smartdoctor podigne nego ga iskulira iako je u startup-u. Tako da cekam novu verziju Smartdoctor-a.

Jesi li probao da fleshujes BIOS i da iskljucis Video shadowing u BIOS-u ?

Misko je u pravu. imao sam isti slucaj prosle godine
samo sto je umesto Abita bio Asus. instalirao sam XP
sa nekom starom PCI graf. karticom,a zatim ubacio
Asusa i sve je radilo bez problema.
Pozdrav Misha!!!

Ma znam da je on u pravu to radi tako. Ali mene interesuje ima li rešenja bez PCI kartice...

ZA J@mmer-a: Nemamo iste kartice moja je pure model...

Vrh Dno