Šta je novo?

Abit KT7 max. FSB

• Začetnik teme Začetnik teme Ha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ha

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Dakle, pitanje za one koji su experimentisali sa ovom plocom...

Do koje vrijednosti FSB-a su isli pri oc-u KT7 ploce?

Drugo pitanje bi bilo za razmatranje ...

Da li je neko pronasao nesto zanimljivo na net-u, a vezano za
podizanje FSB-a ove ploce iznad 101,105 ili vec koliko?

....

Nesto razmisljam o malo boljem hladjenju sjevernog mosta, posto sam primjetio da se i on grije solidno ... naravno Vasi komentari ....

pozdrav!

1. skini hladnjak sa northBrodge-a i stavi novi sloj paste, fabricki je samo 'pljucnuto' u cosak
2. meni je max Duron650 isao na 112 FSB ... mislim da na toj ploci dizanjem FSB-a za 10-11 Mhz neces puno dobiti

Svojevremeno sam na KT7 izvukao uz podizanje I/O napona chak 120 Mhz FSB.
U principu sve zavisi od primerka ploce , cipseta i komponenti .

Moze i vise.

FSB 126 MHz, KT7E. Rock stable! Jes da radi na 46 stepeni ali ne mari. Drzim ga vec mesec dana.

Moja iskustva su da na preko 110Mhz ne treba racunati. Do te vrednosti gotovo svi primerci ce raditi stabilno. KT7E je druga prica. Za nju vazi da na preko 150Mhz ne treba racunati a do te vrednosti ce vecina primeraka raditi stabilno. Dve vrednosti koje garantujem su za KT7 105Mhz i za KT7E 140Mhz!

Ne volim da mi PCI i AGP rade van nominalnih taktova, ali na KT7A ako bas zelis mozes sa odgovarajucom memorijom i karticama (ili bolje reci bez njih) koje mogu to da isprate i do 170Mhz.

KT7A v1.3 sam naterao na 174 Mhz na Turbo CAS3.
Memorija je bila Kingston PC133.
Iskreno , taj rezultat nisam video ni na jednoj KT133A ploci.

Re: Moze i vise.

violinista je napisao(la):
FSB 126 MHz, KT7E. Rock stable! Jes da radi na 46 stepeni ali ne mari. Drzim ga vec mesec dana.
Bolje otkljucaj procesor i stavi ga na 133 Mhz jer ce ti na 126 Mhz odlepiti hard disk i greaficka kartica. 126/3 = 42 Mhz za PCI i 84 Mhz za AGP , pa ako imas malo losiji hard , odoshe svi podaci u PM. 😀
Na 133 Mhz ti je PCI delilac 1/4 , te je PCI normalnih 33.3334 Mhz , a i procesor ti radi brze. Cak ti je mnogo bolje da ga drzis na 150 Mhz FSB-u uz dizanje I/O napona na 3.5 v , nego na 126.

Magistrala nema veze sa grejanjem procesora.
Athlon na 1500 na 15x100 se greje isto kao i Athlon na 7.5x200 .

A koja je razlika izmedju KT7A i KT7E???

Razlika je u chipset-u ... kt133a radi deklarisano sa 133MHz magistralom a kt133e ne(ovo su specifikacije proizvodjaca).
Medjutim kt133e chipset se pokazao kao vrlo solidna varijanata
za podizanje FSB-a i preko 133MHz-a ....

Mali produzetak na prvo pitanje bi bilo sta se desava sa frekvencijom PCI-a kad podizemo clock, sve ovo na
kt133(a) plocama, FSB-a preko opcije "CPU FSB plus"?

pozdrav!

Buaaa.... a ja mislio da sam uspeo da do bola overklokujem plocu... 🙁 🙁 🙁

Ali, kako TURBO podesavanja??? Kod mene stoji na 8ns (kingston, PC133) i kad promenim tu opciju na bilo sta drugo, kompjuter posasavi????

KT7a sam drzao na 143mhz FSB i solidno je radila sve dok nisam morao da vratim drugu njegovu memoriju i ubacim moju (pc100) i vratim na 105 MHz

Nazad
Vrh Dno