Šta je novo?

Abit KT7 bios problem

Zorba

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
601
Imam Abit KT7 plocu i zamenio sam Duron 600 MHz sa Duron-om (Morgan) 1 GHz. Ploca ga prepoznaje kao Athlon 1000 i povremeno prilikom ukljucivanja zaglavljuje (nista se ne pojavljuje na monitoru) pa moram da ga restartujem da bi proradio. Skinuo sam nove biose 3R i 7N i kada stavim bilo koj umesto starog UL lepo prepozna procesor kao Duron, vise ne zaglavljuje, ali ni XP ni 98 nece da se startuju jer imaju neki problem sa ACPI-jem. Kad vratim stari UL sve lepo radi. U sva tri slucaja podesavanja su ista.

Ima li neko ideju u cemu je problem?

ima sam ja problem sa tim crnilom
ali sam ga rasio tako sto sam ja naveo koji je procesor
ploca to po difoltu sama prepoznaje ali ti mi zadaj koji je procesor
mozda ce proci
ja sam tako resio problem caoscheers

Meni Duron 1200 radi na KT7 RAID sa YH BIOS-om odlicno. Jedino sto definitivno ne vidi SSE i detektuje ga kao Athlon. Probao sam i ja novije BIOS-e, ali su mi samo napravili probleme :(
To sa ACPI-jem ume da se desi ako je operativni sistem instaliran sa iskljucenim/ukljucenim ACPI-jem i onda se to setovanje promeni. Koliko znam, novije verzije BIOS-a ni ne dozvoljavaju da se iskljuci...

Najbolje ce biti da reinstaliras windows jer ce na taj nacin SSE biti podrzan a i nestace ti problemi sa ACPI-em.

Nazad
Vrh Dno