Šta je novo?

Abit KT7-A (VIA 133) + DVR-112 ?

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Nepitajte nista, samo na neku masinu koja ima vec 5-6 godina treba da ugradim DVD rezac (verovatno pioneer 112).

E sad, znam posto sam nekoliko puta sredjivao masinu, da je to cuvena VIA i cuveni south bridge i famozni drajveri zanima me da li je noko probao ovu kombinaciju?
Secam se da je bilo nekih patcheva za ata drajvere (pci latenci patch) koji je resavao neke probleme pa me zanima shodno tome kako ce to da utice na DVD rezac.

Znaci ne isplati mi se da kupujem ako to nece da radi.
Komentare tipe "promeni plocu" - batalite, to ne zavisi od mene, mene samo gore navedeno zanima.

Za KT7-A postoje dve vrste ata drajvere:
1) IDE Filter Drajveri (1.20a) - sa njima sve radi ali neke stvari rade strasno sporo (npr. defrag)
2) IDE Miniport Drajveri (3.20B) - koliko znam stanlo su u beta fazi. Sa njima sve leti ali uredjaje vidi kao SCSI i tu i tamo ima nekih problema

koji su drajveri bolji za DVDRW?

Meni na Abit KT7 RAID (KT133 chipset) sasvim normalno radi ASUS DRW-1608P rezač. Radio je i na klot XP-u, a radi i pošto sam instalirao VIA hyperion drajvere.

Nema veze sto je to cuveni VIA southbridge. I na starijem modelu to radi kako treba. Pa ja na PIII teram sve dvd rezace, samo preko 12x je iluzorno rezati.
Dobar rad zavisi od mnogo stavki:
- najpre, ispravna ploca :D
- podesen BIOS (ukljucen DMA)
- dobar ATA(100/133) kabl
- brz hard disk (dzabe ako amas nekog npr. Quantima od 20GB, jedva da ima dushu)
- drajveri (VIA Hyperion 4.43, noviji ti samo mogu napraviti probleme)
- u Winu ukljucen DMA..
- podesen Win
- i, koristi Nero serije 6(.6.15.a) ili program po ukusu, samo nemoj 7-cu
= pozeljno 512MB, udobnije, ali i sa 256 mozes da guras.

Nazad
Vrh Dno