Šta je novo?

Abit Bx133-raid

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Da li podrzava Tualatin procesore ?
U pitanju je Celeron na 1000Mhz Tualatin !!!
Molim sto pre za pomoc,posto hocu da je uzmem,a neki
kazu da nece raditi,a neki da hoce sa novijiim BIOS--om.
Hvalaboom boom boom boom boom boom boom boom boom

Nece...Ploca podrzava samo Celerone 1/2 i Coppermine procesore. Nikakav update bios-a nece pomoci, jer je u pitanju BX chipset.

Stanke, ta ploca je stvarno super. I ja sam mislio da je uzmem, pogotovo sto sam preko bencha za ortaka uzeo konfiguraciju u kojoj se ploca nalazi. Imao sam jedno nedelju dana da se zezam sa njom, tako da su iskustva stvarno pozitivna.

Medjutim, osim ako nisi strogo vezan za intel procesor - ta ploca se moze nazvati precenjenom kod nas. Naime, kao sto i sam mozes da vidis na PC berzi i sezamu, traze 75-85 evra za plocu bez garancije, sto je dozvolicete u poredjenju sa novim plocama za AMD ipak mnogo, pre svega sto u SocketA varijanti gledas u buducnost kroz Tbird i XP na 1, pa i preko 2GHz.
Najbrze sto moze da ide na tu plocu je PIII na 1GHz i tu je kraj. Tualatin NE!

Ako imas varijantu da je nabavis za manje para od pomenutih i ako ce te izbor procesora zadovoljiti u duzem periodu - isplati se, pre svega sto ne moras da kupujes FCPGA adapter. Ali ako ti treba upgrade kasnije - zaboravi. Dodaj jos para (ako bas oces intel i pazari I815, tako ces moci i da strpas nove celerone na vise od 1GHz).

Odlicna za prodaju

Ta ploca se moze dobro uvaliti i to je cini dobrom

Inace Bx memorijski protok na Bx-u je katastrofalan u odnosu na kt133a ili tek kt266a i sis735 sa ddr-om tako da sa tom plocom
zaista nista neces dobiti
Inace ove ploce bolje odradjuju durona na mnogo manjoj frekvenciji nego taj abit nekog celerona
Jedino ako mozes nabaviti neku 566@900-1Ghz za male pare
tad se isplati,ali ce to sigurno biti blizu nekog durona 800 sa ddr-om

Pa Stanke bi trebao da zna sta jenjemu ekonomski opravdano i u interesu. Brzinski, za te pare Duron+KT133 nema alternativu. Za 89€ moze da se uzme ASUS A7V133-m, i za 60 evra Morgan na 1GHz, sto bi uz malo srece profuralo na 1.2GHz a celeron tu ne moze ni da prismrdi. Sve cene se odnose na nove komponente!

Nazad
Vrh Dno