Šta je novo?

Abit BH7, PQI 512MB DDR333 i Celeron 2.4

mikle

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
U kombinaciji Abit BH7 i Celeron ne mogu da dobijem da memorija radi na fabrickoj brzini od 333MHz. Ako je u BIOS-u postavljeno da automatski prepoznaje specifikacije procesora i memorije, na post ekranu dobijem da memorija radi na 266MHz.
Parametri u BIOS-u uopste ne dozvoljavaju da se u kombinaciji ove ploce i Celerona koji radi na 100MHz dobije 333MHz brzine rada memorije vec je to moguce samo sa Pentium procesorom.
Da li neko zna kako memoriju naterati da radi po specifikaciji a da pritom ne menjati brzinu magistrale?

PS Ploca je flesovana najnovijim BIOS-om.

Nije nikako moguce, koliko je meni poznato.
Memorija u principu prati brzinu FSB-a procesora, a tek se od skora, na Intel-ovim chipset-ovima, se moze povecati brzina memorija "nezavisno" od brzine FSB-a.
Sa Cely-em nikako neces moci da izvuces da ti memorija radi na 166MHz, a da ga ne o/c.

Upravo kako je Vojkan rekao, to je ogranicenje intel chipset-a.
Nisam siguran ali mislim da bi kod SIS chipseta bilo moguce podesiti fsb za cpu da bude 100MHZ a da memorija radi kao ddr333.

Veliko pitanje je da li ce celeron 2,4GHz hteti da radi na 133MHz magistrali (skoro 3,2GHz), onda bi memorija radila kao ddr333.

Zbog toga je bolji izbor celeron 2.0, svaki sem 1 koji sam probao je hteo da radi na 133 MHz opusteno.

Hvala na odgovorima.
Mada mi se cini da je u kombinaciji isti procesor, memorija i ASUS P4PE-x ploca memorija radila na 333, tj 166 (ali nisam siguran). S obzirom da je isti cipset, 845PE, mislio sam da postoji takva mogucnost i na Abit-u.

Ne postoji ni na jednoj i845 ploci takva mogucnost, nezavisno od proizvodjaca ploce, sad sam proverio za svaki slucaj na bas toj asus ploci i nema, naravno.

Oce 2.4 da ide na 3.2 - ovi noviji i bez ikakvog diranja voltaze.

Kad vec to pomenu, nabavio sam P4 2,66 (533FSB) pise revizija jezgra D1, radi na def voltazi i prilicno hladan (7000Cu, fan na 1600rpm) na 3,4GHz.

Kakva je to D1 revizija? Znam za B0 i C1, ova je verovatno za procesore sa 800MHz FSB?

Nazad
Vrh Dno