Šta je novo?

ABIT AB9 Pro?

Sir Giles

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
301
Kako se ova ploca kotira u odnosu na ASUS i Gigabyte p965 ploce?

Abit jeste bio jedno vreme u finansijskoj krizi, ali mislim da je i dalje tata za Asus i Gigabajt. Licno pre ove ploce (iz potpisa) sam imao jednu Asusovu sa kojom sam imao mnogo problema, a letimicnim pregledom po internetu sam video da nisam jedini tako da sam doneo odluku da vise apsolutno nista necu kupiti na cemu pise Asus. Mislim da je Asus na nasim prostorima prilicno precenjen jer se prodaje za dosta vece pare nego sto bi realno trebao.
Moj ti je savet uzmi Abit pa cak i ako je malo skuplji (a mislim da nije)
PS.
Ako planiras da overklokujes racunar, onda obavezno uzmi Abit ili Epox :)

965 je to sto je bitno, ostalo Abit drzi na visokom nivou, i kvalitet izrade, pouzdanost i oc.... Ako te interesuje moje subjektivno misljenje u slucaju proizvodjaca: ASUS, Gigabyte, Abit.

Kad smo kod plocha firmi koje su malo posustale;
Treba pogledati Foxconn N68S7AA-8EKRS2H NVIDIA 680i SLI.
Mana je aktivni south i north bridge fan,koji je totalno "out" u posledenje 2 godine.Chudi me da nisu stavili heat pipe rashladni,pasivni sistem.No,plocha ima svoje prednosti:
LGA775 Intel Core 2 Extreme / Core 2 Quad / Core 2 Duo / Pentium Extreme / Pentium D / Pentium 4 / Celeron D

Designed for Intel LGA775 processors with 1333MHz FSB
Support Intel Core 2 Quad, Core 2 Duo & Extreme Edition, Pentium® D & Pentium®4 Processors
postavljeni su aluminijum polimerni elektroliti,shto je novina za Foxconn.
napajachki stepen za CPU deluje kvalitetno a meni na prvi pogled-8-mo fazno.
Tvrde da je jako stabilna i da daje odlichne performanse.

Prilozi

• Foxconn N68S7AA-8EKRS2H NVIDIA 680i SLI.jpg
    Foxconn N68S7AA-8EKRS2H NVIDIA 680i SLI.jpg
    130.2 KB · Pregleda: 209
Poslednja izmena:
Kad smo kod plocha firmi koje su malo posustale;
Treba pogledati Foxconn N68S7AA-8EKRS2H NVIDIA 680i SLI.

Meni se jezivo dopada "na oko", ali ventishi, iako su odlicno dizajnirani, zar nije moglo bez njih. Stvarno mnogo dobro izgleda i deluje kvalitetno.

Taj Foxcon zaista nije loš, ali Intel 965 je ipak dosta bolji čipset i nisam čuo da se neko žali na njega koji god da je brand ploča u pitanju. Što se Abita tiče - vrh. Bili su u krizi kad su ih napuštali glavni inženjeri, ali nisu posrnuli. Ipak zbog garancije i daleko ozbiljnijih distributerskih kuća uzmi ASUS ili Gigabyte.

Taj Foxcon zaista nije loš, ali Intel 965 je ipak dosta bolji čipset i nisam čuo da se neko žali na njega koji god da je brand ploča u pitanju. Što se Abita tiče - vrh. Bili su u krizi kad su ih napuštali glavni inženjeri, ali nisu posrnuli. Ipak zbog garancije i daleko ozbiljnijih distributerskih kuća uzmi ASUS ili Gigabyte.

NV 680I chip set podrzava CPU na 1333mhz fsb-a a 965 chip set to podrzava samo u reviziji 3 koja josh nije stigla kod nas.
nv680i chip set postoji kod nas a ima ga npr. Asus-ovoj plochi.

Koliko kesha treba za tu plocu i gde ima.(cisto informativno)
N68S7AA-8EKRS2H NVIDIA 680i SLI

Alo, DARK covek pita za ABIT a ti ode na Foxconn:smackbum:?!?!?

Imao sam doticnu ABIT plocu kao i obican model AB9. Obe su odradjene perfektno i sljakaju fenomenalno sa pregrst o/c opcija koje su poprilicno jednostavne... Znaci ako ti ne treba RAID i 6 umesto 4 stata2 prikljucka kupi lepo ABIT AB9 plocu i uzivaj. Kakav GA i ASUS. GA sam imao takodje DS4 model i ABIT im je MAJKA bre i sto se stabilnosti tice i sto se o/c tice a za manje para od GA!!!

pozz

Alo, DARK covek pita za ABIT a ti ode na Foxconn:smackbum:?!?!?

Imao sam doticnu ABIT plocu kao i obican model AB9. Obe su odradjene perfektno i sljakaju fenomenalno sa pregrst o/c opcija koje su poprilicno jednostavne... Znaci ako ti ne treba RAID i 6 umesto 4 stata2 prikljucka kupi lepo ABIT AB9 plocu i uzivaj. Kakav GA i ASUS. GA sam imao takodje DS4 model i ABIT im je MAJKA bre i sto se stabilnosti tice i sto se o/c tice a za manje para od GA!!!

pozz
Bjaz tamo debeli:d Ko o chemu -baba o ushtipcima.Ti o abitu-hehe.Iscrpeli smo Abit temu...malo na foxconn a sad smo na Nvidijinom chip setu 680i.
Jel taj Abit ima samo 1 pci slot?Ako ima onda je bruka:D

Poslednja izmena:
Pa dobro dobar je Abit, ali Gigabyte i ASUS ne treba tako lako zapostavljati. Abit jeste legenda, posedovao sam onaj famozni BH-6 i 600E oc na 800MHz. Kvalitet je na nivou jos uvek kao sto rekoh.

OK OK OK!
Ovi ABITi AB9 i AB9 PRO su takodje fenomenalni jer sam imao i probao oba. Sada trenutno imam nF650i chipset i nije lose za sada a imaju po 2 PCI slota... kaj ce ti pa vise:D

Doduse sada je cena za GA 965P DS3P2.0 pala za 5e u nabavci od ABITa ali je ABIT BOLJI a ASUS je skuplji pa...

Ali evo jos 1 interesantne ABIT ploce IB9 sa 965P chipsetom koja je u nabavci kosta kao BIOSTAR(samo sto ljudi to ne znaju i uludo se zalecu za BIOSTARa) a bolja je od njega najmanje 3x!!!
:ib9_top_500.jpg

Poslednja izmena:
Pitanje za zorz-a (iako je malo offtopic):
u planu mi je gotovo identicna konfiguracija kao tvoja (ploca 650i SLi + e4300 + 2x1GB).
Kako se tvoja MSI P6N SLi nF650i SLi-Fi ploca pokazala (to je ona valjda sa dva plava pasivna hladnjaka)? Overclock, grejanje, stabilnost (ili da cekam dolazak Gigabyte GA-N650SLI-DS4).
Cilj mi je masina sa overclockom od 300FSBx9 (znaci ne nesto preterano) ...

@zorz

sto se tice abita ab9 pro i nonpro su se pokazale dosta lose sto se tice o/c i bilo koja asus,biostar i sl je bolja kupovina sto se tice o/c ;)

tek skoro su izbacil nove ploce:
- QuadGt radi ekstra brzo i trenutno je sa dfi p965-s najbrza ploca za s775
- IB9 za nju ima slabo nekih informacija na netu

:wave:

Poslednja izmena:
@zorz

sto se tice abita ab9 pro i nonpro su se pokazale dosta lose sto se tice o/c i bilo koja asus,biostar i sl je bolja kupovina sto se tice o/c ;)

Hm, decko, ne kudi konja kog nisi jahao. Imao sam ih obe u svojoj mashini i pricam iz licnog iskustva(kaoi brdo procesora i ostalog hardvera). Ne znam sta pisu po netu za njih a kamo li da trazim za IB9 sta se pise(nju nisam imao jer je novijeg datuma) ali obzirom ds je 2e skuplja u nabavci od doticnog Biostara dajem joj svu prednost(bez obzira na moguce mane)!...

Prvo skoci pa reci hip-hop:eyebrows:

i to sto kazes,al je retko ko postizao viskoki fsb na ab9,tako da bi je posle toga tesko kupio ;)
aj daj neke rezove sto si postigao ;)
i ja mislim da su na ib9 ispravljeni nedostaci prethodnika,a uzimajuci u obzir ekstra brzi quadgt,tako da je treba probati :d
a gde je ima kod nas i po kojoj ceni?

Poslednja izmena:
i to sto kazes,al je retko ko postizao viskoki fsb na ab9,tako da bi je posle toga tesko kupio ;)
aj daj neke rezove sto si postigao ;)
i ja mislim da su na ib9 ispravljeni nedostaci prethodnika,a uzimajuci u obzir ekstra brzi quadgt,tako da je treba probati :d
a gde je ima kod nas i po kojoj ceni?
Ne kuca ovo Zorzonja napamet....radi chovek sa hardware-om pa
mu dopada shaka sve is vashta...:d
Pa shta od Abita i po kojoj ceni se kod nas moze naci za 775 socket?Zanima me visoka klasa....
Kod malopre pomenuti h plocha najzanimljiviji je Digital PWM koji obezbedjuje stabilan napon struje za CPU...nisam vidjao ovo reshenje ....
Inache za IN9 32X-MAX:
Pro's
+ Great Gaming Performance
+ Excellent bundle
+ Slick looks
+ Very well built and thought out
+ Good overclocking
+ Very stable and solid

Con's
- Needs BIOS update
- Poor FSB overclocking on this board - possibly linked to hot NorthBridge temperatures
- Very expensive

Prilozi

• ab9-quadgt_top_Digital PWM.jpg
    ab9-quadgt_top_Digital PWM.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 98
  • in9-32x-max -Digital PWM.jpg
    in9-32x-max -Digital PWM.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
abit ib9 za primamljivu cifru 8700din

u kombinaciji sa e4300:
http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1030660539&postcount=188
ili
http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1030658285&postcount=184

al i dalje nema nikakvih informacija o njoj(voltaze i bios),niti testova :trust:

:wave:
Ko kaze?:p
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2934&p=2
We still have concerns about abit releasing this board before the BIOS was fully mature - or even thoroughly tested for that matter. However, we are very pleased that abit has addressed the majority of launch issues fairly quickly and support for the board is shaping up to be very good at this time. We are still enthusiastic about using this board on a daily basis as its performance and overall stability are excellent. If we had to make a buying decision today about this board it would be difficult, but we would still purchase it based upon our overall experiences the past three weeks. Call it blind faith, or maybe we are just gluttons for beta BIOS testing, but we believe this board will be worth all the trouble shortly.
Zamiljiva tabelica:

Prilozi

• overclocking.png
    overclocking.png
    47.5 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Jel moze na pm gde ima ib9 i ostale abit ploce jer sam naisao samo na ab9pro :wave:

abit AB9 QuadGT....da.....my error....
koliko ja znam smem javno da kazem gde ima
smesh....mada je najbolji izvor "pc berza"....pretrazivach i gotovo...

...Što se Abita tiče - vrh. Bili su u krizi kad su ih napuštali glavni inženjeri, ali nisu posrnuli...
Abit ne samo da je posrnuo već je nakon afera oko raznih finansiskih malverzacija tadašnjeg menadžmeta i drastičnog pada prodaje totalno ''puko''. Da ih nisu preuzeli Abit brend bi nestao sa IT tržišta. Izgleda da je uprava odlučila da ovaj nekada popularan brend među entuzijastima ponovo vrati u igru, videćemo kako će se odvijati situacija.

Što se tiče texta sa Anandovog sajta, ovo njihovo oduševljenje (zamisli ploča radi stabilno a još oće i da se klokuje) :D bi bilo razumljivo da je u pitanju neka ECS ploča ali pošto je u pitanju Abit (ma koliko poljuljane reputacije), nema smisla.

Meni se dopadaju Abit ploče.

Ajmo sada ovako. Kome treba SLi a uz to i odlican asinhroni rad cpua i memorije to vam je nF650i SLi kao jeftino resenje. Kome ne treba SLi neka saceka Ultra varijantu istog chipseta koji ce biti jos jeftiniji bre!
Evo kako izgleda MSI P6N SLi: 9003516_1.jpg. Trenutno mi jeo ona u masini i radi perfektno(za sada 1600fsb/900 mem= 3200MHz za cpu)
Kosta isto koliko i ovaj ABIT a podrzava totalno asinhroni rad cpu/mem sto 965 ne moze:p

Koga interesuju blize informacije za IB9 i 650i neka se javi na p.m.(u smislu gde, sta kako).
pozz

Poslednja izmena:
Ajmo sada ovako. Kome treba SLi a uz to i odlican asinhroni rad cpua i memorije to vam je nF650i SLi kao jeftino resenje. Kome ne treba SLi neka saceka Ultra varijantu istog chipseta koji ce biti jos jeftiniji bre!
Evo kako izgleda MSI P6N SLi: Pogledajte prilog 22965. Trenutno mi jeo ona u masini i radi perfektno(za sada 1600fsb/900 mem= 3200MHz za cpu)
Kosta isto koliko i ovaj ABIT a podrzava totalno asinhroni rad cpu/mem sto 965 ne moze:p

Koga interesuju blize informacije za IB9 i 650i neka se javi na p.m.(u smislu gde, sta kako).
pozz
Zorz!Ovde je rech o Abitu a ne o MSI:smack: Nemoj spamujesh:p :d
Koliko se greje ta MSI?

Jel ima neka abit varijanta za nf650i i kako se pokazala?:trust: Dal je bolji nf 650i ili i965? Ili je 680i bolji za oc?:trust:

Poslednja izmena:
680I je solidan a podrzava 1333mhz fsb-a dok 965 chip set tek u reviziji 3 podrzava 1333mhz.

i c2 revizija cipa podrzava 1333fsb procesore uz update bios-a (bar je na commando-u tako)

Vrh Dno