Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Pozdrav, zanima me kako da OCR-ovanu pdf knjigu eksportujem u word koji može da se edituje, ali tako da tekst bude formatiran identično kao u pdf-u, dakle da svaki broj i sadržaj strane u pdf-u odgovara onom u wordu (zajedno sa fusnotama itd.).
teško, uvek će biti par % grešaka (nadam se da grešim ali bilo da sam skenirao neku knjigu ranije za seminarske radove, bilo da sam sa neta konvertovao uvek je abbyy fine reader brljavio sa slikama, grafikonima, fusnotama i slično).
Ne mogu da okačim pdf sad, ali sken je ok, obrađen u Scan Tailoru itd. i kad eksportujem u pdf sve je na svom mestu.
Problem nije u OCR-u već nastaje kad prebacim u format koji se može editovati (word). Ono što ja želim, a ne znam da izvedem je da ako je neki pasus bio na strani 13 pdf-a, hoću da bude na strani 13 word fajla na istom mestu itd.
Abby se kod mene uvek trudio da zadrži originalni izgled dokumenta. Obično treba da se potrudim da uklonim sva formatiranja. Pogledaj šta je podešeno za eksport u Word.