Šta je novo?

Abby FineReader 7.0 profesional edition

trandas

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2002
Poena
604
Ima li neko iskustva sa ovim programom u smislu kako radi sa nasom cirilicom. Misim na ovu verziju sto se prodaje po 1E, jer sam cuo da ima problema sa nasim pismom.

Od varijanti koje sam probao otprilike ovako: Engleski 100%, nasa latinica uz instalaciju Hrvatskoj jezika izmedju 85%-95%, nasa cirilica uz instalaciju Ruskog jezika oko 75%-80% uspesnosti.
Otprilike potrebne su manje izmene u tekstu, program radi sasvim korektno, minimum je da skenirana slika ima 300dpi.

Jesli li imao iskustva sa 6.0, odnosno da li smatras da je 7.0 bolja ili ne

trandas je napisao(la):
Ima li neko iskustva sa ovim programom u smislu kako radi sa nasom cirilicom. Misim na ovu verziju sto se prodaje po 1E, jer sam cuo da ima problema sa nasim pismom.

Radio sam i sa 6 i sa 7 verzijom.Obe rade dobro, razlike je teško ovako od oka uočiti. Prepoznavanje teksta zavisi i od kvaliteta teksta kojeg skeniraš. Kako god da odradi (a odradi dobro), bolji program za tu nemenu nema, pogotovo za ćirilicu. Da bi povećao preciznost prepoznavanja možeš ubaciti svoj rečnik. Svaki OCR program ima neki procenat grešaka, ali Fine Reader u poređenju sa drugima ima najmanje. Tako da je moja preporuka za njega.

Verzija 7 radi besprekorno i sa latinicom i sa cirilicom. Dokazano posle 40tak OCRovanih knjiga proteklog leta.

Jel probao neko OmniPage Pro?

Ja sam probao Omni Page koji dolazi sa softverom mog skenera..ali nisam bas zadovoljan njim, jednostavno FineReader je davao bolje rezultate i ostao jedini OCR na mojoj masini za sada :D

Vrh Dno