Šta je novo?

Aarklash legacy

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
confront.jpg

Dakle isometric tactical RPG.
Igra je izlasa(pojavila se) tako da navali narode ;)

Poslednja izmena:
probao sam jedno sat vremena i odlican naslov, pravo otkrovenje...

Izgleda da samo ja pikam ovo :d ...malo vise sam odmakao i mogu reci da je sve bolja igra...pravi takticki izometrijski rpg sa vrlo sarmantnim gameplayom. Ono sto posebno istice ovu igru je da je teska...cak i na normal vecina bosova je pravi izazov, a to je drugi od 4 nivoa tezine. Kamera je fiksirana ali meni je to super jer ima neki old scool smek samo sa hd grafikom...dobitna kombinacija. Sporedne stvari poput cut scena, glasovna pratnja, zatim nedostatak log book-a govore da je indi naslov ali prakticno i ne nedostaju. Sve je dato na izazovne borbe i odlican gameplay uz vrlo pristojnu grafiku. Esencija onoga sto cini takticki rpg u izometrijksom pogledu bez suvisnih stvari.

Poslednja izmena:
Ja cu staviti da se skida, ionako nem sta da igram :D A deluje zanimljivo

Probao sam da igram neko vreme i odustao... linearni koridori u kojima ides i ubijas, 4-5 skilova vec unapred odredjeni i sami se popunjavaju, sloboda i neki izbor 0, budzenje i loot mrsavi samo drangulije, tipa mindjuse, ogrlice, prstenje, phisic+, def+, magic+, oruzije i oklopi ne mogu da se menjaju i budze... auto-pilot jednolicno igranje.

Ne znam zasto je ovo RPG? Vise je RTS kao WoW, ali samo da se igra nekim pojednostavljenim herojima bez jedinica i resursa.

Poslednja izmena:
Ovde je gameplay na drugaciju foru kao i sam koncept rpg sistema...neki to vole neki ne, meni je vrlo osvezavajuci...kakve uopste ima veze da li ima oklopa i oruzja? Pa to je RPG mozes da se budzis na milion nacina ili onoliko koliko ti se ponudi who cares? Vrsta Itema uopste nije bitna jer su to samo atributi u globalnoj statistici i zabole me sto nema oklopa sto se mene tice mogu da se budzim i preko abc atributa sa xyz vrednostima...skilovi nisu unapred odredjeni i ne popunjavaju se sami vec sam biras granu po kojoj ces da razvijas lika...igra ti daje odredjeni okvir u koji se uklapas kroz rpg sistem...ovde je okvir prilicno sirok i varijacija ima i vise nego dovoljno...taman toliko da ne preraste u pres.e.ravanje kao sto je to u diablu i slicnim igrama gde sve prsti od fenseraja i zilion itema kao da je 650000 kombinacija neki kvalitet sam po sebi...potpuna sloboda i nije zamisljena u ovoj igri pa je zato i nema...nema oklopa i novg oruzja to potrazite u diablu a ima i u van helsingu...sve u svemu ovo je cist party based taktički rpg u izometrijskom pogledu i nema tu puno filozofije...kao sto rekoh ovde je takticka borba u centru desavanja tako da slobodi i questovima i nije poklonjena pažnja jer se ne uklapaju u koncept...sa druge strane ovo je indi naslov koju je napravio Cyanide Studio ciji je Shadowrun Returns koji je bio promasaj, pa posle ove igre ipak su dokazali da mogu da naprave i dobar naslov...

Poslednja izmena:
Znam da se danas RPG lepi na sve i svasta, ali nisam ocekivao da ce biti bas ovako jednostavna... Premalo je sadrzaja da bi me zainteresovala, nemam sta da istrazujem i kombinujem, a borba mi se svodi uvek na isti sablon. Dosta prazna i monotona igra.
Kao sto sam napisao, nisam ocekivao neki tezak komplikovan RPG, potpunu slobodu , ali ovo je po meni prazno ko pustinja...

Da budem iskren, ocekivao sam nesto na fazon spellforce, ali sam se zaje... niko mi nije kriv :p.

Poslednja izmena:
razliciti ukusi su potpuno normalni...zadnjih par meseeci nema nista normalno da se igra i meni je ovo bas leglo...sta vise, kako odmice sve mi je veci gust...prosto mi je nevoratno kako su borbe izazovne, morao sam kog himere sa pocetka da skinem sa hard na normal da se ne bih previse nervirao...takodje kombinacije sa kombinovanjem skilova medju herojima otvaraju bas puno u nacinu pristupa...

...ali nastavio sam da igram :d... 2-3 borbe na hardu u pauzama sad kad slabo ima posla bas znaju dobro da razdrmaju...

sinoc sam 2 sata pokusavao da predjem onaj deo u I actu gde dobijas onog pomocnika sto ispaljuje projektile u areni od kostiju gde te okruze sa pocetka fight-a....i na kraju vratio na normal i onda mi je trebalo pola sata...ladno na hardu party mi izgine za 10 sec ako odmah ne odreagujem sa kontra merama...

malo pre sam to prosao na hardu... sad sam u drugoj areni i tu sam snimio. Onim duhom sam isao fear na jednom magu, onda na drugog svi i na njemu da eksplodira posle smrti... posle sam lako ostale. Na kraju su mi ostali zivi duh i ona zena mag.
Za sada nisam spustao na normal, ali sam sa one najteze na hard :d.
Tu u areni treba izbegavati one spore dimne projektile sto magovi bacaju jer skinu puno ako pogode.

Poslednja izmena:
ja ne vodim duha jer sam onog malog nosatog zbudzio i njega vodam ima dobar bleading damage u radiusu od 6 metara, presao sam tako sto sam na sporednog skeltona zalepio healing star posle 20 sekundi a onda grunuo na maga pored sa svime...taman kad sam bio na izdisaju ova sporedni ekplodirao i onda na drugogo maga svi i tako...

meni je dobar duh, ima dobrih spelova i taj death wish... a kad ubijes nekog zacaranog death wishom, on eksplodira i skine vise od pola svim kripovima koji se nalaze u blizini.

pa to je odlicna fora ali ko ce sada menjati nosatog koji je vec level 6 ili 7 ,ne secam, se za duha koji je pocetnik...

...mogu skilovi da se resetuju, i mislim da ide level i poeni svim likovima, a ne samo onima koje vodis... tako da mozes da probas.

...mora cesto pauza da se koristi, i da se rasporede skilovi i vradzbine. Duh je OP kad se nabudzi, mislim da bi mogao sam da prolazi kroz igru, i onaj ork healer Mocha, ne moze niko da umre kada je u ekipi.... Vestica isto, moze da skameni protivnika na 15s, 4-5 puta za redom, a brzo joj se puni mana.

Poslednja izmena:
ubise me kod onih pecata sto se pronalaze...kada se pojavi Mocha i kompanija prvi put i promeni se postava...imaju onaj resurection skill i ubijes ih a oni opet evo ih :trust:...igram na normal i ozbiljno se lomim da odem na easy ali to bi vec bio totalni poraz zato ostajem pa makar igrao taj fight ceo vikend :p

ubise me kod onih pecata sto se pronalaze...kada se pojavi Mocha i kompanija prvi put i promeni se postava...imaju onaj resurection skill i ubijes ih a oni opet evo ih :trust:...igram na normal i ozbiljno se lomim da odem na easy ali to bi vec bio totalni poraz zato ostajem pa makar igrao taj fight ceo vikend :p

to sam ja duhom sve pobio i onom bumerang vradzbinom... stavis sve likove da beze u onim pravim koridorima, oni trce za nama, a duh ispali bumerang prema kripovima i tako 2-3x... ne znam da li sam dobro objasnio :D.
Bumerang je spel kada se ispali i prodje 15m, vrati se nazad i pravi istu stetu i u povratku ako pogodi... e sad zamisli da neko trci za tobom, a ti ga gadjas bumerangom...

Poslednja izmena:
edit:
jos da napomenem, mada pise i tamo, bumerang prodje kroz kripove i pravi stetu na svemu na sta naleti ukljucujuci i ove likove koje vodis, tako da treba biti oprezan.

Jedva sam srusio onog Lord of Pain bosa... jedno 5 min je tenk trcao u krug oko onog kratera, Lord of Pain za njim, a ostali udri na foru spalira dok ova dvojica prolaze :d. Denzil se istakao sa blidingom... i naravno maratonac Bo :D.

Poslednja izmena:
sad se vec lakse dise od kraj II acta kada razvijes bar jednu skill granu do kraja: Bo, Denzil, Motcha i Nella moj izbor...

Mocha je dobar healer. Nabudzio sam mu regeneraciju mane onim itemima, i lakse ide s njim... jedino je problem ako igram bez tenka svi krenu na njega.

provalio sam da oni skeletoni mage-ovi koji su skoro najslabiji od protivnika kada dodje do fight-a imaju najvazniju ulogu...ako se oni prvo skenjaju sve ide mnogo lakse kasnije...

a jesi li provalio kako se prave ljubicasti itemi?

pa na ctrl+desni klik svaki item saljes na onaj nakovanj u dnu tj. dezintegrises ga...kad se napuni nakovanj (treba jedno 7-8 itema) dobije se ljubicasti epic...

da, tako nabudzis dobre iteme... samo pre toga F5, ako ti se ne svidi kombinacija F9 pa opet :D... Duhu sam nabudzio magic dmg, na hardu ubija bumerangom iz jednog bacanja one magove.

Poslednja izmena:
ja dezintegrisem sve redom sto mi ne treba i svaki epic koji mi je ispao nasao je svoje mesto....nije mi se desilo da ispadne epic a da nemam gde da ga udenem jer mu je stat los...

moze i tako, ima puno likova pa je sve potrebno.

Nazad
Vrh Dno