Šta je novo?

A75 crna slika, displej radi, klasika...

Freelancer

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2005
Poena
319
Da li jos neko popravlja Canon aparate ovde? Rodiger79-u je prepun Inbox pa ne prima poruke :)

Pozdrav!

Ako je klasika odnosno ccd cip onda nosi u bg elektronic i popravice ti za dz

^^^ stvar je u tome sto su pre par godina u aparate ugradjivani senzori sa fabrickom greskom. Svi Canonovi (i ostalih proizvodjaca koji koriste Sony senzore) zvanicni servisi moraju da taj kvar otklone za dz cak i posle isteka garantnog roka. Nije iskljuceno da ce BG elektronik da zakera ali ti budi dosadan i odlucan pa sta bude :smoke:

BG elektronik je zvanično sertifikovan od Canona (pogledajte Canon Adria sajt), to je njihov oficijelni servis, prema tome on prihvata besplatno popravku svih onih kvarova za koje Canon smatra da su njihova gruba greška. Još nisam negde pročitao da je BG Elektronik odbio nekome da popravi ovakav kvar.

Meni popravili za dz isti model, dakle obrati se njima ;)

nisam reko da si tamo kupio nego tamo da nosis :)
TO je fabricki masovni kvar sa ccd cipovima i popravice ti za dz i niko te nece pitati gde si kupio

ja imam malo stariji model A300 sa istim problemom.....da li da ga nosim?

Nosi :D Nisam siguran da je ovo krajnja lista ali zahvaceni su sledeci modeli: A60, A70, A75, A300, A310, S230, SD100, SD110, A40, A80, A85, A95, S1 IS, S60, S200, S330, S400, S410 i S500 i kamkorderi: MV600i, MV630i, MV650i, MV700i, MV730i, MV750i, MV5i, MV6i, ZR60, ZR65, ZR70, ZR80, ZR85, ZR90, Elura 40 i Elura 50. Odnosi se i na aparate drugih proizvodjaca koji koriste Sony senzore.

Nosi :D Nisam siguran da je ovo krajnja lista ali zahvaceni su sledeci modeli: A60, A70, A75, A300, A310, S230, SD100, SD110, A40, A80, A85, A95, S1 IS, S60, S200, S330, S400, S410 i S500 i kamkorderi: MV600i, MV630i, MV650i, MV700i, MV730i, MV750i, MV5i, MV6i, ZR60, ZR65, ZR70, ZR80, ZR85, ZR90, Elura 40 i Elura 50. Odnosi se i na aparate drugih proizvodjaca koji koriste Sony senzore.

Jel' pitaju oni nesto, ili samo cute i popravljaju:D
Bio sam jedanput tamo, ali vise nemam pojma gde su...znam samo da su negde van grada.....
E da......koliko traje ta operacija. Posto nisam iz Bgd-a, verovatno cu morati da dodjem neki drugi dan.
-----

Poslednja izmena:
Re

Canon je objavio da u garantnom i vangarantnom roku besplatno otklanja kvar (ukoliko se utvrdi da se radi o opisanom kvaru CCD - a). BG Electronic prima aparate bez racuna i garantnog lista - potrebno je preventivno naglasiti da ste upoznati sa Canonovom objavom. Meni nisu popravili moj S1 vec su ga zamenili sa novim S5. To je trajalo 40-tak dana, ali je definitivno vredelo (za trenutak sam pomislio da nisam u Srbiji). Servis se nalazi na Partizanskom putu bas kod odvajanja za Zvezdarsku sumu (Volginu).

Svaki servis u BGu traje bar 40 dana, tamo treba ici samo kad morash...

Kako da znam da li je Sony senzor u pitanju?
Da ne dolazim dzabe tamo!

Pa ako aparat ne moze da napravi normalnu sliku (ljubichasta, crna, shareno neshto), to je senzor...

Meni je na A75 doticni kvar otkolnjen za nedelju dana, bez ikakvog pitanja i problema. Sve pohvale za BG Elektronik.

ovo da je popravljeno za nedelju dana mi zvuci kao fatamorgana!
tri puta sam isao silom prilika kod njih (predmeti su imali njihovu garanciju) i svaki put se trajanje popravke granicilo sa rokom za popravku datom u garanciji...nikakvo urgiranje nije pomoglo...

Ja sam ranije pre 1-2 godine ne secam se odneo aparat bas kad im je nestalo ccd cipova i cekao samo oko 60 dana .Zvao sam ih svaki dan ali svaki put ista prica .Sad nam je nestalo ccd cipova cekamo isporuku novih.

Danas odnesoh moj A75 na zamenu chipa u Bg electronik, primili bez pogovora. Rece covek da ako je chip, bice gotov do kraja nedelje. Videcemo!

Odnet u petak u sredu bio gotov
zamenjen cip
isto A75

Poslednja izmena:
Juce primih sms od Bg elektronika da je aparat gotov i da ga podignem u naredna 3 dana. Podigoh ga danas, zamenjen senzor, naravno besplatno! Iznenadjen sam brzinom opravke. Bravo Za BG elektronik!

Ista prica.Juce sam odneo fotoaprat, A75 slika isprana...., danas sam dobio SMS, da je gotov i da pokupim.Besplatna popravka.Two thums up za BG elektronik!

Odnet u petak u sredu bio gotov
zamenjen cip
isto A75

E sad dodatak, kada sam ubacio karticu prijavljuje da nema kartice, probano jos 3 kartice posle i sa svakom isto. :(
Probao sam da osdlikam nesto direktno sa racunara i to radi.
Da li su nesto zeznuli kad su pakovali aparat.
Ali ga ja ne mogu nazad slati za BGD.

Pogledaj da nije neki pin iskrivljen. Ako jeste, mozda ima sanse da ga sam ispravis pincetom ali mislim da je bolje da ga posaljes u servis. Trebalo bi da daju garanciju nakon (prosle) intervencije i da to srede.

Ako tihin savet ne pomogne, pa nema ti druge nego da im ponovo pošalješ aparat. Jeste zezanje, ali očigledno se njima nešto poremetilo tokom popravke, otkačla se neka žičica ili tako nešto.

Nazad
Vrh Dno