Šta je novo?

A64 + ALC850 na nForce3 250 vs Sound Storm nForce2

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Evo poredjenja, u 5.1 rezimu rada.
Comanche 4, na A64 2800+ i Epox 8KDA3+ i Mobile Bartonu@2400 Mhz, na AN7 - nforce2 400 Ultra with SStorm.
AXP 2400Mhz - 57.71 FPS
AXP 2400Mhz sa zvukom - 55.48 FPS

A64 2800+ 1.8 Ghz - 56.25 FPS
A64 2800+ 1.8 Ghz sa zvukom - 45.86 FPS

3D Mark 2003 Sound test
AXP 2400 Mhz, 200Mhz FSB nForce2 platforma sa SSTormom
0 chanells: 49.6 FPS
24 chanells: 46 FPS
64 chanells: 43 FPS

usporenje je samo 7%

A64 2800+ 1800Mhz , nForce3 250GB, software AC97, ALC850 codec
0 chanells: 56 FPS
24 chanells: 39,4 FPS
64 chanells: n/a

usporenje je "samo" 42%
To je znacajno usporenje, i vidi se golim okom !!!

Dakle, za ozbiljnog igraca, ozbiljna graficka kartica, a ako se ide na A64 sa nForce3 onda ozbiljna zvucna kartica, prema tome Audigy 2 je logican sled...
ALC850 ima cist i jasan zvuk, kao i SStorm, na AN7, ali procesorsko vreme ide cak i kada je Winamp pusten i to nekih 7-8%, dok na NF2 SSTorm ne trosi gotovo nista 0%.

Kada se postavi da radi na 2.1 i iskljuci ekvilajzer usporenje je nesto manje na nForce3 ploci, dok na nForce2 nema nikakve razlike:

3D Mark 2003 sound test:
2.1 konfiguracija zvucnika, iskljuceni ekvilajzeri
0 kanala: 56 FPS
24 kanala: 44.9 FPS

5.1, iskljuceni ekvilajzeri:
0 kanala: 56 FPS
24 kanala: 42.3 FPS

Inace, EPoX 8RDA6+ ima taj ALC850 7.1 i doduse u 2.0 (tj. 2.1) rezimu pucketa i zuji tako da je Audigy 2 - Audigy 2 ;) Pucketanje se naravno ne primecuje na kompjuterskim zvucnicima, ali se vrlo lepo uocava kada sam koristio svoje Technics i Sony slusalice :)

sta fali SB live-u za sitne novce ?! Nije kao da radite u CuBaseu aranzmane za matshuri produkciju :) pa vam treba audigy, Do duse ako imate neki creative set 5.1 zvucnika ili tako nesto nema stvarno potrebe za audigijem....

Inace svaka cast fedja na testu, mali ali jako koristan !

To pucketanje nisam primetio na 8KDA3+ na Altec Lansing 5100E zvucnicima.

*gx-x
SB Audigy 1 kosta 5-10 evrica vise od Live! 5.1, pa rekao bih da je bolja kombinacija, Audigy 1 nego li lajv! :)

Poslednja izmena:
pa u pravi si drfedja, samo na zvucnicima koje koristim (altec lansing ATP3) na racunaru koji nisu uopste losi, jednostavno ni live ne moze da dodje skroz do izrazaja, kamoli audigy, a u dnevnoj sobi imam mnogo ozbiljnije stvari od audigija i komp. zvucnika.

E sad gledajuci iz mozga obicnog korisnika koji je kupio neki jazz sistem za 60e, verovatno ce hteti da kupi audigy, mada ni sam nije svestan koliko nece biti razlike u zvuku izmedju toga i soundstorma...
napomena: moje misljenje iz mog iskustva, iskustva may vary from user to user ;)

Ma ne sporim ja uopste ovde oko kvaliteta zvuka nego oko toga koliko sta od zvucnih cipova i kodeka smara CPU. SSTorm definitvno najmanje smara CPU, pa zatim Audigy, pa tek onda SB Lajv! Ovo govorim iz ugla gamer-a, a ne audiofila. Audigy za 45 eura, sigurno nije profi karta, mada ima sasvim ok. kvalitet zvuka i nesto bolji odnos SnR ratio od Lajva, otprilike kao ALC658 ili ALC850 kodek. Kineski Lajv i Audidzi se bitno razlikuju po kvalitetu komponenti i konektora od full platinium pakovanja, namenjenog polu/profi montazi zvuka. Ali po performansama Audigy 1/2 Player su najbolja resenja za "igrace". Uostalom samo ime kaze. Pa ako nemas SStorm, nije lose imati Audigy (2) Player bulk. Njegova reprodukcija je sasvim ok za 99% kompjuterskih zvucnika, a performanse u 3D enzinima su daleko bolje od integrisanih resenja tipa ALC850.

hmm...kapiram, nisam znao to za opterecenje, tj. znao sam za SS, ali pogresno, mislio sam da vise opterecuje proc. Ja licno imam SB Live neki sa pozlacenim kontaktima&stuff ne znam kako se zove, kupljen pre skoro 4-god za 250 demona :) ne verujem da je kineski, crko bi do sad :D

Imam PII koji radi na 374MHz (izvorno 300MHz) koji mi služi za gledanje Divx i DVD filmova i slušanje MP3 muzike.
Zvučana kartica je AWE64, pa me interesuje (pošto računar jedva pušta DVD filmove) da li će reprodukcija filmova (pre svega DVD) biti moguća ako AWE64 zamenim sa Live 5.1?
Da li je veće zauzeće procesora sa AWE64 ili sa Live 5.1?

Pozdrav

@rus: NE nazalost, DVD zahteva makar 400mhz za neki iole normalan playback, ako hoces i 5.1 zvuk mislim da bi ti trebao makar neki ~800mhz procesor da bi ti radilo "glatko". Naravno da mozes i sa 400mhz da pustis ali...

Offtopic:
SB Live! 5.1 - 32 zvucna kanala
Creative Audigy 2 - ?? zvucna kanala
nVidia SoundStorm - 64 zvucna kanala

Dakle moje pitanje je koliko kanala ima Audigy 2?

`fala unapred :smoke:

Poslednja izmena:
Josh jedan offtopic:
Ovde o/c-ovani AXP "bije" A64. Znaci platish (mnogo) manje dobijesh vishe(ako znash da iskoristish to shto si platio :-devil-: )
poz

Poslednja izmena:
@liquid: audigy = 64kanala, ali nije sve u kanalima, freq. koje moze da reprodukuje i sistem mixanja freq. i kanala je na mnogo visem nivou nego raniji modeli. Od ovoga beneficiraju audio programi i ljudi koji rade sa muzikom...

@immortal: nisi bas u pavu, mozda ce neki sinteticki programi pokazati da jesi, ali ne zaboravi da na a64 pola jezgra cuci i ceka pravu 64 bit platformu, kada ista izadje, bice mnooogoo brzi od axp, ali ja licno do tada ne planiram da ga uzimam...

LiquidPlasma je napisao(la):
Offtopic:
SB Live! 5.1 - 32 zvucna kanala
Creative Audigy 2 - ?? zvucna kanala
nVidia SoundStorm - 64 zvucna kanala

Dakle moje pitanje je koliko kanala ima Audigy 2?

`fala unapred :smoke:
SSTorm ima 256 2D zvucnih kanala, i 64 3D. Audigy ima 32, kao i Live!, a Audigy 2 ima 64, kao i SSTorm, ali nesto bolju dinamiku i kvalitetniji zvuk.
SBLive! i SSTorm podrzavaju EAX i EAX2, dok Audigy podrzava i EAX3 i jos ponesto.....
nvidia MCP-T ima APU, audio processing unit, nesto slicno kao sto je to EMU10K kod Lajva, samo sto je linkovan direktno sa media comunication processorom i HT linkom, pa je daleko manje procesorsko zauzece...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno