А4Тек са Оскар серијом дефинитивно има најбољи однос цена квалитет.
I ja bih ovo isto rekao.
Nisam probao Oscar seriju, ali X7 (koji je identicne forme)
http://www.x7.cn/en/product.asp?id=14 je jedan od boljih racunarskih uredjaja koje sam koristio u zivotu. Dugo sam radio sa genius misevima i tesko mi je bilo da nadjem preciznije i kvalitetnije (plastike) miseve koji mi dobro leze u mojoj relativno manjoj ruci.
Kad sam spustio ruku na ovog shvatio sam da sam nasao ono sto sam oduvek trazio kod misa, odnosno da podloga daje osecaj slican matiranoj kozi, a posebno i sto je sa strane, za neaktivne prste (palac i mali) tako odradjen anatomski oblik da ovi prsti "ne vise," nego (mi) tacno nalezu na anatomsko suzenje - pa se cela saka udobno vozi bez veceg napora.
Bilo mi je bitno sto se uz misa dobiju dva kompleta "stopica" koje se obicno pohabaju sa donje strane, a sto mi se redovno desavalo sa genius misevima nakon 2 godine korscenja. Medjutim, kod ovog misa izgleda da to nije ni bilo potrebno, jer ove postojece nakon godinu dana izgledaju kao nove i ne pokazuju nikakve znake izlizavanja.
Takodje, ne znam dal` ce mi u zivotu trebati precizniji mis jer i ovog drzim "na zuto" odnosno 1200dpi - vise od toga (a moze jos i 1600, 2000 i 2500 dpi) mi je prebrzo, cak i za rezoluciju monitora 1360x1024 (19` crt).
Na kraju, drajveri su takvi da nikakav problem nisam imao sa njima, a sto je kod logitekovih umelo svojevremeno da me prilicno iznervira (ako nekoga to interesuje:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=58285& )
@Tiosav
Na mom x7 rezoluciju menjam bez drajvera, pritiskom na dugme iza srednjeg tockica, a svetleci led (tockic) dobija drugu boju u zavisnostiod rezolucije. Mislim da je identicno sa oscar serijom, odnosno da za promenu rezolucije drajver nije neophodan.
Tasteri sa strane (back i forward) ne verujem da rade bez drajvera, al ne vidim razlog zasto se oni ne bi instalirali pod win. Ako su potrebni za neki od linuxa, ne znam kako bi resili jer ne vidim da ima drajvera. Za Mac postoje.