Šta je novo?

A1000

Bokasa

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
320
Da li neko ima iskustva sa Amigom 1000? Ova koju sam nabavio, uglavnom uspesno (ali ne i uvek) ucita Kickstart sa diskete, ali Workbench nikada. :smash: Ne uspeva da ucita ni Workbench koji je stigao uz nju niti snimljen na drugoj Amigi (A500 - nov floppy, A2000 - stari floppy). Ocito je neki problem sa floppy-em ali ovaj u njoj se sasvim razlikuje od onih u kasnijim amigama tako da ne znam da li bi uspela zamena. Negde sam nasao na interentu da se ti stari flopi drajvovi za amigu mogu stelovati, ali sad vise ne znam gde sam nasao, a ne znam ni da li je tacno... Zna li neko?

Koja je verzija tog AmigaOS-a koji pokusavas ucitati?

Na A1000 radi AmigaOS 1.0 do 1.2. Proveri da ne pokusavas ucitati stariju verziju Workbench-a.

Poslednja izmena:
verovatno ima prasine u drajvu. jer kad ucitava kickstart (256Kb), onda ne ide do kraja diskete.
cuo sam da na onom zavoju po kome seta glava moze da se nakupi prasina i da ometa rad.

naravno, podrazumeva se da si koristio proverene verzije workbencha? (mislim onu koja odgovara kickstartu).

ja sam malo koristio jednu A1000 i nije bilo takvih problema, jedino nikako nisam uspeo KS3.1 jer je 512K (znam da ima nekih specijalnih verzija koje dele po pola ali..)

moze da se desi da glave nisu 'nastelovane'. probaj onda ovo: snimi jednu disketu sa samo xcopy programom, pokreni to na A1000 i pokusaj da naparavis kopiju workbencha sa A1000 flopi drajvom.
tako ces videti dal je citljivo. ako nece, nakaci externi flopi

verovatno ima prasine u drajvu. jer kad ucitava kickstart (256Kb), onda ne ide do kraja diskete.
cuo sam da na onom zavoju po kome seta glava moze da se nakupi prasina i da ometa rad.

naravno, podrazumeva se da si koristio proverene verzije workbencha? (mislim onu koja odgovara kickstartu).

ja sam malo koristio jednu A1000 i nije bilo takvih problema, jedino nikako nisam uspeo KS3.1 jer je 512K (znam da ima nekih specijalnih verzija koje dele po pola ali..)

moze da se desi da glave nisu 'nastelovane'. probaj onda ovo: snimi jednu disketu sa samo xcopy programom, pokreni to na A1000 i pokusaj da naparavis kopiju workbencha sa A1000 flopi drajvom.
tako ces videti dal je citljivo. ako nece, nakaci externi flopi

To zaista tako izgleda - kao da uvek dodje donekle i stane... Stici ce mi iduce sedmice jedan drajv 1411, pa cu da probam... Ne znam, jedino, moze li Amiga da se butuje sa externog drajva ako je u njemu KS ili WB disketa, a nije u internom? (Nikad nisam imao externi drajv).

Poslednja izmena:
nazalost, da bi butovala sa externog treba KS2+, ne moze sa KS1.3

nekada su bili aktuelni razni boot-manageri, oni rezidentni programcici koji npr proveravaju boot sektor dal ima viruse i sl, i neki od njih su omogucavali boot sa externog na KS1.3

nazalost, da bi butovala sa externog treba KS2+, ne moze sa KS1.3

nekada su bili aktuelni razni boot-manageri, oni rezidentni programcici koji npr proveravaju boot sektor dal ima viruse i sl, i neki od njih su omogucavali boot sa externog na KS1.3

Hvala Orange na savetu. Drajv je proradio... Nije bila prasina u pitanju nego zguzvan komadic papira od etikete za disketu... Ko zna koliko je tu stajao... Sad je sve OK... Podize i KS i WB (verzija 1.3 za 256K).

Nazad
Vrh Dno