Šta je novo?

A1 Smart Box (2025-) [nije tema za A1 Xplore TV aplikacije]

Pogresna tema.

Pardon,ako moze moderator da prebaci.

Da li može neko da potvrdi da nemaju u ponudi kanale Hrt 1 i 2 i Rtl (Hr)? Nema ih na sajtu u listi kanala.
Nemaju regionalni kanali pa samim tim ni HRT-ovi a i broj lokalnih kanala je samo nekoliko ali dobro, tek je maltene početak pa možda bude to u nekoj (doglednoj) budućnosti. Gledao sam povremeno HRT i RTL na MTS Iris ali nije da sada ne mogu bez njih.

Box kao box za mene baš dobar, instalirao Stremio, Iris, meni po difoltu bila uključena opcija što se slike tiče na 60 hz, prebacio na 50 i na većini AS kanala mi slika nije sada onako "usporena" kakva bila prvih par dana odnosno sada je kakva i treba da bude. Pisao sam na temi "A1 optički net" da imao malih problemčića sa daljinskim od Tesla tv jer neke njegove komande kompatibilne sa A1 boksom, nekako će se i to rešiti. Ima možda još nekih utisaka oko same tv usluge, ponajviše slike oko boje i kontrasta ali o tome na temi A1 tv gde su i ljudi pisali o tome.

Sve u svemu okej mi je, polako se završava period prilagođavanja, mislim da u nekoj budućnosti to može da bude samo bolje. Na samom boksu ima još prostora dosta toga da se instalira ali neću da ga prenatrpavam, samo ono što je potrebno baš.

Fale i CG kanali regionalni. Biće valjda. Ali onaj PrivateDNS baš nervira. Postoji li neki shortcut koji moze da se doda u status bar icons?

Uređaj ne podržava USB koji mu se "umetne" ? Ubacih čisto da probam neke dve različite fleške, izlazi obaveštenje da je ubačen ali ne može sadržaj sa te periferije niti da se očita a kamoli da se pusti. U principu i nebitno nego me zanimalo da li može.

Jedino RTS Planeta nisam uspeo da instaliram, piše da nije dostupna za ovaj uređaj.

Poslednja izmena:
Uređaj ne podržava USB koji mu se "umetne" ? Ubacih čisto da probam neke dve različite fleške, izlazi obaveštenje da je ubačen ali ne može sadržaj sa te periferije niti da se očita a kamoli da se pusti. U principu i nebitno nego me zanimalo da li može.

Jedino RTS Planeta nisam uspeo da instaliram, piše da nije dostupna za ovaj uređaj.
A je si li pre toga instaliro neki file manager na box,pošto kažeš da izbacuje obaveštenje da je uređaj ubačen. Sam box nema nikakvi file manager da bi ti pročito fleške. A ako ti tako i dalje neće deljenje preko iste Wi-Fi radi. Da pošalješ nešto sa laptopa ili mobilnog na box radi dobro u suprotnom smeru ne radi ne dozvoljava bilo kakvo kopiranje sadržaja sa samog boksa.

Naravno da nisam instalirao nikakav file manager ;) videću ovih dana. Ja navikao da na mom modovanom Iris boksu otvara fleške momentalno (mislim da je po difoltu bilo instalirano na tom boksu) pa reko ajde da probam i ovde. Hteo čisto da vidim neki film da mi otvori, tako nešto. Slanje sa telefona ili laptopa nisam probao, za to nema zime kako vidim.

Jel moguće instalirati na A1 boxu Yettel TV app, pošto ga nema u prodavnici?
U nedostatku Insajder TV, moram da se snalazim sa drugim platformama, iz televizije su potvrdili da njihov kanal neće biti u ponudi A1 :(

Ljudi, da li neko moze da mi pojasni kako da sa a1 daljinskim kontrolisem i tv (gasim, palim). Da imam jedan daljinac za sve kao recimo eon-ov daljinac sto je mogao, ako je takva opcija moguca. Pozdrav
I nadamo se n1, nova s i insajdert tv kanalima i rock radio kanalu uskoro :)

Ostaje nada....Mada realno, teško...

Meni na oba boxa daljinski pali o gasi tv. HDMI CEC završava posao. Da kontrolises TV onim dugmetom TV to ne radi.

Trebalo bi da moze da se tim dugmetom pali /gasi tv. Neko je pisao ubtemi ali sas ne mogu da nadjem. Drzi se taj taster za tv dok ne krene da trepce. Onda se primakne daljinac od tv-a i pritisne taster za paljenje/gasenje i ovaj A1 zapamti kod . Box mi je u drugom gradu pa ne mogu da isprobam.

Upravo tako, upare se daljinski i to je to, gasi se i pali TV sa A1 daljincem. Zvuk +/- mora na TV daljinskom, nije fazon Iris daljinskog gde je imala opcija i za TV i za boks.
Može i nazovi prečica da televizijskim daljincem se pojača ton malo više pa onda daljincem od boksa reguliše zvuk po želji.
Ovo je trebalo na temi A1 android boks, ali verovatno naši odgovori ne bi našli put do onoga ko je postavio pitanje, imaju 3 teme uključujući i A1 optika pa da se ne rasplinjavamo :)
Što se tiče kanala za koje je postavljeno pitanje bio je negde odgovor da od toga nema ništa, razlozi dobro poznati.

Kod mene nije bilo potrebno uparivanje dugmeta za paljenje TVa, samo HDMI CEC. Kontrola zvuka kao što je rečeno ne radi, a realno to bi trebalo da se reši jer frustrira pošto opseg od 15 polja za zvuk nije dovoljan da pokrije razliku izmedju dnevnog i noćnog gledanje TVa, barem meni lično. Kako ne gledam televizore na kojima su boxovi već ostali ukućani a vidim da se oni ne žale ni meni ne smeta.

Prilozi

• 20251026_140720.jpg
    20251026_140720.jpg
    200.8 KB · Pregleda: 20
Jedna zanimljivost kada se blokira www.youtube.com na boxu preko rutera u parental controls Play Store baguje, na jednom boxu ne može da udje u play store a na drugom ne može da instalira aplikacije. Stavio na off parental control i odmah proradilo instaliranje app. Vrlo čudno.

Pozdrav ljudi. Moji roditelji koriste mts-ov IPTV. E sada, oni su malo stariji ljudi i cim nesto secne ili zabaguje, njihove face su odmah kao da se nesto pokvarilo. I sada, za divno cudo, IRIS TV radi poptilicno stabilno. Brzo se menjaju kanali, kad se mota, mota se fluidno, kada si u TV vodicu mozes da listas program i da pustis koju god hoces emisiju (uskladjen je tv vodic sa realnim tajmngom emisija itd). Mislim to je sve basic i trivijalno, ali kada bi kliknuli na "Poteru" a pustilo bi im nesto drugo (zbog desinhronizacije), to bi bilo kao da se televizor pokvario... sta ces.

Pa je moje pitanje, kako se pokazala A1 televizija? Jel moze neko da mi uporedi sa mts. I sto vise trivijalnih informacija, to bolje. Da li je vredno eksperimentisati sa A1? Jer ako sve ima jos uvek "beta" feeling, onda to mozda jos uvek nije za njih?

Hvala unapred svima.

Trebalo bi da moze da se tim dugmetom pali /gasi tv. Neko je pisao ubtemi ali sas ne mogu da nadjem. Drzi se taj taster za tv dok ne krene da trepce. Onda se primakne daljinac od tv-a i pritisne taster za paljenje/gasenje i ovaj A1 zapamti kod . Box mi je u drugom gradu pa ne mogu da isprobam.
Овде је објашњено, па ако некоме затреба:

Vrh Dno