Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Kakva je procedura za prebacivanje broja u drugu mrežu? Konkretno, imam broj koji je vezan za ugovor do decembra. Da li mogu da podnesem zahtev za prebacivanje u drugu mrežu, platim šta ima da se plati do kraja ugovora, i da završim sa njima?
 
Prvo trazis prevremeni raskid ugovorne obaveze, platis koliko treba pa podnosis zahtev za prenos u drugu mrezu
 
Hvala na informaciji. Moji su se nešto raspitivali, pa im rekli da mogu da izmire sve obaveze do kraja ugovora, ali da do tačnog datuma kada ističe ugovor (neki dan u decembru) neće moći da raspolažu brojem. Da li mogu da postupaju na ovaj način?
 
Imaju dva nacina. Otkup ugovora(mora da se plati dospeli racun i preostali meseci ugovora odmah) i kad ti potvrde onda odes kod drugog operatera i zahtevas prenos broja.
Drugi nacin je da se saceka istek ugovora i da se taj dan ili dan kasnije(bolja varijanta, mene je mts odbio jer sam podneo dana isteka ugovora) podnese zahtev za prenos broja, uslov je izniren dospeli racun.
Ako zelis odmah da predjes i da ugrabis 25TB bolja ti je opcija 1 jer se ne zna do kada traje akcija.

EDIT: nemoj da trazis raskid nego otkup ako se odlucis za opciju 1.
 
Da, ova prva opcija mi više odgovara jer bih želeo da iskoristim neku akciju kod MTS-a (nije ova u pitanju). Koliko otprilike traje taj proces otkupa ugovora i potvrde od strane A1?
 
Da, ova prva opcija mi više odgovara jer bih želeo da iskoristim neku akciju kod MTS-a (nije ova u pitanju). Koliko otprilike traje taj proces otkupa ugovora i potvrde od strane A1?
Rekao bih do dva radna dana. Inace ovo naravno ima kod svakog operatera, bitno je da se napomene otkup radi prenosa broja u drugu mrezu. Iz licbog iskustva znam da je primenjivao mts i a1. Za yettel ne znam, nisam bio u prilici da pokusam, ali ne bi smeli da odudaraju.
 
Nemoj lupati gluposti kao da radis u A1, ne postoji otkup nego prevremeni raskid ugovorne obaveze (i "naknada stete" koju obracunaju), nije bitno da se napomene nista, eto doslo mu da raskine UO, a za 2 dana moze da se zavrsi mada jako tesko, dok to stigne, pa neko procita, pa ga pitaju sto raskida, jel mogu nesto da urade da ostane, pa obracunaju, pa vrate, pa mozda "pogrese" i obracunaju vise nego sto treba, itd.
 
Nemoj lupati gluposti kao da radis u A1, ne postoji otkup nego prevremeni raskid ugovorne obaveze (i "naknada stete" koju obracunaju), nije bitno da se napomene nista, eto doslo mu da raskine UO, a za 2 dana moze da se zavrsi mada jako tesko, dok to stigne, pa neko procita, pa obracunaju, pa vrate, pa mozda "pogrese" i obracunaju vise nego sto treba, itd.
Uradio tako 2 puta i ti kazes da lupam!?
Raskid znaci da ti zakaze za tvoj obracunski period, npr. kod mene je presek desetog u mesecu i da sad zelim da raskinem ugovor raskid bi bio tek 10.10. Kod otkupa je drugacije jer zavrsavas sve za dan-dva(pricam o otkupu, ne o prenosu broja koji je deo za sebe). Ja sam tad zurio zbog nekih promocija i ovo je bio brzi nacin nego da cekam raskid. Ok kome je presek blizu moze da zahteva i raskid logicno, ali kod mene je tad iziskivalo skoro citav mesec cekanja sto nisam zeleo zbog promocija kod konkurencije.
 
Prevremeni raskid nema veze sa presekom, otkup kao stavka u ugovoru/opstim uslovima, formama/formularima ne postoji, to tamozaposleni polupismeni nadritumaci mozda tako zovu ali to ne postoji. Ja radio preko 10x kod svih operatera, poslednji put pre 2 i po meseca bas u A1, 2 dana im trebalo da odgovore na zahtev poslat mailom, 6 dana ukupno natezanja zasto, kako, sta trazim da ostanem, itd. iako sam stalno ponavljao da sam resio da prenesem broj i nema sanse da ostanem
 
Prevremeni raskid nema veze sa presekom, otkup kao stavka u ugovoru/opstim uslovima, formama/formularima ne postoji, to tamozaposleni polupismeni nadritumaci mozda tako zovu ali to ne postoji. Ja radio preko 10x kod svih operatera, poslednji put pre 2 i po meseca bas u A1, 2 dana im trebalo da odgovore na zahtev poslat mailom, 6 dana ukupno natezanja zasto, kako, sta trazim da ostanem, itd. iako sam stalno ponavljao da sam resio da prenesem broj i nema sanse da ostanem
Onda sam nailazio na dobre radnike jer sam sve odmah zavrsavao uopste se nisam dopisivao mailom. Dosao da zatrazim otkup ugovora, oni otvorili zahtev i poslali sms sa iznosom, vrati se ISTI dan i platio. Sutradan vec podneo zahtev za prenos broja.
 
Ti si imao srecu i da ti odmah odgovore i da posteno obracunaju, obicno zeznu bar jedno a cesto i oba
 
Ti si imao srecu i da ti odmah odgovore i da posteno obracunaju, obicno zeznu bar jedno a cesto i oba
A evo ti iz njihovih opstih uslova kad se raskida. Ovo znam jer mi je na prodajnom mestu tako receno i onda sam izabrao da odmah otkupim ugovor:

18.1. Pretplatnik može da raskine Pretplatnički odnos pisanim obaveštenjem o raskidu poslatom A1 preporučenom poštom ili predatom A1 od strane Pretplatnika na prodajnom mestu A1. Raskid Pretplatničkog odnosa stupa na snagu na kraju obračunskog perioda u kom je podnet, računajući od dana propisnog podnošenja pisanog obaveštenja o raskidu Pretplatničkog odnosa od strane Pretplatnika A1.
 
To je vezano za raskid ugovora tj. totalni raskid pretplatnickog odnosa... Raskid UO nastupa cim platis a ostajes pretplatnik na neodredjeno. Kazem polupismeni nadritumaci
 
nemoj da otkupljujes ugovor, sta pricas... imas pravo da raskines ugovor kad hoces, jedino sta se placa je popust koji si dobio pri potpisivanju (pretplata, telefon, sta god...), sve ostalo nemaju pravo da traze kao sto rece kolega - polupismeni nadritumaci
 
Ja sam u cetvrtak uvece podneo zahtev za otkup ugovora. Receno mi je da cu dobiti obavestenje, i da cu 5-og u sledecem mesecu kad mi stigne racun to platim i mogu da prenesem broj. Kako bude bilo javicu. Podneo zahtev preko agenta za 18 meseci po dinar u mts.
 
Aktiviram pred put u Rim roming dodatak od 2GB, nakon sletanja biram preporučenu mrežu Vodafone i imam i šta da vidim - Edge konekciju koju više ne viđam ni po srpskim selima. Ne otvara doslovno ništa, whatsapp poruku šalje 10 sekundi a pre toga vrti u nedogled. Nema šta nisam probao, restartovao uređaj i ništa, sve vreme Edge u centru Rima. Bilo je jako stresno jer mi je internet trebao, a wifi u Italiji je misaona imenica. Da li se još nekome ovo dešava sa romingom u Evropi? Naravno, bio sam prinuđen da bacim pare i kupim italijansku karticu, namerno uzmem Vodafone i radi kao sat. Odmah sam im se obratio u pisanoj formi i rekli su mi da će mi javiti porukom.

Još jedna situacija koju bih podelio u vezi sa A1 romingom desila se u Atini, a to je da u jednom danu 5 sati budem na Edge pa me posle prebaci na 3G i tako u krug. Tad sam imao iPhone XS, sad imam 13 Pro, drugarima je sve radilo normalno, doduše na drugoj mreži, ne znam do čega je ali je jezivo

Odbijena mi je inicijalna žalba putem FB-a, jutros mi je stigao sledeći SMS: Usluga roaminga je uredno omogućena na vašem broju, međutim, napomenuli bismo da na sam kvalitet mreže roaming partnera u zemlji u kojoj boravite kompanija A1 ne može da utiče.

Dakle oni su uzeli pare i apsolutno ih ne zanima da li je usluga realizovana ili ne. Poslao sam i zvaničan prigovor putem kontakt forme, pa ćemo videti. Nemam nameru da bacim 1200 dinara u vetar
 
Izbacuje me sa mreže. Vuče se internet kao crna zemlja. A1 se raspada.
 
I kod mene isto od juce , samo odjednom nema signala ni mreze, restartujem telefon i pojavi se mreza i internet. Nije stalno samo odjednom nema nista.
 
+1 . Nedeljom rade na mrezi? :unsure:
 
Podneo sam zahtev za otkup ugovorne obaveze, ostslo mi je 4 meseca po 499 dinara Intarifa sa popustom. Malopre mi je doslo obavestenje koliko treba da platim. Vredi li na taj iznos da se zalim? 5000 i kusur je stvarno mmogo koliko su izracunali i nema nikakvog objasnjenja kako su dosli do te cifre.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220926_170227.jpg
    Screenshot_20220926_170227.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 55
Pa kolika je bila cena te tarife bez popusta? Ako ti je ostalo 4 meseca, treba da platis 20 x (popust)
 
Racunas pune cene pretplate za intarifu do kraja ugovorne obaveze, msm da oni imaju kako obračunavaju poslednji mesec. Verovatno ti se računa 5 meseci i još nekoliko dana do kraja obracunskog perioda…
 
Ili 20 × popust ili 4 × 499, u zavisnosti od toga šta je povoljnije po korisnika.

U ovom slučaju je povoljnija druga varijanta, pa treba tražiti novi obračun i ukazati im na grešku (koju nisu slučajno napravili).
 
Ali to je benefit cena za ugovor od 2 god., ide 4x puna cena tarife ili 20x puna cena tarife.
 
Nazad
Vrh Dno