Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Prebacite mrezu na 2G, tu radi.
 
8090942066.png
Radi i 4G meni, nije nešto najbolje, ali radi:
 
Probaj GSM only mod, kažu da je problem 3G.
Ja ovde uopšte nemam 3G (bazna ima samo 4G i 2G) pa možda zato imam signal.
 
Proradio i kod mene 4g
12664053157.png

Signal
RSRP-76
RSRQ-8
RS-SINR18
Quality 63
 
Da li bi neko bio ljubazan da mi pojasni kako funkcioniše dodela saobraćaja u A1 nakon novog obračunskog perioda? Koristim In tarifu 18/26 i kada dođe novi obračunski period meni je na aplikaciji vidljiv samo sadržaj iz obične In tarife. Tek nakon 4-5 dana (bez preterivanja) mi se dodeli 10 GB za Instagram i dodatnih 10 GB predviđenih ugovorom. Ja sam primetio da meni Instagram tih prvih dana vuče podatke sa običnih gigabajta umesto sa dodatka, više puta sam im se obraćao i uvek bi davali generički odgovor kako je sadržaj dodeljen odmah, samo što je sistem takav da treba neko vreme da se prikaže na aplikaciji.

Da li vi imate slična iskustva? Hvala
 
Samo govorna poruka na kontakt centru da su svesni kako određeni broj korisnika ima problema sa pristupom internetu i rade na tome.
 
Мала помоћ,кад се узме пакет са телефоном,провајдер проверава кредитни биро,кад одобре пакет и телефон да ли оптерете кредитни биро,да ли се види ово у кредитном бироу?
 
Ovo nije tacno. Vidi se samo povlacenje kreditnig biroa da je bilo. Samo je do sada Telenor (koliko ja znam) davao kredite za telefon preko Mobi banke koji se vide u KBu.
Jesi vadio nekada KB izveštaj?
Verovatno nisi.
Tamo svako, ali svako zaduženje ko god da je koristio nešto se vidi.
Ja imam samo kreditnu karticu iz banke, ali mi je pun izveštaj svih zaduženja kod operatera koje sam do sada za uređaje imao.
 
Vadio sam i licni i osnovni izvestaj vise puta, dobro znam i kako izgleda i kako se tumace podaci i to nisam video. Imam kredit i kartice, kreditne, debitne, uzimao telefone na ugovor stalno i nema tog podatka. Cak sam cesto imao pristup izvestajima za druga lica i nikad to nisam video.

Ajde molim te, slikaj i postavi taj deo, bez tvojih padataka, bas me zanima kako izgleda.
 
U mom KB izveštaju stoji da sam davao A1 saglasnost za uvid, a potom posebno obradu podataka i to je sve. Nisam video zabeležbu o pretplatničkom ugovoru. Verovatno prijavljuju samo dugovanja, što se i u mnogim medijima navodi kada je to počelo od 2017. a od tada nisam nijednom bio isključivan za telekomunikacijske usluge tj. za ovih 5 godina bi se to pretpostavljam videlo.
 
Vadio sam i licni i osnovni izvestaj vise puta, dobro znam i kako izgleda i kako se tumace podaci i to nisam video. Imam kredit i kartice, kreditne, debitne, uzimao telefone na ugovor stalno i nema tog podatka. Cak sam cesto imao pristup izvestajima za druga lica i nikad to nisam video.

Ajde molim te, slikaj i postavi taj deo, bez tvojih padataka, bas me zanima kako izgleda.
Pošto znaš onda ti je poznato da samo jednom godišnje može preko portala besplatno da se izvadi.
Tako da kada budem mogao da ga izvučem besplatno proslediću ti.
Ti koji god kreditni proizvod da uzmeš, automatski ti se kredibilitet smanjuje dok ne otplatiš dug.
I tek kada redovno otplatiš do kraja povećava ti se bonitet kod banke odnosno možeš veći kredit da podigneš ili više da se zadužiš (osim ako ti ozbiljno ne podignu platu)
Tako da ako imaš kreditne kartice nekoliko, kredite isto nekoliko ajde da kažemo da si sigurno blizu polovine svoje plate u dugovima ( što je max zaduženje po zakonima ove države eventualno stambeni ide 60%)
I sad ta priča kako lako uzimaš uređaje kod operatera (više njih tako si naveo) nešto ti ne verujem (osim ako ne plaćaš ozbiljan depozit koje A1 obožava da uzima) jer ti si na ivici da odeš u prezaduženje i neredovnog platišu, a to je za svaku banku smrt.
Mnogo više vole da naplate do kraja svoja potraživanja nego da se preko izvršitelja ganjaju sa tobom.
 
Nisi me razumeo, vise puta sam uzimao telefon preko A1, godinama u nazad kada istekne otplata starog, i nikada u KBu nije pisalo da imam ili sam uzimao tako nesto, jer oni ne daju kredit vec otplacujes uredjaj na rate koji su ti dali jer si visegodisnji korisnik usluga ili ako si nov povuku KB da vide kakav si platisa i to je to.
Npr, meni za posladnja dva telefona i nisu povlacili KB jer svaki racun vec preko 10 godina placam na vreme i znaju kako se ponasam...
Skrenuli smo sa teme, pa necu vise pisati o ovome.
Uglavnom, A1 ne salje podatke ka KBu jer nije kredit, ne potpisujes poseban ugovor, nemas plan otplate. To je sve radio Telenor, varao ljude koji nisu ni znali da imaju kredit za telefon, kasnjenje od 1000 din koje je prijavljeno KBu, pa onda ne mogu da dobiju ozbiljan kredit za neku investiciju.
A mozes da postavis i stari KB gde se to vidi sto pises ili evo pocetak je godine sigurno jos nisi ispucao pravo na to jedno gratis povlacenje 👍
 
Provera u KBu se radi samo prvi puta kada se sklapa prvi ugovor ili kada se broj prenosi na drugo ime, što je bio slučaj kod moje ćerke. Iako sam ja godinama sve uredno plaćao to se više ne važi prilikom prenosa broja na drugu osobu, druga osoba kreće od početka. Kasnije kada vršiš obnovu više ne rade proveru, barem meni nisu.
 
Jel ima jos neko iz Borce da potvrdi kako radi, tj ne radi mreza?
Mesecima me vec fortaju kako ce biti sredjeno i evo danas su kao zavrsili radove...
Speedtest zavrsi 1 od 5 komada i to rezultat 5,5/2 mbps... Kriminalno
Uglavnom, sad je nova munja da ubacim karticu u drugi tel, pa tek onda mogu da prijavim 😂
 
Od juce mi na sajtu A1 kada hocu da proverim stanje,trazi da unesem PIN.Jel to neka nova fora,ili to samo meni nesto?
 
Meni taj pin traži još od pre tri dana, i kad unesen pin ništa se opet ne vidi od podataka
 
Kako ste uspeli da aktivirate Deezer preko A1 aplikacije ? Obnovom ugovora sam dobio Deezer na 24m. Treba da stigne SMS nakon sto se klikne aktiviraj, ali ja kad kliknem nista se ne desava.
 
22.02. mi ističe UO. Kada bih mogao da podnesem zahtev za prelazak na pripejd?
 
Prošlog novembra/decembra zet i njegov komšija su dobili mejlom odgovor od A1 da se zahtev za prelazak na prepaid može podneti u poslovnici bilo kog dana nakon isteka UO.

Zet je tako i uradio, njegov komšija tri sedmice pre isteka - obojici je odobren zahtev.
 
Nazad
Vrh Dno