Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Da li sada kada su A1 imaju neke bolje roaming dodatke? Treba da idem u hrvatsku a bonbon kartica mi davno istekla pa gledam šta mi je najbolje.
 
Trebalo bi da imaš poklon dodatak za roming od 7 dana, za 1 gb ako ti je dovoljno.
 


Naisao sam na ovo i stvarno im ne radi online placanje.
 
To je nesto trenutno, oko 12h radilo.

a1.png
 
CC im je nemoguće dobiti..hteo sam da pogledam novu A1 web stranicu, ali izgleda da sa Vip credentials ne može logovanje?
Nemoguće.
Ne prihvata mi ni User, ni email, ni pass.

Nije valjda da moram ponovo da se registrujem..?
 
Ja sam ranije probao i online plaćanje i QR kod i ostao na QR kodu. Ispalo mi brže/jednostavnije.
 
Sada sam zvao podrsku jer vec 2 meseca meni ne radi aplikacija na telefonu. Iz nekog meni nepoznatog razloga odlucim ja danas da se ulogujem preko kompa i uspesno se uloguje, ali zabode kod ucitavanja profila, i ostalog. Pregledam kroz inspect element u network tabu i nadjem da se dobija greska koju vraca server gde pise da moj profil nije pronadjen, iako sam ga uredno koristio od kada su uveli profile (mozda 2009. god.). Tako da ako neko ima slican problem, da mu ne radi app ili kroz web, javljam sta se desava cim dobijem povratnu informaciju. Detalji same greske:
JavaScript:
{
   "jsonapi":{
      "version":"1.0"
   },
   "errors":[
      {
         "status":"500",
         "code":"500",
         "title":"Error result returned by VipMobileESA\/SSOGetProfileByMSISDNNC",
         "detail":"Exception of type: Symfony\\Component\\Security\\Core\\Exception\\UsernameNotFoundException"
      }
   ],
   "meta":{
      "requestId":"b4775518-ad2e-4adc-8848-c3f8ec0b89c1"
   }
}

Zanimljivo, koriste PHP...
Resen problem. Korisnicki servis naravno nije preneo informaciju onako kako sam ja naglasio, takodje, ja sam nakon razgovora sa kc poslao mail podrsci gde sam sve naglasio i objasnio, i opet im nije bilo dovoljno da bar budu na pravom putu. Rekli su mi da su resetovali servise i da probam karticu u drugom uredjaju. Ja nisam imao problema sa karticom (ne racunam sto nigde sada nemaju signala) a takodje imam eSIM pa ne mogu ni da promenim telefon tek tako. Zahtevao sam od KC da me spoji sa tehnickom podrskom, oni me prebacili na njih (to je ono sto se naplacuje 90 RSD da bi otklonili njihove greske i probleme...) i decko koji mi se javio je ukapirao o cemu pricam i za 30 sekundi otklonio problem. Nekako je sistem povezao 2 naloga, tj. kao da je imao dupli nalog, i ceo sistem se zbunio zbog toga, te nista nije radilo. Obrisao je jedan i sada sve radi.
 
Koliko ste najviše GB potrošili u toku jednog obračunskog perioda na NEO NEO max tarifi? Plašio sam se nekog limita, ali je zaista NEO 😊 Za 1999 din koliko plaćam, nema bolje tarife iskreno. Jedino im je bez veze ona stavka koliko se GB potroši u prethodnom obračunskom periodu na mobilnom, toliko GB može da se tetheruje. I ja svakog meseca trošim preventivno 2-3 TB i gušim mrežu, da bih naredni obračunski period mogao da tetherujem🙄 Screenshot_2021-04-16_165233.jpg
 
Čime potrošiš tolke podatke na telefonu?
Ja imam nešto ispod 100GB potrošeno zajedno wifi + mobile data (od čega je 8GB mobile data) - na paketu sa ograničenom količinom podataka sam.
Baš me zanima kako neko potroši 6 TB na mobilnom, kad moja potrošnja ide do 2-3 TB ukupno na svim internetima - uz 4K video streaming, uz rad od kuće, uz automatizovane dnevne bekape bitnih podataka, ide tu poprilično i dl i ul, al opet 2-3TB bude.

Sad računam da je to prosečno 18Mbps da vučeš ili šalješ konstantno...
 
Poslednja izmena:
Ovo je hit. Do sada nisam video ovo. Mene jako zanima kako si potrošio, osim ako nisi neke ogromne torrente stavio da non stop rade haha
 
Još bolje pitanje je šta radi baterija na tvom telefonu, je li dobro, a isto pitanje se da postaviti i za flash čipove ako upisuješ 6TB mesečno na flash memoriju telefona :)
 
Kako se moze registrovati prepaid kartica na moje ime, kupljena na trafici? Da li moze samo u poslovnici ili moze i online nekako i da li mi je za to u poslovnici potrebno da ponesem samu karticu...?
 
Mislim da ne može online. U poslovnici je potrebna samo lična karta.
 
Moja potrosnja na Neo neo Max :D
 

Prilozi

  • Screenshot_20210416-203923_Settings.jpg
    Screenshot_20210416-203923_Settings.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 183
Ovo je bilo samo u "naučne" svrhe i ništa više :D Pa dnevno skinem oko 150 do 300 GB, ali sam zaista samo testirao, i to jedan blu ray film koji mi je na onedrive-u oko 100GB. Mesečna potrošnja mi je oko 3TB, a to radim "preventivno", jer nekada hotspotujem 100GB, a nekada 1TB. A telefon je tada na punjaču, a za memoriju me baš briga, ionako svake 2 godine menjam telefon :D Brzina na toj baznoj stanici je skroz ok, prosek je od 200 do 250 Mbps :)
 
Ovi poklon dodaci, ako aktivitas aktiviraj jednom (mesecni), da li po isteku dodatka imas pravo da aktiviras neki od ovih iz sekcije aktiviraj vise puta?
 
Moze samo jedan dodatak mesečno, nebitno koji je. Kada se jedan aktivira, drugi nestaju do kraja obračuna i sa početkom novog opet se bira od ponuđenih. Ovi koji se aktiviraju više puta, do kraja godine važe.
 
Koliko ste najviše GB potrošili u toku jednog obračunskog perioda na NEO NEO max tarifi? Plašio sam se nekog limita, ali je zaista NEO 😊 Za 1999 din koliko plaćam, nema bolje tarife iskreno. Jedino im je bez veze ona stavka koliko se GB potroši u prethodnom obračunskom periodu na mobilnom, toliko GB može da se tetheruje.
Jel' vip zaista primenjuje ovo ogranicenje? Mesecno mi je potrebno 150-200 GB za tethering, dakle neko normalno koriscenje. Jel' vip aktivira taj deo ugovora u ovom slucaju, ili se pozovu na njega tek ako korisnik znacajno optereti mrezu?
 
Kod mene i kod mojih kući nikome ne rade poklon dodaci. Piše mi da sam iskoristio ili tako nekako a ja danas čuo za te dodatke.
Takođe preko mobilnih podataka aplikacija ne radi kod mene, samo preko wifija. Zvao sam ih ne znaju šta je problem
 

Prilozi

  • IMG_20210420_004348.jpg
    IMG_20210420_004348.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 86
Kod mene i kod mojih kući nikome ne rade poklon dodaci. Piše mi da sam iskoristio ili tako nekako a ja danas čuo za te dodatke.
Takođe preko mobilnih podataka aplikacija ne radi kod mene, samo preko wifija. Zvao sam ih ne znaju šta je problem
To sto ti ne radi na mobilnim podacima je do njihovog DNS-a. Posto vidim da imas Xiaomi telefon, idi u podešavanja, pa onda na konekcije i deljenje ( Ispod bluetooth-a prva opcija ), kad si usao u to, nadjes private DNS i staviš ga na off, onda bi sve trebalo da proradi. Tako sam se i ja mucio sa njima jedno prepodne preko Twitter-a, isto mi nije radila tadasnja moj vip aplikacija kao i njihov web sajt. Probaj to, trebalo bi da pomogne.
 
Jeste to hvlaa ljudi. Sada ulazim u aplikaciju. Doduše i dalje mi piše kao da sam iskoristio dodatak, ali bitno je da je ovo prvo rešeno. Hvala još jednom
 
Da li će da me košta dodatno ako aktiviram poklon 1 GB "Aktiviraj više puta"?
Koristim NEO 2 - 2 GB + 1 GB koji sam dobio za potpisivanje ugovora.

Znam da je prilično jasno da se ne naplaćuje dodatno (ništa slično ne piše), ali sam se jednom opekao i moram da proverim :)

Capture.JPG
 
Nazad
Vrh Dno