Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ne, samo za online porudzbinu se dobija dodatnih 1GB.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Jel zna neko slučajno šta se dešava sa ugovornom obavezom lica koje je preminulo?

A što ima ugovornu obavezu još oko godinu dana? I da li mora da se plati poslednji račun da bi mogao da se ugasi broj?

Danas mi je istekao ugovor u mtsu. Želim da pređem u vip. Kako je to najbezbolnije uraditi? Mislim da mi 'odmah' odobre prenos broja a ne da me zavlače.
Dobio sam savet da odem u mts i tražim da platim i poslednji račun. Onda da u vipu tražim prenos broja. Uradio bih to online zbog onog dodatnog gb neta
Da li je to to? Ima li neko ličnih iskustava.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako ti je istekao ugovor odes u VIP u poslovnicu (mora) predas zahtev za prenos broja, posle 2 dana te zove mts, tu odbijes ponudu, i sutradan ti je broj prenesen, dobijes obavestenje, nisi jos uvek vezan ugovorom iako ti je broj prebacen. Napravis nalog na VIPov sajt i izaberes paket, dobijes jos 1 gb i 1gb za roming.
Ti ces taj racun iz mts svakako platiti kad stigne, nema potrebe da ides u mts, bitno da je ugovor istekao.

Poslednja izmena:
Ne mora u poslovnicu, vec nekoliko meseci radi i online prenos. U mts nema potrebe da se ide ako je istekla UO.

Jos bolje ako ne mora da se ide u poslovnicu, napisao sam kako sam ja uradio pre 2 god kad sam prelazio iz Telenora u VIP.

Koliko vremena treba da prođe da se aktivira roaming dodatak od npr 1GB? Da li bude odmah dostupan za trošenje ili mora da prođe neko vreme?

Ako je u pitanju novi Neo sa roamingom onda tek od sledećeg obr. perioda.

Ako ti je istekao ugovor odes u VIP u poslovnicu (mora) predas zahtev za prenos broja, posle 2 dana te zove mts, tu odbijes ponudu, i sutradan ti je broj prenesen, dobijes obavestenje, nisi jos uvek vezan ugovorom iako ti je broj prebacen. Napravis nalog na VIPov sajt i izaberes paket, dobijes jos 1 gb i 1gb za roming.
Ti ces taj racun iz mts svakako platiti kad stigne, nema potrebe da ides u mts, bitno da je ugovor istekao.

Ovo za odlazak u mts sam pitao jer sam čuo jedno negativno iskustvo. Nije bio plaćen poslednji račun (onaj koji još uvek nije ni dospeo za naplatu) i odbijen je zahtev za prenos broja. Pa se sve produžilo na petnaest dana.

Kad sam prenosio broj iz Telenora u VIP, rekli su mi da je samo bitno da je istekao ugovor, bilo je nesto ugovor mi isticao u utorak a ja sam otisao nedelju ranije tipa u cetvrtak i onda mi rekli da sacekam da istekne pa da dodjem u utorak da podnesem zahtev, bas sam pitao za poslednji racun jer jos nije stigao, rekli mi da to nema veze jer cu ga platiti svakako kad stigne.

Prosli mesec sam prebacio broj iz MTS-a u VIP i za to je u principu trebalo izmedju 5-7 dana. Bitno je da ti istekne UO ili da u tekucem mesecu raskines istu sa MTS-om i sutradan podneses zahtev online u VIP-u. Kurir ti donese Ugovor na potpis sa privremenim brojem koji ne koristis, a po prenosu broja, dobijes UO na potpis, takodje preko kurirske sluzbe. Kontaktiraju te i jedni i drugi, VIP da proveri podatke, tarifu i da ti potrebna obavestenja, a MTS da ti ponudi "specijalnu ponudu" samo za tebe. Dobijes obavestenje kada ce ti broj biti prenet (obicno izmedju 02-05 sati ujutro) i onu karticu sa privremenim brojem ubacis u telefon (naravno, tvojim brojem). Imas vise obracunskih perioda, koji mogu da se menjaju posle isteka prvih mesec dana. Zadnji racun platio po prijemu istog. Dobio poruku od VIP-a da je racun stigao na naplatu i da izvrsim placanje prema prethodnom operateru.

Koliko vremena treba da prođe da se aktivira roaming dodatak od npr 1GB? Da li bude odmah dostupan za trošenje ili mora da prođe neko vreme?
Da citiram sam sebe..
Dodatak se aktivira za nekih 2-3 min (stigne sms). Radi odlično u MK, samo osvežavanje podataka presporo.. U 7h sam prebacio na Makedonski Vip, u 9.20 još uvek stoji da imam punu kvotu (1024 MB). Telefon meri oko 30 MB potrošnju.
8e4066412e93a3cbe2af0c8f6ad80e90.jpg

Edit : 1014 MB moja greška

Poslednja izmena:
Ja sam taj dodatak uvek aktivirao preko call centra, nekako mi najsigurnije bilo da će sve biti OK. Inače radi odlično, samo treba paziti na protok.

Vidim da u vip aplikaciji ima opcija online plaćanje. Da li može da se plaća intesinom visa internet karticom?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da rezimiramo.
Drugar koristi 'Net za čet'. Juče proverio, slanje multimedije iz 'Net za čet' aplikacija SE TARIFIRA. Pozvao je Vip KS, dobio je informaciju da SE TARIFIRA dakle identično i pravilno.

A meni su rekli da se NE TARIFIRA. Imam snimljene razgovore ne jednog, već 3 operatera koji su potvrdili istu laž.

Doveli su me u zabludu, ptotivpravno su otuđili mojih 1GB u roku od 3 dana. Aktivirao sam Mini Joker (500MB) I naravno da im neću platiti. Pozvao sam KS da ih obavestim o tome da mi duguju još 500MB i da bih voleo da me tuže za Mini Joker koji mi ne pada na pamet da platim.

Prosledila je zahtev tehničkoj podršci da mi ne pošalju račun za Mini Joker.

BAGRA.
Danas dobijem SMS od Vip tehničke podrške. Pozovem Vip KS, operaterka proverila, kažu.. neće moći da mi 'oproste' Mini joker koji neću da im platim. Štaviše, oni mi dođu još 200MB. Mini joker je 500MB, dok je njihov 'Net za čet' dodatak pojeo mojih 700MB u roku od 3 dana.
Operaterka kaže da, ukoliko ne platim Mini joker dodatak, doći će do suspenzije na Neo2 broju koji koristim. Lepo. Ukoliko suspenziju bilo koju opciju na mom korisničkom Neo2 broju, prestaće da plaćam i Neo2.

Ipak niste u pravu, vas nekolicina, koji tvrde da samo sedim i ništa ne preduzimam.
Preduzeću, itekako [emoji1303]

BTW, glupa Vip fora.. 'Na moj zahtev'. Samo sam ih pozvao da im kažem da im neće biti plaćeno. Njihova odluka je.. 'idemo dalje' ..

88385cda3daeeab5ab8d1d1cddd73eac.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vidim da u vip aplikaciji ima opcija online plaćanje. Da li može da se plaća intesinom visa internet karticom?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
placam vec 1 god online,i da moze sa intesinom karticom

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Ima li informacije za 1gb za online prenos broja u vip? Hoće li akcija biti nastavljena ili prestaje da važi danas?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

A sta mislis? Ako sad i mts i Telenor imaju slicne (ili bolje) pakete/promocije, da li su ovi u Vipu ludi da ukinu to?

Ja sam u toku prenosa broja iz mtsa u vip. Još samo jedno pitanje. Juče sam popunio online zahtev. U njemu stoji cena za neo2 od 1699 dinara bez uo. Onda me zvala devojka iz centra da proveri podatke i da se dogovorimo gde da mi pošalju papire. Naglasila da ću dobiti jedan giga za online zahtev i onaj jedan u romingu. I napomenula da je cena od 1699 bez uo a da ću plaćati 999.
Onda me danas kada sam otišao da potpišem papire zbunila radnica u poslovnici. Kaže da ću prvi račun plaćati po punoj ceni, tj dane do prvog obračunskog perioda. Na pitanje zašto odgovor je da je 'takva procedura'. Meni to nema apsolutno nikakve logike a i realno me opasno nervira ako je stvarno tako.
Moje pitanje je jeste li prvi račun plaćali po punoj ceni (1699) ili po ceni sa ugovornom obavezom (999)? Nekako mislim da ipak nije zbunila mene, već da se ona zbunila. :)

Da, prvi racun placas u toj ceni posle ide po 999, zasto su takvi paceri nemam.pojma

Ok, hvala. To me toliko nervira da možda ostanem u mtsu. [emoji2]

Vrh Dno