Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Onda neka nazove ovlasceni servis i pita, flesovao sam s7 , posle popravke su upisali opet see a meni je bio drugi. Nikakav problem nisu pravili niti bilo sta rekli.
Koliko sam upoznat flesovanjem telefona se ne gubi samo rutovanjem al opet sa njima nisi nikad na cisto.

On treba da moduje telefon, nije klasicno flesovanje.

Ako je telefon prodat kao single sim i dodje u servis vide da je dual sim. Ne slazu se papiri. Sta onda?

И ВИП коначно продужио промоцију +1 ГБ за онлајн потписивање.

Jel produzavao skoro neko ugovor, jel nude nesto pametno za produzenje ?

Ja se već 20-tak dana dopisujem sa VIP-ovkama (na sve poruke mi ženski svet odgovara, kao da nemaju niti jednog muškarca). U junu mi ističe treći ugovor, pa sam krenuo sa ispipavanjem terena.
Dobio sam za to vreme 4 mejla. Prvi je bio da će mi za vernost spremiti neku pogodnost, a zadnji da mogu dobiti što i svi novi korisnici.
Svašta sam im posle tog četvrtog mejla napisao. Ostavio sam im da do 17.04. odluče šta hoće da mi ponude i ako mi ponuda ne bude prihvatljiva - ćao, zdravo.
U principu, napisao sam im i u prvom mejlu da me interesuju pogodnosti kao dugogodišnjeg korisnika pri uzimanju jednog od ova 2 telefona - Honor 9 i Mate 10 lite.

Ja imam dva ugovora koja su pred istek. Za jedan sam dobio ponudu za Neo 6 sa 50% popusta (samo ovaj paket su naveli), pod uslovom da ne uzimam aparat. Ovo mi je prvi ugovor sa Vipom, pre toga sam bio u Telenoru, sto znaci da nisam "stari" klijent. Pored ova dva ugovora imam i njihov kucni net, tako da mesecno dobiju solidan kes od mene.

Neće ništa značajno ponuditi dok se ne potegne prenos broja u drugu mrežu, i ja sam se dopisivao sa njima i nude samo standardne stvari.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

A sta spada to pod standardnim stvarima, kao i ranije 10k popusta za tel ili 20, 30 % na pretplatu jedno od ta dva. Meni uskoro istice pa da znam cemu da se nadam, ako neko uspe jos nesto da izboksuje neka napise.

Mislim da uz telefon mozes max tih 10k i to uz NEO 10, uz ovo ostalo manje. S obzirom da je popust na paket bez uredjaja ~45%, 30% plus telefon neces dobiti sigurno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa to, tako sam i mislio ili popust na tel ili popust na paket. Meni bi vise odgovarao sto veci popust na telefon al videcemo sta ce da ponude.

A sta spada to pod standardnim stvarima, kao i ranije 10k popusta za tel ili 20, 30 % na pretplatu jedno od ta dva. Meni uskoro istice pa da znam cemu da se nadam, ako neko uspe jos nesto da izboksuje neka napise.

Pa evo šta su mi napisali:

Dragi Aleksandre,
Imate mogućnost da obnovite ugovor 6 meseci pred istek ugovorne obaveze i u tom slučaju se tarifra naknada za prevremenu obnovu ili možete da besplatno obnovite ugovornu obavezu 3 meseca pre isteka ugovorne obaveze i iskoristite mogućnost promocija koje u tom trenutku budu aktuelne.

Ukoliko se opredelite za Klasik pakete sa ili bez uređaja, cena pretplate je od 499,00 do 1199,00 dinara.

Uvođenjem novih NEO tarifnih paketa želeli smo da našim korisnicima obezbedimo jedinstvene i trenutno najpovoljnije tarifne pakete na tržištu, koji omogućavaju neograničene minute i SMS poruke ka svim mrežama u nacionalnom saobraćaju, kao i dosta više gigabajta za korišćenje internet usluga.

Budući da same po sebi predstavljaju benefit nemamo mogućnost kreiranja dodatnih pogodnosti i popusta. Uz NEO tarifne pakete možete izabrati ponudu sa mobilnim uređajem ili popustom na mesečnu pretplatu, kao i neku od trenutno aktuelnih promocija o čemu se možete informisati na našoj internet stranici putem linka: https://www.vipmobile.rs/privatni/ponuda/promocije

Imate mogućnost da iskoristite mnogobrojne promocije ukoliko određene uređaje kupujete putem naše Online prodavnice ili promociju uz koju ostvarjete popust do 5000,00 dinara ili Gigatron vaučer.

Naime, ako imate račun u Societe Generale banci i redovna mesečna primanja, dobijate dodatni popust do 5.000,00 dinara na mobilne telefone, laptopove i tablete iz Vipove ponude. Ako ne kupujete uređaj ili ga kupujete za 1,00 dinar odaberite bonus od 3.000,00 dinara na mesečni račun.

Ukoliko obnovite postojeći ugovor u bilo kojoj NEO, Klasik i Sigurica tarifi, Vip Online i Kućni Net 3 tarifi, bez uzimanja mobilnog uređaja, uz ugovor dobijate popust na kupovinu u Gigatronu, čija vrednost zavisi od odabrane tarife.

U narednih šest meseci posetite najbližu Gigatron prodavnicu i ponesite Vip ugovor i ukoliko Vam više odgovara, kupite uređaj u Gigatron online prodavnici i unesite kod za popust, koji ste dobili uz ugovor.

Iskoristite popust za kupovinu bilo kog uređaja u Gigatronu, osim mobilnog telefona.

Mi se kao kompanija koja maksimalno brine o svojim korisnicima, kako postojećim tako i novim, uvek trudimo da obezbedimo najbolje moguće uslove za svakog korisnika i zato verujemo da ćete pružiti poverenje Vip-u kao mobilnom operateru i da ćemo nastaviti uspešnu saradnju na obostrano zadovoljstvo u korišćenju naših prepaid usluga.

Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav i sve najbolje,

Elvira Đermanović,

Vaš Vip,

Baš se brinu, al' za svoj profit. Šta da radi kod njih onaj kome treba 300 minuta, isto toliko poruka i 5-6 GB interneta mesečno? Da uzme NEO6 za 1800? Ebali ih i minuti i poruke...

Edit: A tek ponuda paketa sa telefonima? Kriminal, ono nije ni za komentarisanje, al' daju na rate pa siroti narod kupuje. Što bi Alfa rekao porez na sirotinju.

Poslednja izmena:
Sto bismo rekli, mudenzi za bubrezi.

Za one koji su imali/imaju problem sa Viberom i slanjem slika...
Da li ste primetili da se problem svugde desava ili na nekim lokacijama? Ako je na nekim samo, dajte otprilike mesto, da se proveri da li ta lokacija moze da ima 4G+ signal. Na nekim mestima sam naisao na problem presporog uploada, gde Viber nije izuzetak niti jedini, i sve su 4G+ iskljucivo (sve radi na 4G, ima nekih 4G+ gde radi dobro).

Zanima me informacija ako se ugovor sklopi na daljinu i uzme se i telefon da li postoji mogućnost da se odustane 2 nedelje od potpisivanja? Da li hoće da uzmu nazad telefon ako je otpakovan i korišćen jer se npr.meni kao korisniku ne sviđa?

Mislim da po zakonu MORA. Kako je u praksi, ko zna...

Citam ona njihova glupa pravila i piše ako se otpakuje proizvod koji sadrzi softver gubi se pravo na odustanak. A opet sa druge strane piše ako je skinuta folija ili je ostecen uredjaj... Bezveze i nejasno napisano.

Mislim da za to i ne treba da vracaju novac, kome oni da prodaju posle vec aktiviran telefon, ako je vec uredjaj neispravan to je druga stvar.

Poslednja izmena:
To nije na nama da razmisljamo. Ugovor na daljinu moze da se raskine u roku od 14 dana i zbog "cefnulo mi je", tacka.

E sad to sto ce oni zavlaciti (citaj: lagati) to je nesto drugo ;)

Mislim da za to i ne treba da vracaju novac, kome oni da prodaju posle vec aktiviran telefon, ako je vec uredjaj neispravan to je druga stvar.

Ja nisam pomenuo nikakvo vraćanje novca nego pitam jel mogu da odustanem nakon npr 10 dana jer mi se ne svidja telefon ili nisam zadovoljan kamerom npr... Posto su napravili dokument u kome piše da ako se raspakuje uredjaj odbijaju da raskines ugovor pa mi je cudno kako ces onda da znas jel ti odgovara ili ne ako ga ne koristis i da li je to suprotno (po meni jeste) Zakonu o zaštiti potrošača. Ne može valjda jedan Vipov dokument da bude iznad Zakona?

Interni zakoni neke kompanije nisu validni u Srbiji.
Ako zakon Srbije kaze da prilikom internet kupovine ili preko telefona imas pravo da vratis u roku od 14 dana upravo to i znaci.
E sada sto se prodavcima to ne svidja oni napisu neku internu glupost kako bi odvratili kupca od prava koje mu garantuje zakon.
Naravno ti moras da vratis ispravan uredjaj a ne ostecen.
Ko je tebi rekao da ne mozes, nazo vi ih ponovo i ako krene operater da vrda lepo mu saopstis da ces sada zvati organizaciju za zastitu potrosaca i da ce inspekcija biti obavestena kako ne zele da ispostuju zakon, da vidis kako ce promeniti plocu jer su kazne rigorozne za nepostovanje zakona.

Ja nisam pomenuo nikakvo vraćanje novca nego pitam jel mogu da odustanem nakon npr 10 dana jer mi se ne svidja telefon ili nisam zadovoljan kamerom npr... Posto su napravili dokument u kome piše da ako se raspakuje uredjaj odbijaju da raskines ugovor pa mi je cudno kako ces onda da znas jel ti odgovara ili ne ako ga ne koristis i da li je to suprotno (po meni jeste) Zakonu o zaštiti potrošača. Ne može valjda jedan Vipov dokument da bude iznad Zakona?

Vidi raspitaj se kod nekog pravnika ili u nekom udruzenju za zastitu potrosaca, taj rok od 14 dana postoji, sada da li ima nekih odstupanja od toga i pod kojim uslovima ne znam, proveri negde ako mozes. Po mom misljenju je glupo da sad neko npr. uzme iphone otpakuje aktivira koristi 2 nedelje i vrati, oni kao operater ne mogu nista posle s njim. Ponovo kazem da je to moje vidjenje, e sad svako ima pravo na svoj stav.

Jedno je stav a drugo Zakon.
To se ne odnosi samo na telefone nego na svu tehničku robu koliko znam, uslov je da se kupi on-line.

Zanima me informacija ako se ugovor sklopi na daljinu i uzme se i telefon da li postoji mogućnost da se odustane 2 nedelje od potpisivanja? Da li hoće da uzmu nazad telefon ako je otpakovan i korišćen jer se npr.meni kao korisniku ne sviđa?
S obzirom da si sklopio ugovor za uslugu gde ti je telefon prakticno dat na koriscenje (nasuprot klasicnoj kupovini), tesko. Ne znam nikoga ko je naknadno uspeo da raskine UO.

Nekada je bilo da je vip davao na korištenje telefon, sada je klasična prodaja.

Izuzeci od prava na odustanak od ugovora
Član 37.
9) isporuke zapečaćenih audio, video zapisa ili računarskog softvera, koji su otpečaćeni nakon isporuke;
Mislim da ih ovo i vise nego dovoljno stiti

Kakve veze ima taj član zakona sa mobilnim telefonom?

Mobilni uredjaj ti se isporucije sa operativnim sistemom(ios, android,...) koji je vrsta racunarskog softvera(koji pored operativnog sistema ukljucije i sistemski i aplikativni softver)?

Pa i tv i veš mašina imaju softver, ne?

Vrh Dno