Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Jel broj koji se prenosi u A1 mora da je vec prepaid, ili moze da se prebaci i sa postpaid-a i da se dobije Mega plan? U decembru mi istice postpaid ugovorna obaveza sa Yettelom, prebacio bih broj u A1 ako je moguce uzeti ovaj Mega plan iako prebacujem broj sa postpaid-a🙃

Jel broj koji se prenosi u A1 mora da je vec prepaid, ili moze da se prebaci i sa postpaid-a i da se dobije Mega plan? U decembru mi istice postpaid ugovorna obaveza sa Yettelom, prebacio bih broj u A1 ako je moguce uzeti ovaj Mega plan iako prebacujem broj sa postpaid-a🙃
Ugovorna obaveza Vam ističe u decembru 2024, znači dan posle isteka ugovorne obaveze odete u A1 poslovnicu i tamo podnesete zahtev za prelazak u njihovu mrežu na dopunu ( prepaid ). Zašto? Zato ako budete uradili da kada Vam ugovorna obaveza istekne u decembru, raskinete ugovor i pređete na dopunu, nećete moći prebaciti broj narednih 60 dana u drugu mrežu zato što Yettel je jedini provajder koji resetuje korisnički staž pretplaničkog mobilnog broja telefona. 🙂

Ugovorna obaveza Vam ističe u decembru 2024, znači dan posle isteka ugovorne obaveze odete u A1 poslovnicu i tamo podnesete zahtev za prelazak u njihovu mrežu na dopunu ( prepaid ). Zašto? Zato ako budete uradili da kada Vam ugovorna obaveza istekne u decembru, raskinete ugovor i pređete na dopunu, nećete moći prebaciti broj narednih 60 dana u drugu mrežu zato što Yettel je jedini provajder koji resetuje korisnički staž pretplaničkog mobilnog broja telefona. 🙂
Ja sam baš ovaj slučaj, prošlog meseca prešao na pripejd jer nikakvu zadovoljavajuću ponudu od yettela nisam dobio a tada još nije bilo ove A1 promocije. Nisam znao za mogućnost da mogu da koče dva meseca i da to samo oni rade 😡
Stvarno je besmislena situacija da se broj koji je godinama na postpejdu na moje ime, odjednom ne vodi ni na koga sve dok ga nisam registrovao ponovo i da sada pod izgovorom da broj ima nekakav novi status, ne daju prelazak u drugu mrežu 60 dana ali zato prelazak na njihov postpejd može odmah. Koji mozak li je tako nešto smislio 🤔 Svakako jedva čekam da im vidim leđa jer su previše pokvareni.

Da li neko ima problem za verifikacijom brojeva sa A1 na Google-u?

Naime, kada hoću da potvrdim broj na Google nalogu, izađe crveno obaveštenje da verifikacija nije moguća jer provajder/operater nije podržan.

Problem postoji i sa drugim brojem koji sam probao, samo ne izbaci to konkretno obaveštenje već neko generičko.

Oba 060 broja u pitanju...

Ja sam baš ovaj slučaj, prošlog meseca prešao na pripejd jer nikakvu zadovoljavajuću ponudu od yettela nisam dobio a tada još nije bilo ove A1 promocije. Nisam znao za mogućnost da mogu da koče dva meseca i da to samo oni rade 😡
Stvarno je besmislena situacija da se broj koji je godinama na postpejdu na moje ime, odjednom ne vodi ni na koga sve dok ga nisam registrovao ponovo i da sada pod izgovorom da broj ima nekakav novi status, ne daju prelazak u drugu mrežu 60 dana ali zato prelazak na njihov postpejd može odmah. Koji mozak li je tako nešto smislio 🤔 Svakako jedva čekam da im vidim leđa jer su previše pokvareni.
Da li razmišljate da broj telefona prebacite u drugu mrežu ( mt:s, Globaltel, A1 )? Ili ćete ostati u Yettel? 🧐

Jedno pitanje.
Da li prilikom prenosenja broja kod drugog operatera (konkretno iz Yettela u A1) broj ostaje nepromenjen u celosti, ukljucujuci i prefiks?

Juce me zvala neka g-dja iz A1, nudila nesto za 600din mesecno "samo za mene" jer ce se od 1 decembra menjati CENE NA PRIPEJDU (?!). Medjutim bio u gužvi, a vec imam 2 broja u A1 pod ugovorom i nisam saslusao do kraja ALI... da li je neko imao slican poziv i da li zna o cemu se radi? Nadam se da nece "pokvariti" MEGA plan..

Juce me zvala neka g-dja iz A1, nudila nesto za 600din mesecno "samo za mene" jer ce se od 1 decembra menjati CENE NA PRIPEJDU (?!). Medjutim bio u gužvi, a vec imam 2 broja u A1 pod ugovorom i nisam saslusao do kraja ALI... da li je neko imao slican poziv i da li zna o cemu se radi? Nadam se da nece "pokvariti" MEGA plan..
To je neka slučajnost . Nažalost 😂

Da li razmišljate da broj telefona prebacite u drugu mrežu ( mt:s, Globaltel, A1 )? Ili ćete ostati u Yettel? 🧐
Odgovor se nameće sam po sebi. Biće zdravo i sa mobilnim uslugama kao i sa hipernetom i da se ne ljubimo 🤨

Operater koji zloupotrebljava propise i poništava ljudima vlasništvo nad brojem koji je deceniju bio na postpejdu, pa me koči dva meseca da ga promenim zbog nekog navodnog promenjenog statusa, ne treba da postoji, tačka

To je neka slučajnost . Nažalost 😂
Ma ja razmisljam, posto je bas dosta nas preslo u A1, zbog besplatnog Mega plana 12 meseci - ko nama garantuje da ce se ta promocija pod tim uslovima zaista ispoštovati 🤔 npr - uvedu neki "Giga plan", a sadrzaj Mega plana spuste ili prosto nema vise Mega plana? Sta nam preostaje sem da se "ljutimo" i vratimo u maticnu mrezu ili prihvatimo neku njihovu "novu extra ponudu samo za nas" ali se - placa. Nema ugovora, promenili se "trzisni uslovi" itd... hmm..

To su te zvali mozda iz BNTa, neka firma koja izgleda nudi a1 postpaid pa zivkaju ljude i jako su neprijatni. Saradnju samo sa A1 ostvarujte, ne preko posrednkka u ovom slucaju.

Ma ja razmisljam, posto je bas dosta nas preslo u A1, zbog besplatnog Mega plana 12 meseci - ko nama garantuje da ce se ta promocija pod tim uslovima zaista ispoštovati 🤔 npr - uvedu neki "Giga plan", a sadrzaj Mega plana spuste ili prosto nema vise Mega plana? Sta nam preostaje sem da se "ljutimo" i vratimo u maticnu mrezu ili prihvatimo neku njihovu "novu extra ponudu samo za nas" ali se - placa. Nema ugovora, promenili se "trzisni uslovi" itd... hmm..
Potpuno ali potpuno ste u pravu .
Ali ne verujem da će plan koji su tek aktivirali i dali neku pogodnost od 12 meseci gratis-a , da dužu cene i menjaju neke uslove .
Uostalom ja iskreno živim za trenutak i da mi lično treba ovakav Mega plam ja ne bi razmišljao šta će biti ni za šest a kamoli za godinu , dve dana .
Imam post paid broj za koji plaćam pretplatu ( bez benefita ) , broj koji i ne koristim bez i jedne sekunde utrošenog KB - a interneta ili minute saobraćaja ali imao sam želju da imam još jedan broj i to uzeo .
Jednostavno živim za trenutak i to je to .

Prebacio sam iz Yettela u A1 i to baš sa postpaida na prepaid. Aktiviran Mega plan bez problema.

Prepaid je, ako promene uslove tražićemo gde je bolje.

Oni mogu menjati uslove ali onda bi ispali smesna firma. Prvo ce posmatrati ko sta koliko cega trosi a mozda uplati neko neki dodatak. Onda posle nekog perioda ima da pocnu da nude ponude za 600 dinara , za 800 dinara, za 1000 dinara imate neograniceno...itd i nekl ce preci na postpejd neko nece. A mozda MTS uvede 18 meseci neki plan 😄

… MTS kao državna firma može da gura beskonačno… čini mi se da Yettel sa ovin najviše gubi - naročito nakon promocije novih, preskupih paketa…

Poslednja izmena:
MTS-u kao državnoj mafijaškoj udruzi više ni dinar ne bih dao. A yettelu je izgleda vlažan san da ih država ili neko treći kupi, da vlasnici uzmu parice i odlepršaju na neke daleke destinacije da se sunčaju 🥸

Ako prenesem broj u A1 (na prepaid), koja je procedura za aktivaciju tog mega plana besplatno? I da li može da se dobije esim?

Dobija se tek posle par dana kada se broj prenese u A1 mrežu, do tada na privremenom broju je moguće koristiti besplatnu promociju Dobar plan.

@daxyco
Može sad kod svih operatera i na pripejdu esim

Nazad
Vrh Dno