Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

... i promocija ti krece od tog preseka. Do tada nema GB neta u roamingu. Verovatno ni ovaj +1GB za OnLine...

Meni je juce prenet broj i ovo mi rekose kad je vec odobren prenos i presek prvi je 21.6. Kad sam potpisivao u poslovnici papire i pitao za taj presek, lik mi ladno rece da sam ja odabrao da mi tad bude presek...bas ono DNO...

Brukaju se na glupostima, aj puna cena do preseka, al sto bar ne daju tu promociju i u tom periodu!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Onda me danas kada sam otišao da potpišem papire zbunila radnica u poslovnici. Kaže da ću prvi račun plaćati po punoj ceni, tj dane do prvog obračunskog perioda. Na pitanje zašto odgovor je da je 'takva procedura'. Meni to nema apsolutno nikakve logike a i realno me opasno nervira ako je stvarno tako.
Moje pitanje je jeste li prvi račun plaćali po punoj ceni (1699) ili po ceni sa ugovornom obavezom (999)? Nekako mislim da ipak nije zbunila mene, već da se ona zbunila. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Da si sutra, tj prvog u mesecu potpisao ugovor, plaćao bi 999din. Dobro su te zeznuli za ceo jedan dan a da ti pritom nisu rekli a inače
sam čula da u poslovnice kažu za tu punu cenu. Mi smo potpisali petog i plaćali smo 1699 a onda je sestra potpisivala prvog i plaća 999. Čak se i dogovorila da tačno prvog dođe. Normalno da kad kažu ljudima, oni neće potpisivati do prvog al eto.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Koliko ja znam, datum preseka moze da se bira pri potpisivanju ugovora.

Vidim da u vip aplikaciji ima opcija online plaćanje. Da li može da se plaća intesinom visa internet karticom?

Наравно да може,зато се и зове интернет,али евро конвертују у динаре по Хит куповном курсу.

Koliko ja znam, datum preseka moze da se bira pri potpisivanju ugovora.
Može al ima tu neka zezancija. Znam 100% da neko plaća 999 od starta, a neko 1699. Možda treba da izabereš presek stanja da bude taj dan kad potpisuješ ugovor inače plaćaš punu cenu prvi mesec. Kod nas ne daju da biraš koji hočeš dan vec ti odrede 2 datuma pa biraš. Ma bilo nam je bez veze da se cimamo oko 1 pretplate, platiš i posle redovno plaćaš sa popustom.

Evo da probam da razjasnim, bar kako je meni objasnjeno:
Kada podnesete zahtev za prenos broja online, od toga dana vam krece Ugovor sa Vipom i to potpisujete. Za obracunski period se uzima prvi sledeci datum i to ne moze da se bira. Samim tim ne moze se ni dobiti promocija (popust+1 GB) dok ne odobre prenos broja i potpisete UO. Zbog toga promocija sa popustima krece od sledeceg meseca. Meni je Ugovor krenuo od 17-og u mesecu i sa umanjenjem do potpisivanja UO, platio sam 1300 din prvi racun. Po isteku prvog meseca mozete promeniti obracunski period.

Што значи да људима треба да изађу у сусрет и да не ‚‚награђују" тако(с пуним рачуном) оне који прелазе код њих у мрежу.Сасвим довољан број пресјека.

Ili bar da vazi promocija i tih 20tak dana kad placas punu cenu. Ovako bas ono pacerski!

Највећи размак између два пресјека је 8 дана.Кад ти одобре прелазак, нек ставе за почетак тарифе први сљедећи пресјек и готово.Да хоће,могли би.

Ja sam dosta godina u vipu bio ali bas vole da vataju na ovakve zackoljice! Imas popust ali prva rata je puna cena, pa ovo pa ono, stalno nesto mnjau vau vau :) Presao u telenor i mogu reci da sam prezadovoljan. Kad me neko zove uvek me dobije, a dok sam biio u vipu zove me neko i pocne da zvoni i posle se ukljuci ona i kaze "pozvani korisnik trenutno nije dostupan bla bla" i na kraju ni ne ostane da me je neko zvao...Pre je vip bio bolji!
Teleor sada ima mnogooo bolje promocije... Recimo ja za 1195din imam 5gb neta i 2x 10gb za aplikacije, 350min i neogranicen sms.

Zdravo ljudi,
uzeo bih potpuno novi broj u VIP-u, Neo 2 za 999 dinara, bez telefona.
Dobijam li odmah 1gb u romingu? Sledeće nedelje idem u Grčku pa mi je važno.

Zdravo ljudi,
uzeo bih potpuno novi broj u VIP-u, Neo 2 za 999 dinara, bez telefona.
Dobijam li odmah 1gb u romingu? Sledeće nedelje idem u Grčku pa mi je važno.

Koliko sam razumeo iz prethodnih prica dodatak vazi od prvog sledeceg preseka stanja, tako da mozes da stavis da ti presek bude petog u mesecu, sto znaci da bi od 6.6. dobio dodatke.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U svakom sluchaju ti je 1 MB u romingu 1 dinar i imas pravo na VIP dropove, to je 1 GB neta 799 dinara.

^mislim da to ograicenje racuna vazi kad i dodatak u romingu.
I najbitnije: 1MB=1DIN SAMO u 30 zemalja! U svim drugim ide one standardne deracke cene!
Tako da ako omogucite data roaming u nekoj zemlji OBAVEZNO se prvo rucno povezite na preporucenu lokalnu mrezu!

Ako ste u Slovackoj, Hrvatskoj ili Rumuniji recimo, mozda vam telefon cak uhvati ukrajinski, bosanski ili ruski signal i napravi racun ako nije forsirano povezavanje na preporucenu mrezu samo. Sistem nece dozvoliti da se povezete na ne-preporucene mreze u zemlji u kojoj vazi ta cena (barem tako kaze tekst promocije..), ali ne znaci da nece moci da se poveze na strane mreze u toj zemlji!

Kao ono sto je nekome VIP hvatao na Avali roming!

U BIH je preporučena mreža BH mobile. Neće se nakačiti na mtel ili eronet. I neće sigurno uhvatiti ukrajinsku mrežu pored rumunskog vodafona. Osim ako se ne šetaš po samoj granici. Takve situacije su na nivou teorije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ni sa Avale nije imalo smisla da uhvati bilo koju romingu mrezu, jer je imao domacu, pa je hvatao i pravio roming racun ljudima.

Ako ste u Slovackoj, Hrvatskoj ili Rumuniji recimo, mozda vam telefon cak uhvati ukrajinski, bosanski ili ruski signal i napravi racun ako nije forsirano povezavanje na preporucenu mrezu samo.

Ruski signal? Ali nijedna od navedenih zemalja se ni ne granici sa Rusijom :)

Ubedjen sam da sam stavio Poljsku na listu, ali eto nisam :D

EDIT: @omtw, znas nesto sto ne znamo ^^

Poslednja izmena:
Zdravo svima. Interesuje me da li od nekog od vas mogu da nabavim vaucer za VIP klasik tarifu?

U ponedeljak podnesem zahteva za prenos broja pre 14h .. ugovor istekao .. cist prelaz.. i ocekivao da me u sredu do 18h pozovu .. NISU ;-)
Danas zvao Telenor .. kazu u toku dana imali su nekih problema ..

Onda malo bolje razmislim .. u vipu sam imao 3 broja .. racuni preko 6000.. smatraju me premium korisnikom .. zasto nisu ...
Na tom broju je bila ona promocija neogranicen net prvih godinu dana .. sto je moj brat max koristio .. posle taj broj se nije ni koristio .. malo ..
izgleda da nisu hteli da me zadrze ..

U telenoru ljudi pri obnovi dobiju 50 % popust ili popust na telefon od 5000-10000 din.. u mts 3 meseca po dinar .. ali VIP izgleda bas steka pri obnovi ugovora ..
misle da su sa onim 1GB u roamingu dali ssve ....

Kako god meni licno odgovora posto broj ide mojima da mogu za 999 din u telenoru razgovaraju neo .. ukinem fixni .. i ne mogu da naprave racun .. (iskljucim roaming, net blokiran)

^iskljuci im i VAS usluge (osim parkinga ko im treba), medjunarodne pozive i pozive ka VAS brojevima (0900). Tek onda ne mogu da naprave racun. Inace mogu veci racun nego internetom.
Ja sam to uradio za oba postpaida na moje ime (za KT ne moram :))

Ne brine VIP da arcis net... cak i da je na baznoj gde ima puno korisnika stalno (tebi bi se smucilo, ne njima), to ih ne kosta maltene nista.

Ali ovo ocekivanje popusta i "otvaranja" nejavnog je preteralo :( Ne znam da li shvatate, ali javne cene vise nicemu ne znace, i promena operatera ce sada svakoga kostati... jer dok dobije pravu cenu morace prvo da placa punu neko vreme.

Ja sam preko call centra, zvao i trazio. Ranije (bas ranije..) je moglo i u poslovnicama, vise ne moze.

BTW, Handy je, koliko vidim, zatvorio radnje? Sto bi znacilo da sve sto je ostalo na VIP logoom su stvarno VIP poslovnice?

Alfa, ako sam te dobro razumeo za roming (imam 1gb u romingu), ako u Grčkoj ručno izaberem Vodafone (njega preporučuju), slobodno mogu da uključim data transfer i to je to, ne mogu da me oderu nikako?

I još nešto, ako bi kojim slučajem počeo da trošim skupi roming umesto tih 1gb, da li bi se to odmah prikazalo u aplikaciji MojVip?

Kako sam ja razumeo, ako si u zemlji gde imaju svog partnera, jedna od ovih 30 sa spiska, nije uopste omogucen data toaming na drugim mrezama, pa nema mogucnosti za nakucavanje racuna. Opasnost je data roaming u zemljama van spiska...to bas nisam siguran kako radi!

Osvezavanje u romingu kasni i po par sati.

^tako je.
Ali pripazi da izaberes odmah mrezu pre ukljucivanja data roming i da ga iskljucis pre nego sto izadjes iz Grcke za svaki slucaj... jeste da telefon ne bi smeo da se kaci ni na nase mreze onda, ali sta znas da li postoji neki bug na telefonu :(

Nazad
Vrh Dno