Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Zar nije bilo da tih 3GB važe zauvek dokle god imaš postpaid u Vipu? Mislim da su tako reklamirali prošle godine.

E to sam zaboravio danas da kazem .. oni koji imaju 3GB zauvek to ostaje na NEO paketima ...

ostali koji su dobijali u online prodavnici .. e to se gubi ..... i od mene dosta za danas .. ;-)

Meni sa Nove 4 na Neo 4 traze 3000 dinara. Ne znam da li da predjem :trust:

Znači za 1000din mesecno beskonačno poruka i minuta i 5gb neta ? ( Ako računamo 3gb zauvek )
To bi moglo da se zategne ..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa/bez telefona? Ako je sa, cudno da doplacujes za SKUPLJU tarifu (sa manje GB pride :)).
Ako je bez, onda cak i da gubis 20 ili 25%, pa nije lose :)

Pa imam telefon, znas da sam uzeo ip7 :)

Inace kako mi lik u CC-u objasnio, zato sto je blizu tarifa, za Neo6 ne bih morao da doplacujem, ali to mi je vec skupo.

P.S. Jos nesto na sta mi je skrenuta paznja.... Posle potrosenog neta 1kb je 1din, tako da giga neta moze izaci 10.000 rsd.

Nisam lose razumeo tako mi je rekao. Onda mi je skrenuo paznju da 1GB kosta uz dodatak 299 dinara, nego ovako placati 10000. Sad krastavac, ako se zbunio i ne zna, ja govorim kako mi je on rekao.

1 Tarifiranje prenosa podataka: 1kB. Cena megabajta u nacionalnom saobraćaju nakon potrošenog sadržaja iz paketa iznosi 1 dinar.

Poslednja izmena:

1 Tarifiranje prenosa podataka: 1kB. Cena megabajta u nacionalnom saobraćaju nakon potrošenog sadržaja iz paketa iznosi 1 dinar.
2 Sadržaj u tarifama važi u nacionalnom saobraćaju, ne važi za roming i usluge sa dodatom vrednošću.
3 Pri upotrebi tarifnih dodataka, saobraćaj ostvaren korišćenjem eksternih sadržaja se obračunava iz osnovne tarife, sve do isteka njenog sadržaja (npr. u okviru dodatka Facebook, pri poseti Facebooku, gledanje video klipa sa druge lokacije se obračunava iz tarife, a ne iz dodataka). Tarifni dodaci ne uključuju kredit za bilo kakve dodatne usluge na navedenim internet lokacijama ili servisima.
4 Svi tarifni dodaci imaju viši prioritet potrošnje u odnosu na sadržaj iz tarife.

Ne razumem ovo pod 4.

4. znaci da se prvo trosi sadrzaj dodatka, pa tek onda osnovni sadrzaj.
Bitno je za dodatke za asocijalne mreze, Skype, YT, jer znaci da ne trosis sadrzaj tarife za njih.

to znaci da ako uzmes neki dzoker za net, prvo se on trosi pa onda net iz paketa..

Ove tarife nisu tako lose. Krenuli su prvi kod nas , kao sto to rade drugi u svetu. Minuti i poruke neograniceni, a cena paketa zavisi od kolicine interneta
Vec par dana sam gledao onu nova 3 tarifu. i u poredjenju sa neo2 pa evo procenite sami

nova3:
1699dinara
400 minuta (mislim da je bilo 400)
neograniceno minuta u vipu
400 poruka
paralelni minuti
za internet nisam siguran ali mislim da je imalo 1gb (jer je valjda nova2 imala 600mb)
iphone SE 64 gb uz paket 43000 dinara
cena paketa bez telefona (1275 dinara) ima 25% popusta

neo2
1699 dinara
neogranicenni minuti
neogranicene sms poruke
2 gb
iPhone SE 64gb 42000 dinara
cena paketa bez telefona (999 dinara) sa popustom od priblizno 42%

Sto znaci da neko ko ne uzima telefon a uzima tu tarifu, ima veci popust nego u mts-u + neogranicene minute i poruke + 2gb neta (a ja jos i 3gb zauvek pa ukupno imam 5gb :) )
Bilo bi dobro samo kad bi mogla i blokada interneta, ali kad je ovakva ponuda, moze i 100 kinti mesecno za blokadu

Pa ovo je fantasticno. Nadam se da ce biti za 12 meseci :D

Poslednja izmena:
Ala će u budućnosti da se optereti VIP 4g mreža .. :/

Loše si razumeo 1MB je 1 RSD

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam lose razumeo tako mi je rekao. Onda mi je skrenuo paznju da 1GB kosta uz dodatak 299 dinara, nego ovako placati 10000. Sad krastavac, ako se zbunio i ne zna, ja govorim kako mi je on rekao.

I analitičar? Šta kažeš?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa piše da je 1mb = 1din

Pa isto što sam ti rekao gore 1mb=1rsd što znači 1gb =1000rsd a tarifiranje ide na 1kb, to nema veze sa cenom

Sent from my iPhone using Tapatalk

A tarifiranje je na kb... Mada mislim da im je to greška, jer znam šta mi je lik rekao. Mada opet reče 1 giga bi izašlo 10.000 dinara. I kao bolje uzeti dodatak za 299.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pise ali oni su to malo zbunili. Ovako stoji na sajtu

To bi znacilo da tarifiranje ide 1kb, tj kada trosis internet belezi se po kb. A ne da skinutih 200kb belezi kao 1024kb.
Kao sto je ne kada imala uspostava veze. Pa pricao ti 10 sekundi ili 30 sekundi, belezi kao 1 minut.
Dakle tarifiranje je 1kb, a cena jednog megabajta iznosi 1 dinar. U prevodu tarifiranje 1kb i cena 1kb iznosi 0.00097... dinara

Edit: Ne znam samo koliko je jaka vip mreza. Sada kada svi nagrnu za 1000 dinara, neograniceno minute i poruke uz 2gb bice belaj. Moze li to mreza da izdrzi :D ?
Net defitnitivno nece biti brz kao pre, samo da ne puca veza tokom razgovora zbog preopterecenosti.. Bice kao za novu godinu kad svi krenu da cestitaju hehehhe :D

Poslednja izmena:
Ala će u budućnosti da se optereti VIP 4g mreža .. :/
U buducnosti? Sada kada paketi imaju MANJE neta? :D

Edit: Ne znam samo koliko je jaka vip mreza. Sada kada svi nagrnu za 1000 dinara, neograniceno minute i poruke uz 2gb bice belaj. Moze li to mreza da izdrzi :D ?
Net defitnitivno nece biti brz kao pre, samo da ne puca veza tokom razgovora zbog preopterecenosti.. Bice kao za novu godinu kad svi krenu da cestitaju hehehhe :D
Za pozive bi se zabrinuo mozda, da nisam u Beogradu, ali ja ovo vidim kao smanjenje neta, pa samim tim i rasterecenje.
A VIP ipak stvarno investira u prosirenje kapaciteta, premasili su i Telenor izgleda po protoku mobilnog neta po korisniku.

to znaci da ako uzmes neki dzoker za net, prvo se on trosi pa onda net iz paketa..

Ove tarife nisu tako lose. Krenuli su prvi kod nas , kao sto to rade drugi u svetu. Minuti i poruke neograniceni, a cena paketa zavisi od kolicine interneta
Vec par dana sam gledao onu nova 3 tarifu. i u poredjenju sa neo2 pa evo procenite sami

nova3:
1699dinara
400 minuta (mislim da je bilo 400)
neograniceno minuta u vipu
400 poruka
za internet nisam siguran ali mislim da je imalo 1gb (jer je valjda nova2 imala 600mb)
iphone SE 64 gb uz paket 43000 dinara
cena paketa bez telefona (1275 dinara) ima 25% popusta

neo2
1699 dinara
neogranicenni minuti
neogranicene sms poruke
2 gb
iPhone SE 64gb 42000 dinara
cena paketa bez telefona (999 dinara) sa popustom od priblizno 42%

Sto znaci da neko ko ne uzima telefon a uzima tu tarifu, ima veci popust nego u mts-u + neogranicene minute i poruke + 2gb neta (a ja jos i 3gb zauvek pa ukupno imam 5gb :) )
Bilo bi dobro samo kad bi mogla i blokada interneta, ali kad je ovakva ponuda, moze i 100 kinti mesecno za blokadu

Pa ovo je fantasticno. Nadam se da ce biti za 12 meseci :D

Nova 3 ima 500/500/1GB ona stvarno kosta sa standardnim popustom od 25% 1275, medjutim posto sam iskoristio vaucer moja pretplata je 929.5 + imam 3GB jer sam 2 dobio online.

To sve nema na NEO tarifi, tako da ako uporedis malo je skuplja sa manje GB u paketu, ali sa neogranicenim min/sms sto je bar meni nepotrebno, meni svakog meseca propadne po 400 min i 500 sms, a ubijem se od price zato sto mi 95% poziva ide kroz Vip mrezu, a njih imam neograniceno minuta, tako da je iz mog ugla ovo losija tarifa(skuplja sa manje GB koji su danas 90% ljudima bitniji nego li pozivi i sms), ali ne kazem da ne valja, odlicne su tarife, dobar potez koji ce morati ova dva operatera da prate ili ce im se profit drasticno smanjiti.
Opet kazem, bravo za Vip jer su prvi dali stvarno nesto neograniceno a tako je bilo i sa paralelnim minutima, koje samo oni imaju i dan danas druga dva se toga nisu setili.
Pravo da ti kazem da im nisu paralelni minuti meni bi ovih 500 bilo bas bas malo, ovako mi je previse.
Meni bi nova2 vise odgovarala, ali tu nisu vazili paralelni minuti(neograniceni, a vec sam se na njih navikao jos iz smart tarife) nego tek od Nova 3 tarife.
U svakom slucaju dobar i hrabar potez Vipa, a ostali ako ne isprate i ne trebaju da imaju neki profit.

@ MisaLion

Ja pricam o orginalnim tarifama. bez ikakvih vaucera. Jedino sto sam zaboravio za nova 3 paralelne minute..
Postoje oni kojii su na nova2 tarifi pa nemaju te paralelne minute. Ali ne mogu da verujem da ti sa nova 3 dobijas 500/500 a ja sa nova 2 600/600mb (600 uz tarifu i 600 duplirano). + 3gb zauvek sto mu dodje 4.2gb
Kada bi gledao sta nudi Nova3 u orginalnoj tarifi bez ikakvih dodataka i Neo2.. Pa po meni Neo2 pobedjuje i to uveliko. Previse bi bilo da su uz ovu tarifu dali i online dodatne gb ili jos i vaucere. To ce biti za 2-3 godine pa ce biti jos povoljniji paket..

^^+1

Poslednja izmena:
@ MisaLion

Ja pricam o orginalnim tarifama. bez ikakvih vaucera. Jedino sto sam zaboravio za nova 3 paralelne minute..
Postoje oni kojii su na nova2 tarifi pa nemaju te paralelne minute. Ali ne mogu da verujem da ti sa nova 3 dobijas 500/500 a ja sa nova 2 600/600mb (600 uz tarifu i 600 duplirano). + 3gb zauvek sto mu dodje 4.2gb
Kada bi gledao sta nudi Nova3 u orginalnoj tarifi bez ikakvih dodataka i Neo2.. Pa po meni Neo2 pobedjuje i to uveliko. Previse bi bilo da su uz ovu tarifu dali i online dodatne gb ili jos i vaucere. To ce biti za 2-3 godine pa ce biti jos povoljniji paket..
Kako ti mozes na nova 2 da imas 600min 600 sms, leba ti?
Edit:
Pa na Nova 2 i nema paralelnih minuta, to sam i napisao.

Poslednja izmena:
Kako ti mozes na nova 2 da imas 600min 600 sms, leba ti?
Edit:
Pa na Nova 2 i nema paralelnih minuta, to sam i napisao.

A ti mislis na minute i poruke,, ja na megabajte pa ovo drugo duplirano heheh :D.. ja shvatio da imas 400 mb + dupliranih 400 :D
Ja nova 2 placam oko 815 dinara
imam 300 minuta, 300 poruka, 600mb/ duplirano 600 i +3gb zauvek
A na neo2 bih dobio za 999 dinara
neograniceno minute i sms poruke, 2gb + 3gb zauvek. Pa ispada da za dodatnih cca 180 dinara dobijam mnooogo vise..

A ti mislis na minute i poruke,, ja na megabajte pa ovo drugo duplirano heheh :D.. ja shvatio da imas 400 mb + dupliranih 400 :D
Ja nova 2 placam oko 815 dinara
imam 300 minuta, 300 poruka, 600mb/ duplirano 600 i +3gb zauvek
A na neo2 bih dobio za 999 dinara
neograniceno minute i sms poruke, 2gb + 3gb zauvek. Pa ispada da za dodatnih cca 180 dinara dobijam mnooogo vise..
A pa napisah sta imam na Nova 3, prva recenica predhodni post "Nova 3 ima 500/500/1GB", ti si to preleteo izgleda + 2GB neta dodatnih.
Ti zbog tih 3 GB zauvek imas takvu racunicu, ne zaboravi da to ima samo par posto korisnika, tako da je ostalima irelevantno, ali tebi zbog te cinjenice da imas 3GB zauvek je relevantna racunica.

Poslednja izmena:
A pa napisah sta imam na Nova 3, prva recenica predhodni post "Nova 3 ima 500/500/1GB", ti si to preleteo izgleda + 2GB neta dodatnih.
Ti zbog tih 3 GB zauvek imas takvu racunicu, ne zaboravi da to ima samo par posto korisnika, tako da je ostalima irelevantno, ali tebi zbog te cinjenice da imas 3GB zauvek je relevantna racunica.

Pa dobro i ako racunamo bez ta 3gb, onda moramo izbaciti i duple megabajte iz nova2 paketa. Jer to nije u orginalnom paketu
Tako da za cca 180 dinara dobijas beskonanco poruka i sms-ova i 1.4gb neta
Bilo kako bilo.. bolji su paketi nego ranije. dosta se dobija. Ali uvek ce se naci i neko ko je imao (uspeo da izvuce) vise na nova tarifama...

Mozda je neko uspeo na nova 3 tarifi da ubaci i vaucer pa dobije 45 posto popusta uz +3gb zauvek + 1gb i duple megabajte (ukupno 5gb).. Njemu je definitivno dobra tarifa jer ima te paralelne minute i dosta neta.. za male pare (935 dinara)

Poslednja izmena:
Ova neo 2 tarifa uopšte nije loša. Ako se pridoda 130din za net za čet nema brige. Reče mi žena u vipu da su u net za čet besplatni pozivi i poruke i na vb i na wa.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Ova neo 2 tarifa uopšte nije loša. Ako se pridoda 130din za net za čet nema brige. Reče mi žena u vipu da su u net za čet besplatni pozivi i poruke i na vb i na wa.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока
A sto bi ako su ti sad neograniceni preko GSM mreze, sto bi ikog zvao tako osim ako taj neko nije fizicki u Srbiji?
Isto vazi i za poruke.

Nazad
Vrh Dno